Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lintner: Hráčska asociácia viac škodí než pomáha

Jeho kompetentnosť v ostatných týždňoch spochybňovali. Negatívne sa na jeho adresu vyjadrili hráči, odborníci i fanúšikovia. Vyčítali mu, že ako šéf Pro-Hokeja bráni viac záujmy klubov než hráčov. Richard Lintner na obvinenia priebežne nereagoval, k dianiu v slovenskom ligovom hokeji sa vyjadril s odstupom.

16.04.2020 07:58
Richard Lintner. Foto: ,
Hráčska asociácia SIHPA výraznejšiemu posunu pri rokovaniach viac škodila a škodí než pomohla, vraví Richard Lintner.
debata (4)

„Ako ste si mohli za posledných 5 rokov všimnúť, vo všetkých prípadoch, keď sa do mňa verejne niekto pustil, nikdy som nereagoval verejnou odpoveďou, ale činmi. Ja si cez médiá neodkazujem a radšej sa dvakrát nadýchnem a idem ďalej.

Je trošku škoda, že sa to všeobecne vie, a preto je v tomto zmysle dosť bezpečné si do mňa v médiách rypnúť. Pri mojej práci je treba byť nad vecou a nebyť na seba príliš citlivý,” vraví Richard Lintner, cituje ho šport.sk.

Lintner sa vyjadril k debate, či je pre hráčov lepšia zamestnanecká zmluva s klubmi, alebo živnosť. "Športovci všeobecne podpisujú zmluvy na dobu určitú. Dnes ich už nijako neobmedzuje otázka, či je ich práca závislou činnosťou a či nie, čo hráčom a aj klubom dosť uľahčilo život.

Veľmi ma teší, že to prax potvrdzuje a v našich rokovaniach s hráčmi táto otázka prakticky neexistuje. Pokiaľ ide o súčasné pomocné vládne opatrenia, tak sa javia pre hokejistov SZČO o niečo lepšie ako pre tých, ktorí majú zmluvy, ktoré nazývame akoby ‚zamestnanecké’.”

Richard Lintner. Foto: TASR, Jaroslav Novák
Richard Lintner. Richard Lintner.

Najcitlivejšími témami sú parametre dvojcestných zmlúv, výplaty počas zranení a odstupné pri ukončení zmlúv. Lintner rokuje o úpravách s trojicou Branislav Rapáč, Michal Sersen a Ivan Švarný, ktorí dostali mandát od hráčov, aby ich zastupovali.

"Chalani pristupujú k témam veľmi racionálne a aj vďaka ich prínosu mám pocit, že sa posúvame k dohode oveľa rýchlejšie ako predtým. Som rád, že sa hráči dali takto dokopy, lebo hráčska asociácia SIHPA, ktorá deklarovala a deklaruje, že háji práva hráčov, bohužiaľ, výraznejšiemu posunu pri rokovaniach viac škodila a škodí než pomohla.

Hráči to našťastie pochopili a zobrali to do svojich rúk. Dúfam, že aktivita hráčov je zárodkom vzniku naozajstnej fungujúcej hráčskej asociácie na Slovenku,” vraví Lintner.

Bývalý hokejový obranca potvrdil aj to, že Pro-Hokej pomáha hráčom i klubom s tým, ako využiť čo najviac ponúknutej štátnej podpory.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #pro-hokej #Tipsport Liga