Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bystrica zostáva lídrom. Mikuláš končí po obrovskej hanbe

Hokejisti HC'05 iClinic Banská Bystrica triumfovali v piatkovom súboji 52. kola Tipsport Ligy na ľade HC 07 WPC Koliba Detva 4:1 a stali sa víťazmi prvej fázy základnej časti. Do nadstavbovej časti vstúpia s dvojbodovým náskokom pred druhým Slovanom Bratislava.

21.02.2020 20:19 , aktualizované: 22:36
Banská Bystrica, Detva Foto: ,
Momentka zo zápasu Banská Bystrica - Detva.
debata

Bystričania ešte po druhej tretine prehrávali v derby 0:1, ale v záverečnej dvadsaťminútovke štyri gólmi strhli víťazstvo na svoju stranu.

Domácim vyšiel vstup do stretnutia a už v 2. minúte sa ujali vedenia, keď Ščurko strelou švihom z ľavej strany prekvapil Melicherčíka. Rýchly úvod sľuboval gólové hody, opak bol však pravdou.

V ďalšom priebehu dominovali obrany, najmä tá detvianska dlhý čas nepúšťala majstra do vážnejších šancí. Až v závere prvej tretiny sa dostal do tutovky Jääskeläinen, v rozhodujúcej chvíli mi však puk preskočil čepeľ hokejky.

Domáci kontrovali šancou Surového, ktorý unikol vo vlastnom oslabení, mieril však nad Melicherčíkovu bránku. V druhej časti „barani“ pridali v aktivite, proti nim ale stála sformovaná defenzíva Detvy na čele s pozorným Zalivinom.

V 25. min v nej dokázali hostia nájsť okienko, no Kriška v nájazde blafákom neprekonal Zalivina. Hra pokračovala v rýchlom tempe bez prerušení. V 36. minúte neuspel pred brankárom Detvy ani Southorn.

Bystričania v tretej tretine vystupňovali svoj tlak a dočkali sa gólového obratu. Už po 37 sekundách od buly vyrovnal Mihálik, ktorý po prihrávke Hohmanna trafil presne do ľavého horného rohu Zalivinovej bránky.

Domáci brankár ešte v 45. min odolal pri šanci Krišku, no o dve minúty neskôr ten istý hráč strelil druhý gól hostí, keď po krížnom pase Owensa nemal problém zakončiť do odkrytej bránky – 1:2.

Detva nestíhala dostupovať súperových hráčov a pred Zalivinom bolo naďalej rušno, k tretiemu gólu boli blízko Hohmann a Jääskelainen. Domáci nedokázali už nájsť potrebné sily na vyrovnanie, naopak Bystrica v závere ďalej zamestnávala domácu obranu.

V 57. minúte pridal tretí gól hostí Mlynarovič a výsledok spečatil na konečných 4:1 dve sekundy pred koncom Hričina.

HC 07 Detva – HC Banská Bystrica 1:4 (1:0, 0:0, 0:4)
Góly: 2. Ščurko (Král, Podešva) – 41. Mihálik (Hohmann, Hickmott), 47. Kriška (Owens, Bartánus), 57. Mlynarovič (Jääskeläinen, Hohmann), 60. Hričina (Stupka, Maier). Rozhodovali: Valach, Orolin – Rojík, J. Konc ml., vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 604 divákov.
HC 07 WPC Koliba Detva: Zalivin – Andersons, Gachulinec, Turan, Golian, Jendroľ, F. Fekiač, Lalík – M. Surový, P. Valent, Gašpar – Král, Podešva, Ščurko – Čacho, Klíma, Mons – Ľupták, V. Fekiač, Čenka
HC'05 iClinic Banská Bystrica: Melicherčík – Mihálik, Southorn, Cardwell, Nemčík, Owens, Maier, Žiak – Hohmann, Hickmott, Jääskeläinen – Stupka, Mlynarovič, Šoltés – Hričina, Bartánus, Kriška – Fafrák, Gabor, Lunter

Smutná rozlúčka L. Mikuláša

Hokejisti Slovana Bratislava sa rozlúčili s prvou fázou základnej časti hokejovej Tipsport Ligy 2019/2020 vysokým víťazstvom. V piatkovom zápase 52. kola zdolali na domácom ľade posledný Liptovský Mikuláš jednoznačne 11:0 a do nadstavby idú z druhej priečky.

