Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Potrebujú 700-tisíc, zatiaľ majú drobné. Nad Košicami sa zmráka

Začiatkom tohto mesiaca funkcionári HC Košice priznali 330-tisícový dlh a zároveň vážne obavy z toho, že nebudú môcť nastúpiť do nového ročníka Tipsport ligy. Preto vyhlásili fanúšikovskú zbierku s cieľom získať sumu 700-tisíc eur do 15. júla.

08.07.2020 14:58
HC Košice, fanúšikovia Foto: ,
Vedenie klubu prosí o pomoc fanúšikov.
debata (7)

Verejne deklarovali, že ak sa im to nepodarí, osemnásobný slovenský šampión sa pravdepodobne neprihlási do najvyššej domácej súťaže v sezóne 2020/2021. Ubehlo sedem dní a na transparentnom účte HC Košice sa v stredu napoludnie objavila vyzbieraná suma 17 525 eur. Proklamovaná suma 700-tisíc je stále v nedohľadne.

„Na transparentnom účte máme takmer dvadsať tisíc eur. V e-shope evidujeme takmer 50 objednávok a spolu s týmito objednávkami snahu pomôcť klubu prejavilo vyše 500 ľudí. Všetkým im veľmi pekne ďakujeme. Vzhľadom na minuloročnú priemernú návštevnosť, počet fanúšikov na sociálnych sieťach aj počet obyvateľov Košíc by sme radi poprosili aj ďalších dobrých ľudí, ktorým nie je hokej v meste ľahostajný, aby sa pridali a podporili túto misiu,“ uviedol riaditeľ marketingu a PR klubu HC Košice Stanislav Mucha podľa webu kosiceonline.sk.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

Šéf klubového marketingu s potešením doplnil, že sa im tiež ozvali noví partneri pre A-tím aj mládež HC Košice. "Budeme veľmi vďační, ak sa prihlásia aj ďalší podnikatelia, ktorým radi predostrieme naše plány na záchranu košického hokeja a jednotlivé možnosti, ako podporiť klub,“ pokračoval Stanislav Mucha.

Košičania majú zatiaľ veľmi ďaleko k cieľovej sume 700-tisíc, ale podľa Muchu v ťažkej finančnej situácii je dobré každé euro. „Šanca žije do spomenutého termínu a pevne veríme, že zbierka bude úspešná. Počíta sa každý príspevok, ktorý smeruje na pomoc košickému hokeju,“ dodal Mucha pre kosiceonline.sk.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #koronavírus