Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo bude s dlhmi utlmeného Slovana z KHL? Vyjadril sa aj kapitán

Náročná finančná situácia v súvislosti s koronavírusom postihla všetkých. Výnimkou nie sú športové kluby. V hokejovom Slovane Bratislava ohlásili útlm. Hráči dostali výpovede, odišli takmer všetci zamestnanci. Klub okrem súčasnej krízy trápia aj dlhy z minulých rokov, keď pôsobil v KHL.

03.04.2020 12:54
Michal Sersen Foto: ,
Michal Sersen je odchovanec a v ostatných dvoch sezónach kapitán Slovana Bratislava.
debata (5)

Majitelia aj v dôsledku toho reagovali radikálne. Po 31. marci ostalo v klube len pár zamestnancov. "Dám k tomu vznešený príklad. Situácia u nás sa riešila podobne ako v Montreale Canadiens, ktorý tiež utlmil počas prerušenia súťaže činnosť svoju a svojich zamestnancov.

Momentálne máme nulové príjmy. Je to snaha minimalizovať výdavky a preplávať obdobie do začiatku leta. Vtedy by sme mohli bližšie vedieť, kedy začne súťaž. Ak sa tak nestane, nemáme dôvod existovať. S výnimkou mládeže,“ uviedol pre Šport marketingový riaditeľ Slovana Milan Vajda.

Denník dopĺňa informáciu, že kanadský gigant na rozdiel od „belasých“ vytvoril špeciálny fond na podporu zamestnancov, ktorí 8 týždňov budú dostávať 80 % platu.

Zamestnanci Slovana dostanú výplatu len k 12. marcu, keď oficiálne skončila Tipsport Liga. Klubu umožnila ukončiť kontrakty pandémia na základe zmluvnej klauzuly o zásahu vyššej moci.

„Hovoril som s vedením. Bude sa ďalej riešiť aj to, že nám chce vyplatiť peniaze do polovice marca. Nikto netuší, kedy sa začne nový ročník a či sa vôbec začne. Pokiaľ sa nič nezmení, nebudú sa podpisovať nové zmluvy,“ povedal kapitán Slovana Michal Sersen.

A čo bude s dlhmi, z minulých rokov, ktoré klub uhrádza na základe splákových kalendárov? „Niektorým nám chýbajú ešte tri posledné splátky. Mám sľúbené od vedenia, že to vyplatia, ale možno sa to celé znovu posunie. Majú však snahu všetko vyrovnať,“ uviedol Sersen a doplnil ho Vajda:

"V tejto chvíli neviem povedať, kedy sa doplatia ďalšie splátky. Väčšina zmlúv bola vyplatená ku koncu decembra, keď sa podarilo razantne znížiť dlh z KHL. Niektorým hráčom ešte chýbajú dve až tri splátky.“

Defenzívne opory Slovana Bratislava Michal... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Sersen Defenzívne opory Slovana Bratislava Michal Sersen (vľavo) a Andrej Meszároš.

Otázne je, ako sa klub postaví k hráčom, korí majú podpísané kontrakty aj na nasledujúcu sezónu. Okrem Sersena ide o Andreja Meszároša, Martina Štajnocha či Barryho Brusta.

„S hráčmi či trénerom Romanom Stantienom bude hovoriť predseda predstavenstva v najbližšej dobe. Zmluvy majú na desať mesiacov s jednomesačnou výpovednou lehotou. Od júla by mali opäť dostávať peniaze. Budeme vedieť až neskôr, či budeme schopní plniť ich kontrakty,“ dodal Vajda.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Michal Sersen #Tipsport Liga #koronavírus