„Belasí“ nazbierali presne 100 bodov, prvá Banská Bystrica získala o dva viac. Pre trinásty Liptovský Mikuláš sa sezóna skončila. Slovan mal od začiatku zápas pevne v rukách a už po 77 sekundách sa ujal vedenia. Šedivý pri presilovke posunul puk na modrej na Urbáneka a ten tvrdou strelou rozvlnil sieť – 1:0.

Liptáci si vypracovali veľkú šancu až v 13. minúte, keď Vybiral prihral spoza bránky Lištiak, ale jeho ranu vyrazil Brust. O dve minúty neskôr udreli opäť domáci, Zigo sa preštrikoval pomedzi dvoch hráčov a zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Minútu pred koncom upravil na 3:0 Abdul, ktorý sa dostal do brejku a kľučkou prekonal Kapičáka.

Radosť hráčov Slovana. Foto: TASR, Pavel Neubauer
Zgi Slovan Radosť hráčov Slovana.

V 24. minúte boli oba tímy blízko gólov, no pokusy Urbáneka a Michalíka však skončili na bránkovej konštrukcii. Slovan si potom zahral v početnej výhode, síce ju nevyužil, no v druhej polovici tretiny sa trafil až štyrikrát. Najprv zvýšil na 4:0 Puliš, v 32. minúte sa presadil Bondra, v 36. strelil svoj druhý gól v zápase Abdul a v 39. minúte upravil na 7:0 Meszároš.

V tretej tretine tak išlo už iba o to, či „belasí“ dokážu pokoriť hranicu desiatich gólov a či sa Liptákom podarí zaznamenať aspoň čestný úspech. Oba tímy pred ňou vystriedali brankárov za Brusta naskočil Sabo a za Kapičáka Melna.

Brankár Liptákov kapituloval v 46. minúte, Kytnár prešiel s pukom spoza bránky pred Melnu, ktorému jeho strela prepadla do siete – 8:0. Slovan dominoval aj v ďalšom priebehu a pridal ešte tri góly.

V 52. minúte vypadol Melnovi puk a Matoušek ho pohotovo dorazil do siete, o minútu neskôr sa dostali do brejku Urbánek s Bondrom a druhý menovaný zvýšil už na 10:0. V 56. minúte prešiel Urbánek do útočného pásma ako nôž maslom, prihral pred bránku úplne voľnému Kučnému a ten strelil jedenásty gól domácich.

Slovan Bratislava – MHk 32 Liptovský Mikuláš 11:0 (3:0, 4:0, 4:0)
Góly: 2. Urbánek (Šedivý, St. Pierre), 16. Zigo (Abdul), 19. Abdul (Šedivý), 30. Puliš (Bačík, Carson), 32. Bondra (Kytnár, Žitný), 36. Abdul (Zigo), 39. Meszároš (Sloboda), 46. Kytnár (Bačík, Viedenský), 52. Matoušek (Carson), 53. Bondra (Urbánek), 56. Kučný (Urbánek). Rozhodovali: Goga, Juhász – Krajčík, Soltész, vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4697 divákov.
Slovan Bratislava: Brust (41. Sabo) – Bačík, Carson, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Kučný – Pance, Zigo, Abdul – Urbánek, St.Pierre, Bondra – Žitný, Kytnár, Viedenský – Sloboda, Puliš, Matoušek – Petráš
MHk 32 Liptovský Mikuláš: Kapičák (41. Melna) – Mezovský, Droppa, Božoň, Roman, Nemec, Smutný – Michalík, Tamáši, Ru. Huna – Oško, Piatka, Vybiral – Haluška, Uhrík, Nechaj – Nespala, Lištiak

Rudolf Jendek, asistent trénera Slovana: „Chcem sa poďakovať mužstvu za zodpovedný prístup. Dnes predviedli obaja brankári dobrý výkon, sme radi, že si zachytal aj mladý Sabo a vychytal nulu. Teraz sa musíme pripraviť na to, čo nás čaká v nedeľu a v ďalších týždňoch.“

