Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brust nazval súpera uplakaným dievčatkom. Zrežem ťa ako hada, vrátilo sa mu

Fádne, chvíľami dokonca nudné. Na ľade, ale aj v hľadisku. V utorok večer v Bratislave akoby proti sebe nehrali Slovan a Košice.

15.01.2020 10:56
Barry Brust Foto: ,
Slovanista Barry Brust v súboji s Daliborom Bortňákom z HC Košice.
debata

Momentov, ktoré zdvihli fanúšikov zo sedadiel, bolo napriek siedmim gólom pramálo. Ak niečo zaujalo – obzvlášť v prvej tretine – potom to bol konflikt domáceho brankára Barryho Brusta s útočníkom východniarov – Martinom Bellušom.

Prebiehala posledná minúta úvodnej časti hry, keď sa spomínaná dvojica stretla zoči-voči pred bránkoviskom Slovana. Kanadský gólman strčil do dobre stavaného hráča Košíc a v prerušenej hre si to s ním prišiel Belluš vysvetliť.

Brust je prchká povaha, v momente zhodil rukavice a súpera provokoval. Akoby mu bolo jedno, že môže vyvolať pästný súboj s jedným z najlepších bitkárov extraligy. „Nemám s tým najmenší problém. Päsťami sa môžem oháňať kedykoľvek a kdekoľvek. Ak chce Belluš takto reagovať a sťažovať sa ako malé uplakané dievča, nech sa páči. Mohol sa so mnou aspoň pobiť. Ale nechcel to. Radšej odkorčuľoval preč,“ vravel v kabíne 36-ročný rodák zo Swan Rover.

Napokon, Kanaďan sa v minulosti preslávil niekoľkými bitkami. Video, na ktorom ešte ako brankár Binghamtonu Senators v AHL zložil lapačkou súpera, dodnes koluje na internete. V sezóne 2016 sa už ako brankár Slovana zapojil do hromadnej bitky proti CSKA Moskva.

Ale späť k Slovan – Košice…

Aj keď už bolo viac ako 10 minút po zápase a od incidentu s Bellušom ubehli dve hodiny, emócie sa s ním stále pohrávali. A chuť provokovať tiež. „Uvidíme, čo urobí nabudúce, keď sa stretneme. Verím, že sa tak v tejto sezóne ešte stane,“ dodal Brust.

V košickej kabíne vládla ponurá nálada. Rozprávať sa o zápase, v ktorom mužstvo prehralo na ľade odvekého rivala potupne 1:6, sa nikomu príliš nechcelo. Belluš však mal pre gólmana domácich predsa len jeden odkaz. „Neviem, čo si podobnými činmi chce dokazovať. Zrejme sa hrá na Rona Hextalla. Nabudúce ho zrežem ako hada,“ hneval sa v rozhovore pre hokej.sk 28-ročný hráč.

Belluš s bitkami zväčša nemáva problém. Naposledy jeho údery pocítil Ján Brejčák. Banskobystrického obrancu zložil päsťami na konci decembra a v prestížnom dueli naštartoval triumf Košíc. Súboje s brankármi sa však na ľade často nevidia, azda aj preto sa Brustovi radšej vyhol.

„Ale mal by sa rýchlo spamätať. Nabudúce mu to nedarujem a bude mi úplne jedno, či je to brankár,“ odkázal do neďalekej kabíny Slovana.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice