Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Menovec legendy. Obranu Trenčína vystuží kanadský obor

V najvyššej slovenskej hokejovej súťaži sa predstaví kanadský obranca so slávnym priezviskom. Dukla Trenčín angažovala Mathieua Brodeura, ktorý je však len menovcom slávneho brankára NHL Martina Brodeura.

21.01.2020 12:28
Mathieu Brodeur Foto: ,
Mathieu Brodeur (vpravo) v predsezónnom zápase NHL proti Los Angeles v septembri 2011.
debata

Informáciu priniesol ""oficiálny web „vojakov“ .{target:_blan­k}":[https://hkdukla.sk/…hieu-brodeur?…].

Dvadsaťdeväťročný a takmer dvojmetrový Mathieu Brodeur začal aktuálnu sezónu v zámorskej NLHA v tíme Jonquiere Marquis, v 24 dueloch mal bilanciu 2 góly a 4 asistencie.

„Hľadali sme obrancu s dobrými fyzickými parametrami, aby sme boli väčší a silnejší. Na Mathieua, ktorý odohral vyše 300 zápasov v AHL, máme samé dobré referencie. Verím, že bude kvalitný defenzívny bek, ktorý prinesie aj fyzickú hru. Robíme všetko pre to, aby tu v nedeľu bol a mohol sa ukázať pred našimi fanúšikmi. Pred troma mesiacmi sa mu narodilo dieťa, tak mu ešte vybavuje pas, ale je to otázka 1–2 dní. Pevne veríme, že čím skôr aj s rodinou priletí a zasiahne do hry,“ povedal športový riaditeľ Dukly Branko Radivojevič.

Mathieu Brodeur, ktorého si vybral v drafte v roku 2008 Phoenix, už v Európe pôsobil v minulej sezóne. Za francúzsky Rouen odohral 44 duelov základnej časti (2+13) a 16 duelov v play off (3+4). V zámorskej AHL v minulosti hral za San Antonio, Portland, Chicago, Albany, Syracuse, Springfield a Uticu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Mathieu Brodeur