Anton Tomko, tréner Mikuláša: „Budem veľmi stručný. Hokej sa nedá hrať bez nasadenia, srdca, emócií a nejakého technického a taktického základu. Chcem pogratulovať Slovanu k jednoznačnému víťazstvu, viac menej sa celý zápas odohrával v jeho réžii. Chcel by som sa poďakovať našim brankárom, že prišli. Jednak juniorovi Kapičákovi, ktorý začal, a hlavne Jaroslavovi Melnovi, ktorý nás nenechal v štichu. Chodí do práce, niekedy chytá 2. ligu za ‚béčko‘ Mikuláša a v ťažkých chvíľach, keď sme mali problém s brankárskym postom, nám prišiel pomôcť. Dali sme mu príležitosť v záverečnej tretine, aby okúsil atmosféru extraligy.“

Andrej Meszároš, obranca Slovana: „Mali tam veľa mladých hráčov a nebolo ich veľa, všetci odtiaľ išli preč, takže sme vedeli, že sú oslabení. My sme sa snažili hrať našu hru, tie góly tam padali, takže sme radi, že sme potešili divákov. Nechceli sme nič podceniť, dali sme na začiatku nejaké góly a potom sme sa už upokojili.“

Hetrik Rapáča

Hokejisti HC Košice zvíťazili v piatok v záverečnom zápase 1. fázy základnej časti Tipsport Ligy nad HC Nové Zámky 7:2. Tromi gólmi sa na víťazstve domácich podieľal Branislav Rapáč, päť bodov za asistencie si pripísal Michal Chovan. Košičania skončili po 52. kole na 3. mieste.

Branislav Rapáč z Košíc strieľa druhý gól... Foto: TASR, František Iván
Branislav Rapáč Branislav Rapáč z Košíc strieľa druhý gól domácich proti Novým Zámkom.

Zápasu predchádzala minúta ticha za bývalého košického útočníka a trénera Vladimíra Sviteka, ktorý nedávno zomrel vo veku 57 rokov.

Domáci hokejisti si ho uctili aj čiernymi páskami na rukávoch a diváci skandovali okrem Svitekovho aj meno Ladislava Nagyho, ktorý vhodil čestné buly. Zápas sledovalo vyše 7-tisíc divákov, no tí neboli z prvej tretiny príliš nadšení.

K videniu v nej bolo veľa nepresností na oboch stranách a veľa gólových príležitostí nepriniesli ani viaceré presilovky. Góly začali padať až po prvej prestávke. Hostia umnou hrou dlho držali Košičanov mimo výhodných streleckých pozícií a viackrát im aj pohrozili z protiútokov.

V 29. minúte sa dostali k presilovke, v ktorej Holovič zblízka prekonal Škorváneka – 0:1. Dianie na ľade ožilo, pribudlo nervozity i vylúčených. V 35. minúte domáci potvrdili, že im presilovky svedčia a bránku Pavlasa odklial Haščák – 1:1.

O dve minúty už „oceliari“ viedli, keď Chovanovu prihrávku usmernil Rapáč – 2:1. Hostia, ktorí pricestovali do Košíc iba s tromi kompletnými formáciami, sa nevzdávali a v 42. minúte vyrovnal Rogoň, keď zakončil rýchly únik.

Gólová radosť hráčov Košíc v zápase proti Novým... Foto: TASR, František Iván
Košice - Nové Zámky Gólová radosť hráčov Košíc v zápase proti Novým Zámkov.

Potom však k definitívnemu obratu zavelil Branislav Rapáč. V 43. minúte obišiel bránku a „rusnákovsky“ prekonal Pavlasa. Krátko po ňom ukončil tlak domácich Klhůfek a bolo 4:2. Domáci dostali zápas definitívne pod kontrolu a v 51. minúte Rapáč skompletizoval hetrik – 5:2.

Keď o 27 sekúnd Pavlasa prekonal aj Bortňák, došlo k novozámockej výmene brankárov. Nechvátal si udržal čisté konto iba 60 sekúnd, keď ho premiérovým gólom v TL prekonal 17-ročný Roman Faith.

