Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tipsport Liga sa vráti asi bez maďarských klubov. Reagoval Lintner

Najvyššia hokejová súťaž na Slovensku by od sezóny 2020/2021 mala mať len jedenásť účastníkov. Po dvoch rokoch Tipsport Ligu pravdepodobne opustia maďarské kluby DVTK Miškovec a MAC Újbuda Budapešť.

29.04.2020 10:09 , aktualizované: 17:51
Tomáš Halász Foto: ,
Brankár Tomáš Halász pôsobil v MAC Újbuda od leta 2019.
debata

Pre pandémiu koronavírusu maďarská vláda pozastavila dotácie pre športové kluby, čo pre portál novinyzemplina.sk potvrdil riaditeľ Dukly Michalovce Martin Burinský. Týka sa to aj Miškovca a Újbudy.

„Je možné, že dohody, ktoré platia pre nasledujúcu sezónu opäť otvoríme, a budeme rokovať o nových aktuálnejších podmienkach. To však teraz nie je na programe dňa, musíme najskôr doriešiť ukončenú sezónu. To je všetko, čo teraz k tomu môžem povedať,“ uviedol riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner.

Richard Lintner. Foto: TASR, Jaroslav Novák
Richard Lintner. Richard Lintner.

V Tipsport Lige by sa v budúcnosti mohol zahraničný účastník objaviť, tentokrát z Poľska. "Nič sa nestane len tak z večera do rána. Aj o spolupráci s maďarskými tímami sa rokovalo niekoľko rokov.

Samozrejme, som v kontakte s poľskými i ďalšími zástupcami zväzov a klubov už od vzniku Vyšehradského pohára, ale v tejto situácii veľa priestoru na prijímanie nie je. V budúcnosti to nevylučujeme, situácia sa môže zmeniť.

Rokujeme veľmi korektne, očakávam, že v súvislosti s prijatím zahraničných partnerov takýto férový a konkrétny prístup bude pokračovať," zdôraznil Lintner.

Miškovec a MAC vstúpili do TL pred sezónou 2018/19. V prvom ročníku pôsobenia skončil DVTK tesne pred bránami play off, MAC si účasť vo vyraďovačke vybojoval v kvalifikačnom predkole. Vo štvrťfinálovej sérii podľahol Zvolenu 1:4 na zápasy.

V predčasne ukončenom ročníku 2019/20 bojovali maďarskí zástupcovia o play off v skupine o 7. až 12. miesto, tri kolá pred skončením základnej časti mal šancu na postup už iba Miškovec.

„Nemám oficiálne informácie, ale hovorí sa, že v novej sezóne asi v Tipsport lige pokračovať nebudú. Potvrdené nie je nič, ale tiež tam riešia problémy s financovaním. Zatiaľ to teda vyzerá tak, že minimálne na rok odídu,“ naznačil pre hokej.sk správy o odchode aj brankár Tomáš Halász, v minulej sezóne chytal za MAC.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Halász #Tipsport Liga #DVTK Miškovec #MAC Budapešť #koronavírus