Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nikdy som nestál za Lintnerom. Bol som iba za normálne pravidlá

Podporovateľom aktivity viac ako 200 hokejistov z Tipsport Ligy, ktorí rokujú so šéfom Pro-Hokeja Richardom Lintnerom o úpravách hráčskych zmlúv, je aj Jozef Stümpel.

14.04.2020 14:28
Jozef Stümpel, Richard Lintner Foto: ,
Jozef Stümpel a Richard Lintner na archívnej snímke.
debata (1)

Stále aktívny 47-ročný útočník, sa vyjadril k téme vyjadril pre MY Nitrianske noviny, citoval ho aj sport.sk.

„Je to dobré, určite im fandím. Štandardná zmluva, v ktorej hráči poznajú svoje pravidlá a zákony od hlavy až po päty, je potrebná. Nech nemajú v každom klubom iný kontrakt s inými podmienkami. Niečo podobné som sa snažil nastaviť už predtým – ale viac-menej mi to kluby zamietli s tým, že klub si môže robiť, čo chce. Bol som z toho trošku sklamaný,” uviedol majster sveta z roku 2002.

Pred piatimi rokmi patril medzi hráčov, ktorí chceli zmeniť pomery v slovenskom hokeji. Lintner hovoril o upratovaní v ňom a tieto myšlienky Stümpel podporoval. Stojí stále za bývalým reprezentačným spoluhráčom?

„Nestojím za ním, ani som nikdy nestál. Stojím o každú dobrú robotu. Bol som iba za normálne pravidlá v hokeji, aby fungoval čo najlepšie. Dať titul Banskej Bystrici nebolo najšťastnejšie, verím, že sa to už dalo na správnu mieru,“ doplnil skúsený center.

Hľadanie optimálneho riešenia

Kluby uzavreli ročník v polovici marca, na jeho konci dali hráči mandát na prvú schôdzku s Lintnerom trojici Ivan Švarný (HKM Zvolen), Branislav Rapáč (HC Košice) a Michal Sersen (Slovan Bratislava).

„Na rozdiel od minulosti dnes máme adekvátneho partnera, s ktorým sa môžeme rozprávať na rôzne témy. Som veľmi rád že napriek náročnej aktuálnej situácii majú hráči a aj kluby veľký záujem nájsť optimálne riešenie. Spoločne sa dnes môžeme komplexnejšie pozrieť na konkrétne ustanovenia hráčskych zmlúv a nájsť priestor na dohodu,“ uviedol po stretnutí v tlačovej správe Lintner.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #Jozef Stümpel