HC Košice – HC Nové Zámky 7:2 (0:0, 2:1, 5:1)
Góly: 35. Haščák (Klhůfek, Chovan), 37. Rapáč (Chovan, Pavlin), 44. Rapáč (Chovan, Haščák), 46. Klhůfek (Haščák, Chovan), 51. Rapáč (Chovan, Zeleňák), 52. Bortňák (Klhůfek, Milý), 53. Faith (Sukeľ, Skokan) – 29. Holovič (Drtina, Obdržálek), 42. Rogoň (Labreque). Rozhodovali: Snášel, Kókai – Kis-Király (obaja Maď.), Bogdaň, vylúčení: 5:8 na 2 min., navyše Skokan (Koš.) a Hatala (N. Zám.) 10 min. za nešportové správanie sa, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 7067 divákov. Zmeny: 52. Nechvátal namiesto Pavlasa (N. Zám.)
HC Košice: Škorvánek – Pavlin, Repe, Růžička, Koch, Čížek, Zeleňák – Rapáč, Chovan, Haščák – Faith, Skokan, Sukeľ – Paršin, Bortňák, Klhůfek – Milý, Eliáš, S. Nagy
HC Nové Zámky: Pavlas (52. Nechvátal) – Hatala, Labrecque, Drtina, Fereta, Magovac, Pavúk, Hain – Števuliak, Bajtek, Andrisík – Obdržálek, Fábry, Jurík – Mikula, Holovič, Rogoň – Ondrušek

Peter Draisaitl, tréner HC Košice: „Mňa dnes najviac potešilo asi to, že mladík Roman Faith strelil svoj prvý gól. Celý rok tvrdo pracuje a zaslúžil si to. Takisto Dalibor Bortňák. Dnešným zápasom sme zakončili základnú časť, po ktorej sme obsadili 3. miesto. Za to si tím zaslúži pochvalu.“

Miroslav Mosnár, tréner HC Nové Zámky: „Prvá tretina bola v našom podarí celkom dobrá, ale oslabenia nás stáli veľa síl. Podobné to bolo aj v druhej tretine, Košičania nás veľmi nepúšťali z nášho obranného pásma. Od stavu 4:2 už bolo na ľade iba jedno mužstvo. Mňa mrzí, že hráči, ktorí mali mužstvo ťahať, to akoby zavreli. Ani samotný výsledok ma nemrzí tak veľmi ako spôsob akým sme zápas ukončili.“

Rozhodol Svitana

Hokejisti Popradu zvíťazili v piatkovom 52. kole Tipsport Ligy na ľade Trenčína 4:3 po predĺžení. Domáci začali v stretnutí aktívnejšie. V 5. minúte počas presilovky Trenčania pritlačili súpera do predbránkového priestoru.

McCormackovu a Aldersonovu strelu zachytil Kristín. Pri teči Mikysku už bol prekonaný, no pomohla mu konštrukcia bránky. Hostia boli spočiatku zaskočení, no v 9. minúte podnikli nebezpečnú kontru. Na jej konci bol Zagrapan, ktorý preveril Tomeka.

O minútu neskôr Popradčania vyšachovali domácu obranu. Po spolupráci bratov Paločkovcov zostal pred bránkoviskom nepokrytý Matej, položil si gólmana a povedľa jeho tela poslal Podtatrancov do vedenia. V 12. minúte mohlo byť s vojakmi ešte horšie.

Po odrazenom puku od zadného mantinelu netrafil odkrytú bránku Mercier. Popradčania v úvodnej tretine pôsobili kompaktnejším dojmom a viedli zaslúžene. Úvodné minúty prostrednej tretiny priniesli rozháraný hokej na oboch stranách.

Domáci sa snažili tlačiť pred Kristína, ale pozorná obranná hra hostí slávila úspech. Trenčanov mohla naštartovať presilová hra, no počas dvoch minút sa poriadne v útočnom. V polovici stretnutia Takáč najskôr nevyužil príležitosť, no dokorčuľoval vlastný puk.

