Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nové logo, zlatá farba. Žilina je v novom šate, má smelý cieľ

V najbližšej sezóne 2020/2021 bude žilinský hokejový klub pôsobiť v druhej najvyššej súťaži pod názvom Vlci Žilina. Na stredajšej tlačovej konferencii to oznámil zástupca vlastníka klubu Rastislav Chovanec.

17.06.2020 12:59
radost, zilina, hokej Foto:
Radosť hokejistov Žiliny.
debata

Rovnaký názov už má aj akciová spoločnosť, ktorá bude organizáciu žilinského hokeja zastrešovať. Chovanec z pozície predsedu predstavenstva akciovky potvrdil, že prvoligový klub má aj naďalej záujem odkúpiť extraligovú licenciu.

Žilinský hokejový klub bol donedávna mestským klubom, v sezóne 2019/2020 pôsobil v I. hokejovej lige pod značkou MSHK Žilina. Po predaji 100 percent akcií súkromnej firme LUPIZA, s. r. o. pristúpili noví vlastníci k zmene názvu.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

„Týmto krokom chceme dať klubu osobnejšiu identitu. Vlk je tradičné slovenské zviera, ktoré sa v tomto regióne vyskytuje a koniec-koncov už aj teraz mal klub prezývku "Žilinskí vlci“.

Myslíme si, že nám to pomôže pri etablovaní značky a pri lepšom vzťahu s fanúšikovskou komunitou," uviedol Chovanec. Zároveň vyhlásil, že v budúcnosti do názvu klubu nebudú zasahovať menom žiadneho sponzora.

Popri názve klubu sa zmenilo aj jeho logo. Hlava vlka v ňom zostala, ale bude sa pozerať smerom dopredu, zároveň v ňom pribudlo písmeno Z, ktoré naznačuje príslušnosť k mestu Žilina.

„Našou prioritou bolo, aby logo odrážalo vlastnosti, ktoré chceme, aby klub mal. Moderné logo je symbolom našej snahy o inovatívny prístup k fungovaniu klubu,“ skonštatoval Chovanec. Mierne sa zmenili aj klubové farby, keď v kombinácii so zelenou nahradila žltú farbu zlatá.

S prípravou na novú sezónu by sa v Žiline malo začať v prvom augustovom týždni. "Zatiaľ sme nepristúpili k podpisom konkrétnych hráčskych zmlúv, pretože situácia je z časového hľadiska ťažšie predvídateľná už len tým, že liga by sa mala začať neskôr.

Máme však vybratých prvých hráčov z bývalého žilinského kádra, ktorí by mali s nami pokračovať a môžem potvrdiť aj to, že pri kormidle zostane doterajší tréner Stanislav Škorvánek," doplnil šéf predstavenstva žilinského klubu.

Už pri odkupovaní klubu noví vlastníci deklarovali, že majú záujem aj o odkúpenie extraligovej licencie.

„Na tejto našej ambícii sa nič nezmenilo a ak bude extraligová licencia na predaj za trhových podmienok, budeme mať o ňu záujem. Dnes však ešte nie je jasné, akú podobu budú mať hokejové súťaže v novej sezóne a či budú niektoré kluby licenciu predávať,“ dodal Chovanec.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vlci Žilina