Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skúsení reprezentanti. Michalovce posilnila dvojica z Banskej Bystrice

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa ako nováčik v uplynulej sezóny solídne etablovali v najvyššej súťaži, akurát svoje snaženie nemohli zavŕšiť v play off.

03.06.2020 11:00
debata

Pred marcovým predčasným ukončením sezóny v Tipsport lige im patrila prvá priečka v nadstavbovej B-skupine s tímami na 7.- 12. mieste a rovnako siedmi boli aj predtým po skončení základnej časti.

V novom súťažnom ročníku to východniari myslia vážne s útokom na vyššie priečky a aj preto angažovali dvoch skúsených hráčov. Do obrany Michaloviec prichádza 33-ročný Vladimír Mihálik a do útoku rovnako starý Marek Bartánus.

Marek Bartánus (vpravo) v drese Banskej Bystrice. Foto: SITA, Jakub Julény
Marek Bartánus Marek Bartánus (vpravo) v drese Banskej Bystrice.

„Obe naše posily majú veľa spoločného. Obaja majú zhodne 33 rokov, obaja sa v posledných dvoch rokoch tešili zo slovenského titulu v Banskej Bystrici a Mihálik bol aj pri prvom titule "Baranov“ v sezóne 2016/2017. Bartánus má dokonca päť slovenských titulov, tri získal s Košicami," informuje klubový portál tímu Dukla Ingema Michalovce.

Na adresu Mihálika a Bartánusa ešte treba dodať, že obaja boli draftovaní tímom NHL Tampa Bay Lightning. Vyše dvometrový Mihálik si v drese „bleskov“ zahral v pätnástich dueloch. Obaja sú aj reprezentantmi Slovenska. Mihálik bol súčasťou tímu SR na troch svetových šampionátoch, Bartánus na jednom.

Top 10 najproduktívnejších hráčov extraligy Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Allan McPherson (Zvolen), 51 zápasov, 59...
debata chyba
Viac na túto tému: #HK Dukla Ingema Michalovce