Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Slovane si vyslúžil KHL: Jediné negatívum, nevyplatili nám ani december

Takú sezónu ešte nemal. V 53 zápasoch zaznamenal 62 bodov (23+39), v čase prerušenia hokejovej Tipsport Ligy koronavírusom viedol tabuľku produktivity. Český krídelník Slovana Bratislava Jindřich Abdul (24) si výkonmi vyslúžil prestup do tímu KHL Severstaľu Čerepovec.

16.04.2020 12:09
debata (1)
Jindřich Abdul (vľavo) zo Slovana Bratislava v... Foto: SITA, Martin Medňanský
Abdul, Jindřich Abdul (vľavo) zo Slovana Bratislava v čase prerušenia ligy koronavírusom viedol tabuľku produktivity.

Na stole mal aj ponuku od Rigy, záujem prejavili Podoľsk či Nižnekamsk. V prospech zamestnávateľa slovenského útočníka Adama Lišku rozhodli lepšie podmienky i osobný záujem trénera o spoluprácu.

Etapa v Slovane sa skončila smutne. Tím po návrate z KHL do extraligy mal v play off ambíciu zabojovať o titul, kvôli ktorému prišiel Abdul do hlavného mesta.

„Je to veľká škoda, pretože sezóna sa nevyvíjala zle. Väčšiu časť ročníka sme sa pohybovali na popredných miestach tabuľky a určite sme mali šancu prehovoriť do boja o titul. Je pravda, že prvá šestka bola dosť silná a každé z mužstiev sa mohlo stať majstrom.

U nás však fungovala aj výborná partia a aj výsledky naznačovali, že sme mohli ísť v play off ďaleko," povedal pre šport.sk.

Jindřich Abdul zo Slovana Bratislava v nájazde... Foto: TASR, František Iván
Abdul, Jindřich Abdul zo Slovana Bratislava v nájazde na košického brankára Andreja Košarišťana.

Abdul odohral na Slovensku neúplné štyri sezóny. Okrem Slovana pôsobil dva ročníky v Poprade, rok hral nižšiu súťaž v Prešove. "Čo som bol tu, úroveň ligy sa zlepšovala každý rok. Nedávno skončený ročník bol určite najlepší a najkvalitnejší.

Všetky tímy sa chceli na nás vytiahnuť a hrali ešte o úroveň lepšie ako proti akémukoľvek inému súperovi. Mne to však nevadilo. Práve naopak, ja takéto situácie vyhľadávam a podobné stretnutia mám veľmi rád," povedal Abdul.

Rodák zo Vsetína vložil do Slovana dôveru. Klub mal v ostatných rokoch finančné problémy, meškajúce výplaty neboli raritou. Pred podpisom zmluvy dostal prísľub finančnej stability. Podarilo sa ho „belasým“ splniť?

"Bohužiaľ, nie. Nejakým spôsobom nám stále dlhujú peniaze a vôbec sa to nezlepšuje. Poslednú výplatu sme dostali za necelý december v januári. Odvtedy sa to ťahá až doteraz. Je to jediná negatívna vec na celom angažmáne v Slovane.

Máme prísľuby a chodia nám maily, v ktorých nám hovoria, že v najbližšom čase sa budú snažiť všetko vyplatiť. Vraveli, že záväzky voči nám chcú určite vyrovnať. Verím, že to bude v čo najkratšej dobe.”

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Severstal Čerepovec #Tipsport Liga #Jindřich Abdul