Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Problémy na Liptove. Klubu hrozí likvidácia, varuje víťaz NHL

Hokejové talenty. To je názov mládežníckeho klubu, ktorý deti v Liptovskom Mikuláši učí základy hokejovej abecedy.

17.05.2020 14:40
Martin Cibák, Tomáš Rolínek Foto: ,
Martin Cibák uniká Čechovi Tomášovi Rolínkovi v zápase proti Česku na olympijskom turnaji vo Vancouvri 2010.
debata

Partia okolo víťaza Stanleyho pohára v sezóne 2003/04 Martina Cibáka, jeho kamaráta Milana Jurčinu či niekdajšieho extraligového strelca Jána Plcha sa rozhodla v auguste 2011 zareagovať na nelichotivú situáciu v slovenskom hokeji.

Pomocnú ruku pri tvorbe tejto myšlienky postupne podali nielen ďalšie slovenské hokejové hviezdy – Marek Uram, Ján Laco, Karol Križan či bratia Rudolf a Richard Hunovci – ale aj mesto.

V roku 2020 malo do kasy prispieť sumou 63-tisíc eur. To sa však zatiaľ nestalo.

"Chcel by som sa v mene vedenia Hokejových talentov poďakovať celému trénerskému tímu, že akceptoval výrazné zníženie platov počas letnej prípravy a preukázal tým solidárnosť a dôveru nášmu klubu v týchto ťažkých časoch.

Mesto Liptovský Mikuláš, ako náš významný podporovateľ, nám, žiaľ, do dnešného dňa stále nepredložilo návrh zmluvy na príspevok na činnosť pre rok 2020 (v schválenom rozpočte mesta to predstavuje sumu 63 tis. EUR).

Podľa všetkého tak neplánuje spraviť ani v najbližšej dobe, a preto sme boli nútení na letnú prípravu urobiť tieto nepríjemné kroky smerom k výrazným škrtom na mzdách trénerov a administratívnych pracovníkov.

Obávam sa, že ak sa do začiatku hokejovej sezóny táto situácia nezmení, bude to pre náš mládežnícky klub likvidačné. Ešte raz sa chcem aj v mene rodičov a detí poďakovať našim trénerom. Vážim si Vás!" napísal na Facebooku Cibák

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Cibák #Hokejové talenty