Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Formát a termín štartu Tipsport Ligy sú známe. Bude v nej maďarský tím?

Štart nového ročníka hokejovej Tipsport Ligy predbežne stanovili na 2. októbra. Termín by mali definitívne potvrdiť na budúci utorok na zasadnutí klubov vo Zvolene.

01.07.2020 18:36
Maďarsko SR hokej TL 2. kolo Miškovec Žilina Foto: ,
Zimný štadión v Miškovci. Bude sa na ňom hrať Tipsport Liga aj v budúcej sezóne?
debata

Najvyššia slovenská súťaž by mala mať 12 účastníkov. Informoval o tom dočasný riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Imre Valášek, ktorý vo funkcii nahradil odvolaného Richarda Lintnera.

"Tipsport Liga by sa mala predbežne začať 2. októbra. Pevne veríme, že v nej bude štartovať 12 tímov. V priebehu tohto týždňa by sme mali definitívne vedieť, či v súťaži bude pôsobiť aj maďarské mužstvo.

Základná časť bude mať 50 kôl. Najlepších šesť tímov postúpi automaticky do play off, tímy na 7.-10. mieste si zahrajú predkolo o účasť vo vyraďovačke. Zo súťaže nikto nezostúpi, priamy postup si vybojuje víťaz 1. ligy," uviedol Valášek.

Miškovec chce pokračovať

Už dlhšie je známe, že MAC Budapešť sa minimálne jeden rok v Tipsport Lige nepredstaví, no záujem pokračovať v nej má DVTK Jegésmedvék Miškovec.

„Pracujeme na tom a všetci v klube chceme hrať slovenskú ligu. Pôvodná dohoda znela na tri roky. Verím, že čo najskôr bude oznámené, že pokračujeme v Tipsport lige,“ povedal podľa športového spravodajstva RTVS prezident maďarského klubu István Egri.

Klub údajne rokuje so slovenskou stranou o výške vstupného poplatku, podľa RTVS ide o sumu 250-tisíc eur.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

„Aj nás citeľne zasiahla koronakríza. Verím, že nájdeme rozumné riešenie. Za dva roky sme ukázali svoje kvality. Pre obe krajiny je táto spolupráca pozitívna,“ pokračoval Egri. Priznal tiež, že rozpočet klubu klesne približne o 20 percent.

„Šancu dostane ešte viac maďarských hráčov. Po legionároch siahneme iba v prípade, ak nebudeme mať inú možnosť. Nebudú to však tak drahí hokejisti ako v minulosti,“ doplnil.

DVTK Jegésmedvék Miškovec ešte nezverejnil meno nového trénera pre nasledujúci súťažný ročník, mal by ním byť kouč zo Severnej Ameriky. Cieľom Maďarov v slovenskej extralige bude postup do play off.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport Liga #DVTK Jegesmedvék Miškovec