Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veteránovi predĺžili zmluvu, zlanárili oporu Popradu. Michalovce zbroja ďalej

Je už známym evergreenom týchto dní, že hokejový klub Dukla Ingema Michalove systematicky posilňuje káder pre nastávajúcu tipsportligovú sezónu.

17.06.2020 11:56
SR Hokej TL 21.kolo Michalovce Košice KEX Foto: ,
Hokejisti Dukly Ingema Michalovce.
debata

Aktuálne sa Michalovčania dohodli na predĺžení spolupráce so skúseným útočníkom Gabrielom Spilarom a na východ Slovenska dotiahli aj ďalšieho ofenzívneho hráča Samuela Takáča, ktorý vlani pôsobil v materskom klube HK Poprad.

Spilar je päťnásobný majster Slovenska, z titulu sa tešil štyrikrát v Košiciach a raz v Žiline. V nedokončenej sezóne 2019/2020 odohral za Michalovce 36 duelov s bilanciou 19 kanadských bodov za 5 gólov a 14 asistencií.

"Onedlho štyridsaťročný kridelnik aj v lanskej sezóne ukázal, že stále má na ľade svojmu tímu čo dať. Šikovný útočník, ktorému v roku 2002 iba tesne unikla účasť na majstrovstvách sveta a teda aj zlatá medaila, na Slovensku okrem rodných Košíc pôsobil aj vo Zvolene, Žiline, Nitre, Slovane Bratislava, či Liptovskom Mikuláši.

Okrem toho hral aj v nadnárodnej KHL za Barys Astana a tiež v najvyšších súťažiach v Česku a Fínsku," informoval oficiálny klubový web Dukla Ingema Michalovce.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

Dvadsaťosemročný center Takáč už v Michalovciach v rámci striedavého štartu pôsobil v sezóne 2013/2014. Vtedy v play-off odohral šesť duelov s bilanciou dvoch gólov a piatich prihrávok.

"Jeho kariéra je spätá prevažne s rodným Popradom, kde hrával až do sezóny 2014/2015. Následne odišiel na tri roky do Francúzska, kde si jednu sezónu zahral za GAP a dve za Lyon.

Pred dvoma rokmi sa znova vrátil do Popradu, kde v 57 zápasoch zaznamenal 35 kanadských bodov za 18 gólov a 17 asistencií," ponúkli Michalovčania vizitku Takáča.

Vedenie HK Dukla Ingema už v uplynulých dňoch informovalo o viacerých príchodoch hráčov na slovenské pomery zvučných mien.

Ide o brankára Tomáša Tomeka, obrancov Vladimíra Mihálika a Jurija Repeho, či útočníkov Mareka Bartánusa, Tomáša Matoušeka a tiež Kanaďana Jordana Hickmotta.

„Líšky“ tiež predĺžili zmluvy s obrancami Samelim Venteläm a Jánom Ťavodom, útočníkmi Villem Korhonenom a Matejom Giľákom aj brankárom Vladimírom Glosárom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Samuel Takáč #Gabriel Spilar #HK Dukla Ingema Michalovce