Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Históriu tvoria Slovan a Košice. Michalovce nie sú vzorom, tvrdí legenda

Neistá budúcnosť košického hokeja nie je ľahostajná mnohým hráčom, ktorí kedysi pôsobili v metropole východu. Do tejto skupiny patrí aj Vincent Lukáč.

02.07.2020 09:20
Košice fans Foto: ,
Fanúšikovia HC Košice.
debata (1)

„Robiť hokej, keď máte veľkého hlavného sponzora, to je ľahké. Vtedy je každý macher. Ale nemať peniaze a musieť ich zháňať, to je už iná pesnička,“ vraví pre hokej.sk.

Košičania totiž oznámili, že evidujú dlhy vo výške 330-tisíc eur. A reálne im dokonca hrozí, že domáce zápasy nebudú hrať v budúcej sezóne v Steel aréne, ale v podstatne menšej Crow aréne.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

„Crow aréna by mi neprekážala. Je to totiž fantastická, moderná hala, v ktorej môžete jesť zo zeme. Bol som tam a všetko je tam pekné a čisté. Musíme si však uvedomiť, že pre HC Košice je obrovský rozdiel, či bude hrať v osemtisícovej, alebo tisícovej hale,“ upozorňuje Lukáč.

Zatiaľ čo Košice sa boria s finančnými problémami, neďaleké Michalovce poskupovali z hráčskeho trhu, čo sa dalo.

„Doteraz to fungovalo tak, že U. S. Steel zložil balík peňazí a viac sa nebolo potrebné starať. Teraz je situácia iná. Viem, že ľudia často upozorňujú na michalovský príklad. Áno, robia to tam dobre a majú veľa malých sponzorov,“ vraví dvojnásobný majster sveta.

„Neberme si však ako vzor Michalovce, pretože to isté bolo pred pár rokmi vo futbale s Petržalkou a dnes už o nej nikto ani nepočuje. Košice sú Košice, história je história. To sa vymazať nedá. Históriu slovenského hokeja tvoria Košice a Slovan,“ dodáva Lukáč.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice #HK Dukla Ingema Michalovce #Vincent Lukáš