Následne pred bránkoviskom našiel Zagrapana, ktorý napriek prevahe brániacich hráčov dokázal puk prepasírovať za Tomekov chrbát. O dve minúty neskôr mal zníženie na hokejke Brodeur, no strelou z voleja Kristína neprekvapil.

Domáce čakanie na gól sa skončilo v 37. minúte. Sádecký z rohu klziska nahral na ľavý kruh Heclovi a ten strelou švihom znížil. O dve minúty už Popradčania viedli o dva góly opäť. Kozákova krížna strela sa zatrepotala v sieti.

Gólová radosť hokejistov Trenčína. Foto: SITA, Tomáš Somr
Trenčín, Dukla Gólová radosť hokejistov Trenčína.

Na začiatku poslednej tretiny hrala Dukla presilovú hru, no nedokázala sa usadiť v útočnom pásme. Naopak, v závere oslabenia šiel sám na brankára Zagrapan, no nedokázal puk prepasírovať pomedzi jeho betóny. Domáci sa vrátili späť do hry v 48. minúte.

Mikyska obkorčuľoval bránku, prihral Bokrošovi, ktorý strelou z prvej prestrelil gólmana Kristína. Hra nabrala v záverečných minútach na obrátkach. Trenčania sa o šancu na vyrovnanie obrali zbytočným faulom McCormacka päť minút pred koncom stretnutia.

V samom závere sa Trenčanom napokon podarilo vyrovnať. Zodpovednosť na seba zobrala dvojica najproduktívnejších hráčov Dukly. Z ťažkého uhla vystrelil Mikyska a puk sa od Aldersona odrazil do siete. V predĺžení o osude zápasu rozhodol Svitana.

HK Dukla Trenčín – HK Poprad 3:4 pp (0:1, 1:2, 2:0 – 0:1)
Góly: 37. Hecl (Sádecký), 48. Bokroš (Mikyska, Hecl), 60. Alderson (Mikyska, McCormack) – 10. Matej Paločko (Matúš Paločko, Kundrík), 31. Zagrapan (Takáč, Ulrych), 39. Kozák (Zagrapan, Takáč), 64. Svitana (Dalhuisen). Rozhodovali: D. Konc st., Štefík – D. Konc ml., Gegáň, vylúčení: 3:5, presilovky a oslabenia: 0:0, 3120 divákov.
Trenčín: Tomek – Stacha, McCormack, Brodeur, Rajnoha, Sládok, Bokroš – Špirko, Mikyska, Alderson – Hecl, Paukovček, Sádecký – Sojčík, Švec, Valach – Hlinka, Ferényi, Blaško
Poprad: Kristín – Dalhuisen, Larkin, Kozák, D.Brejčák, Martin Chovan, Ulrych – Lapšanský, Bjalončík, Handlovský – Mercier, Rób.Huna, Rich.Huna – Takáč, Zagrapan, Svitana – Kundrík, Matej Paločko, Matúš Paločko

Ján Pardavý, tréner Trenčína: „Mali sme do zápasu solídny vstup aj vďaka presilovke, ktorú sme ako jedinú odohrali veľmi dobre. Poprad v prvej tretine strelil vedúci gól. Dnes sme boli slabší v obrannom pásme a prehrávali sme veľa súbojov. Poprad bol pohyblivý a dôrazný. V druhej tretine sme stále ukazovali ofenzívnu snahu. Nechcem zhadzovať výkon Popradu, ale mal som pocit, že každú návštevu v našom pásme premenili na gól. V ofenzíve sme predviedli solídny výkon. So šťastím sme dokázali doviesť zápas do predĺženia. Poprad hral umne a po odrazenom puku strelil víťazný gól. V predĺžení sme stratili Aldersona, ktorý sa zranil.“

Peter Mikula, tréner Popradu: „Obe mužstvá chceli vyhrať a podľa toho sa aj hralo. Obranu sme vysunuli pomerne vysoko. Prvú a tretiu tretinu sme mali hru pod kontrolou a viedli sme aj o dva góly. Spackali sme vyhraný zápas, lebo sme sa 30 sekúnd pred koncom dopustili veľkých chýb. Napriek tomu sme odohrali slušný zápas a diváci mohli byť spokojní.“

Maďarské derby pre Budapešť

V piatkovom maďarskom derby 52. kola Tipsport Ligy sa zrodilo víťazstvo hokejistov MAC Újbudy, ktorí v Miškovci rozhodli dvomi gólmi v posledných 20 sekundách zápasu. V aktuálnej sezóne tak až vo štvrtom vzájomnom dueli maďarských tímov zvíťazil hosťujúci celok.

