Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

SHL bez legionárov? Administratívne pochybenie, vysvetľuje SZĽH

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v stredu poprel medializované informácie o tom, že v nasledujúcich dvoch sezónach (2020/21 a 2021/22) Tipsport ligy a Slovenskej hokejovej ligy (SHL) dôjde k zmenám maximálneho počtu zahraničných hráčov v jednotlivých kluboch.

12.02.2020 11:10
BA Capitals Foto: ,
Bratislava Capitals je lídrom SHL.
debata

Podľa pôvodných správ sa mal v najvyššej súťaži limit pre legionárov upraviť na šesť hráčov a maximálne jedného brankára, kluby SHL dokonca nemali mať možnosť využívať služby hokejistov zo zahraničia.

„Slovenský zväz ľadového hokeja považuje za potrebné korigovať medializované informácie súvisiace s prijatím uznesenia o obmedzení počtu zahraničných hráčov v nasledovných sezónach Extraligy seniorov resp. 1. ligy seniorov. Uvedená informácia bola administratívnym pochybením, pričom nevychádza zo žiadneho riadne prijatého uznesenia Výkonného výboru. O prípadnom obmedzení počtu zahraničných hráčov v nasledovných sezónach v seniorských súťažiach budú rokovať Ligové rady v najbližšom období a výsledky rokovaní predložia na zasadnutie Výkonného výboru, ktorý sa uskutoční 25. februára,“ píše sa v stanovisku SZĽH uverejnenom na oficiálnej webovej stránke.

Aktuálne môže v Tipsport lige nastupovať v jednom tíme v zápase maximálne sedem hokejistov zo zahraničia, v SHL môže jeden klub nasadiť nanajvýš piatich takých hráčov.

debata chyba