Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trápia ho psychické problémy, berie lieky. Réway otvoril trinástu komnatu

Slovenskému hokejovému útočníkovi Martinovi Réwayovi v minulosti odborníci prorokovali veľkú kariéru.

01.04.2020 14:44
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway (vpravo) v drese Popradu počas zápasu proti Slovanu.
debata

Aj pod vplyvom rôznych okolností vrátane zdravotných problémov sa mu však nepodarilo naplniť tieto predpoklady. Dvadsaťpäťročný hokejista sa v ostatných rokoch snaží opäť naskočiť do „rozbehnutého vlaku“, v ročníku 2019/2020 to skúšal v Kladne a sezónu ukončil v Poprade.

„Riešim dlhodobý problém, beriem lieky. Motiváciu stále mám, chcem sám sebe dokázať, že na to mám. To ma ženie vpred,“ prezradil Réway v rozhovore pre iDnes.cz.

Vďačný Popradu i Kladnu

Martin Réway v minulosti reprezentoval Slovensko na dvoch seniorských svetových šampionátoch – v rokoch 2014 a 2016. V zámorí strávil dve sezóny v juniorke, medzi seniormi v ročníku 2017/2018 odohral v AHL za Laval Rocket 5 zápasov a vrátil sa Európy.

Martin Réway na MS 2016 v Rusku. Foto: SITA/AP, Dmitri Lovetsky
Réway hokej Martin Réway na MS 2016 v Rusku.

Priznal tiež, že po prestupe do Popradu sa cítil dobre, pod Tatrami našiel domáci tím s domácou atmosférou. „Dal som tri góly a začal som si veriť, lenže sezóna sa hneď skončila. Aj v Kladne som mal šance, len som mal v hlave nejaký blok,“ pokračoval o klube, v ktorom sa mimoriadne snažil, ale nepomáhal mu tak, ako si sám predstavoval. Krivé slovo naň však nemá.

„Už pred pôsobením v Kladne som mal psychické problémy. Vďaka vedeniu klubu som začal chodiť k terapeutovi a začal riešiť dlhodobý problém. Pre moju psychiku nebolo ideálne, že som tímu nepomáhal tak, ako som si predstavoval. Odmalička som bol zvyknutý bodovať. Zbieral som bod na zápas, potom ma ‚zrazili‘ problémy so srdcom a prišiel úpadok. Musím sa zmieriť s tým, že už som na tom inak ako v minulosti. Moje problémy však nie sú len o hokeji,“ priznal veľmi úprimne slovenský hokejový útočník.

Chýbajúca autorita

Martin Réway v ostatných sezónach mimoriadne bojuje, ale časté choroby mu robia škrt cez rozpočet.

„Dosť často sa mi stáva, že sa dostávam do kondície a potom príde choroba. Isté okamihy ukazujú, že to v sebe stále mám. Chcel by som sa vrátiť na nejakú úroveň. Je možné, že sa to už nestane, aj na takú možnosť sa musím pripraviť. V živote mi však neverilo už mnoho ľudí,“ poznamenal hokejista so šikovnými rukami aj skvelým prehľadom na ľade.

V rozhovore sa zdôveril aj s témou svojho detstva: "V podstate od dvanástich rokov som vyrastal bez dohľadu rodičov. Zvykol som si na to. Bol som s nimi v kontakte, ale asi ma ovplyvnilo, že som nemal nad sebou autoritu, keď som v pätnástich vyvádzal. Minulosť nezmením, vyrovnal som sa s ňou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #HK Poprad #HC Rytíři Kladno