Zápas maďarských tímov priniesol zo začiatku opatrný hokej bez výraznejších šanci a strhujúceho tempa. Domáci naň nastúpili len s tromi útočnými formáciami a piatimi obrancami. Mierne navrch mali hokejisti z Budapešti, ktorí sa dostali v prvej tretine do vedenia, ponúknutú presilovku využil strelou švihom Szigeti.

V druhej tretine sa predsa len dostali viac do šancí domáci hokejisti. Napokon sa im podarilo „uštedriť“ súperovi gól do šatne, keď sa z nenápadnej akcie presadil 11 sekúnd pred klaksónom Beach.

Tomáš Klempa pôsobí v MAC Budapešť už štvrtú... Foto: PETER JESENSKÝ
Tomáš Klempa Tomáš Klempa pôsobí v MAC Budapešť už štvrtú sezónu.

Strelec gólu mal v tretej tretine veľkú streleckú príležitosť na obrat, druhý gólový zápis však nepridal. Naopak, v úplnom závere rozhodol o víťazstve hostí Slovák Tomáš Klempa.

Najprv, 20 sekúnd pred koncom na dvakrát prekonal brankára domácich a štyri sekundy pred koncom gólom do prázdnej brány spečatil výsledok svojím druhým gólom.

DVTK Jegesmedvék Miškovec – MAC Budapešť 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Góly: 40. Beach (Vandane, Rodman) – 11. Szigeti (Br. Orbán, Macaulay), 60 Klempa (Stretch), 60 Klempa (Stretch). Rozhodovali: Tvrdoň, Fridrich – Smrek, Vyšný, vylúčení 4:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1385 divákov.
Miškovec: Rajna – Vandane, Göz, D. Kiss, Ross, Láda – Rodman, Galanisz, Beach- Valchař, Vas, Beauviller – Harrison, Páterka, Ritó – Kiss
Budapešť: Bernard – Busenius, Macaulay, Carlisle, Bugár, Garát, Pozsgai, Sclekmann, Bl. Orbán – Br. Orbán, Terbócs, Bodó – Klempa, Stretch, Sofron – Kreisz, Majoross, Szigeti – Szücs, Nagy, Löczi

Dvojgólový Galamboš

Hokejisti Michaloviec zvíťazili v piatkovom 52. kole Tipsport Ligy doma nad Zvolenom 4:3 po predĺžení.

Diváci na štadióne dlho na prvý gól nečakali. V osemnástej sekunde sa dostal až pred Suráka Bruno Mráz, ktorý otvoril skóre. V piatej minúte už bolo 0:2, keď sa presadil Zuzin.

Michalovská striedačka na situáciu reagovala oddychovým časom a výmenou brankára. Domácich následne nakopli presilovky. Dlhočiznú o dvoch hráčov využil Lalancette. Domáci aj napriek tomu, že mali ďalšie šancu druhý gól v prvej časti nepridali.

Hokejisti Dukly Ingema Michalovce sa z gólu... Foto: TASR, Milan Kapusta
SR Hokej TL 21.kolo Michalovce Košice KEX Hokejisti Dukly Ingema Michalovce sa z gólu proti Trenčínu tešili len v jednom prípade.

Druhú tretinu začali Michalovčania dvoma presilovkami, opäť v nich ale neuspeli. Hostia ich zato trestali. Po prečkaní tlaku nabil Zuzin Betkerovi a ten nekompromisne zvýšil na 3:1 v prospech tímu spod Poľany.

Domácich nenakopla ani tretia presilovka v tejto tretine a preto mali po dvoch častiach dvojgólovú stratu. Ani v úvode tretej tretiny to na obrat v zápase nevyzeralo. Hostia ho držali pevne v rukách.

