Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záborský: V Európe sa nám kvôli Bystrici smejú

Pred týždňom s rodinou využili príležitosť a s ostatnými hokejistami pôsobiacimi vo Fínsku či sestrami Fialkovými sa vrátili vládnym špeciálom domov. Útočník SaiPa Tomáš Záborský (32) sa v stredu konečne dočkal aj chýbajúcej batožiny a momentálne je s rodinou v dvojtýždňovej karanténe.

21.03.2020 07:55
Tomáš Záborský Foto: ,
Tomáš Záborský reprezentoval Slovensko naposledy na olympiáde 2014 v Soči.
debata (68)

"Musím si zaklopať, že sme zdraví. Všetci opatrenia rešpektujeme, zdravie je prvoradé. Dúfame, že to pomôže k zastaveniu pandémie koronavírusu,“ povedal Záborský pre Denník Šport a popísal dennú rutinu v karanténe:

„Vstávame o piatej ráno, tak sa to snažím rozložiť. Venovať sa synovi, stavať lego, naháňať sa po byte a hrať trošku hokej na terase. S manželkou si navaríme a snažíme cez videohovory komunikovať s rodinou. Je to stereotyp. Teraz aspoň môžeme dva, tri dni vybaľovať kufre. To nám zaberie čas.“

Trenčianskemu rodákovi v neľahkej situácii pomáhajú rodičia i susedia: "Snažia sa nám nakupovať a nechávajú to pred dverami. Rovno nám potom vynesú aj smeti. Sú to bojové podmienky, ale treba to vydržať. Nie sme v tom sami.“

Záborský, ako mnoho iných športovcov pôsobiacich v zahraničí, potvrdil, že na Slovensku podchytili vírus včas a opatrenia pomohli k spomaleniu šírenia sa pandémie. "Syn bol ešte pred víkendom vo Fínsku v jasličkách. Opatrenia boli voľnejšie ako u nás.

Schvaľujem, že je to na Slovensku prísnejšie. Verím, že kompetentní vedia, čo robia. Predsa len, naše zdravotníctvo by veľký nápor nezvládlo. Všetci vidíme, aká katastrofa sa deje v Taliansku či Španielsku. To nám musí byť výstrahou.“

Účastník olympiády i majstrovstiev sveta očakáva náročné leto a ťažké podmienky na prípravu na novú sezónu: "Objednal som si stacionárny bicykel. Čakám naň ako na spasenie. Som z toho na prášky, lebo som zvyknutý športovať. V príprave asi budeme musieť improvizovať. Uvidíme, ako sa vyvinie situácia.“

Vo Fínsku ukončili sezónu predčasne, bez určenia poradia. "Všetky popredné ligy majú ročníky bez majstra, keďže sa nedohralo. Slováci sú jediní, čo určili držiteľa titulu. Je to fraška. Nie je možné, že sa nedohrala ani základná časť a určil sa majster.

Môžeme sa vyhovárať na vyhlášku, ale v podobne extrémnom čase sa mohlo rozhodnúť rozumne. V Európe sme na smiech. Je to postavené na hlavu, nie je to dobrý odkaz smerom von,“ povedal Záborský.

V 53 zápasoch neúplnej sezóny nazbieral 41 bodov za 19 gólov a 22 asistencií. V historickej tabuľke legionárov Liigy je tretí najlepší strelec. Na lídra poradia Érica Perrina (189 gólov) stráca 34 zásahov.

© Autorské práva vyhradené

68 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Záborský #HC 05 Banská Bystrica #Tipsport Liga #Liiga #SaiPa #koronavírus