Nevyužili ale dve šance na zvýšenie náskoku, za čo pykali na začiatku poslednej desaťminútovky. Najskôr Peter Galamboš svojím dôrazom znížil na 2:3 a hneď na to z následnej presilovky Šimun zrovnal na 3:3.

Michalovčanom narástli krídla a zápas mohli na svoju stranu strhnúť už v riadnom hracom čase. Nakoniec sa im to podarilo krátko po začiatku predĺženia, kedy Zvolenčanov skolil svojim druhým gólom v zápase Peter Galamboš.

HK Dukla Michalovce – HKM Zvolen 4:3 pp (1:2, 0:1, 2:0 – 1:0)
Góly: 13. Lalancette (Korhonen, Šimun), 51. Galamboš (Phillips), 52. Šimun (Lalancette), 61. Galamboš (Pukkaa, Korhonen) – 1. B. Mráz, 5. P. Zuzin (Parks, McPherson), 28. Betker (McPherson, P. Zuzin). Rozhodovali: Kalina, Korba – Beniač, Jobbágy, vylúčení: 2:9, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3800 divákov.
Michalovce: Surák (5. Trenčan) – Pukka, Mesikämmen, Hančák, Zekucia, Bdžoch, Vorobjev – Korhonen, Lalancette, Spilar – Phillips, Galamboš, Mašlonka – Safaralejev, Linet, Torok – Giľák, Šimun, Hvila – Chalupa, Borov
Zvolen: Petrík – Betker, Stephenson, Kurali, Tomko, Drgoň, Švarný, Petraň, Kubát – Mikúš, Trotter, Parks – Thompson, B. Mráz, Kelemen – Zuzin, McPherson, P. Halama – Marcinek, Tibenský, Žilka

Peter Bartoš, asistent trénera Michaloviec: „Opäť sme rýchlo inkasovali. Chalani ale zareagovali na dvojgólový náskok súpera dobre. Mali sme možno aj šťastie, no o to je šport krajší, že zažijete aj takéto víťazstvá.“

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: „Začali sme presne tak ako predchádzajúci zápas tu. Hneď v úvode sme dali dva rýchle góly. Potom nás ale pribrzdilo veľa vylúčení. V prvej tretine sme mali päť vylúčených, čo nás stálo veľa síl. Dali sme síce na 3:1, no po chybe domáci znížili a potom im narástli krídla. Nám sa hralo ťažko, keďže sme skoro polovičku zápasu hrali oslabení."

Program nadstavbovej časti hokejovej extraligy:
A-skupina
1. kolo – nedeľa 23. februára:
17.00 Banská Bystrica (1) – Trenčín (6)
16.00 Slovan (2) – Zvolen (5)
15.30 Košice (3) – Poprad (4)

B-skupina
17.30 Michalovce (7) – Detva (12)
16.00 Nitra (8) – Nové Zámky (11)
18.00 Miškovec (9) – MAC Újbuda (10)

TERMÍNY ZÁPASOV NADSTAVBOVEJ ČASTI:
23., 25., 28. februára, 1., 3., 6., 8., 10., 13., 15. marca


Tabuľka hokejovej Tipsport Ligy

Nadstavbová časť

Skupina o 1.-6. miesto

1. Banská Bystrica 55 32 6 4 9 4 0 180:109 120
2. Slovan Bratislava 55 29 6 2 13 4 1 191:118 108
3. Košice 55 28 2 7 14 3 1 163:114 106
4. Poprad 55 28 5 0 17 2 3 170:131 99
5. Trenčín 55 26 4 1 19 2 3 167:139 93
6. Zvolen 55 29 0 0 22 4 0 186:152 91

Skupina o 7.-12. miesto

7. Michalovce 55 20 4 1 22 6 2 152:157 78
8. Nitra 55 21 2 1 23 7 1 149:157 77
9. Miškovec 55 20 4 3 25 0 3 148:158 77
10. Budapešť 55 18 2 0 30 5 0 158:201 63
11. Nové Zámky 55 13 4 2 28 6 2 143:188 59
12. Detva 55 16 3 0 34 1 1 131:206 56
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #MHK Liptovský Mikuláš #HC Banská Bystrica