Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čierny deň favoritov. Slovan ani Košice nezvládli povinné jazdy

Hokejisti predposledného tímu tabuľky HC Mikron Nové Zámky vyhrali v 37. kole Tipsport Ligy nad favorizovaným Slovanom Bratislava 6:5 po predĺžení. Hostia nastúpili už aj so zámorskými posilami Martinom St. Pierrom a Joeom Basarabom, obaja bodovali. Slovan nevyužil náskok 4:1, Nové Zámky otočili na 5:4 a v predĺžení rozhodol o ich triumfe Petr Obdržálek.

04.01.2020 18:49 , aktualizované: 21:29
Stantien, Foto: ,
Slovan Bratislava je v kríze. Z ostatných šiestich stretnutí zvíťazil v jedinom.
debata (9)

Súboj predposledného s tretím tímom ligovej tabuľky začali domáci presilovou hrou, no bez výraznejšieho ohrozenia Brusta v bráne Slovana. Gólové príležitosti však úvodná desaťminútovka nepriniesla ani na jednej strane.

Až v jej závere sa hostia ujali vedenia. Sersen si z pravej strany útočného pásma hodil puk medzi kruhy, odkiaľ jeho strela prepadla až za Pavlasa. O niekoľko okamihov mohol po spolupráci so Zigom zvýšiť na rozdiel dvoch gólov Puliš ale pálil iba do domáceho brankára.

Už o niekoľko sekúnd sa skóre predsa len zmenilo. Demo nahodil puk od modrej a zastavila ho až sieť Pavlasovej brány. Možnosť udrieť mali aj domáci ale Andrisík v sľubnej pozícii zaváhal a rovnako pochodil Hruška, ktorý pálil spomedzi kruhov.

Novozámčania sa v prvej tretine predsa len dočkali. Holovič našiel spoza brány Rogoňa, ktorý bez prípravy prepálil Brusta. Radosť domácich však netrvala dlho, lebo ešte do konca tretiny sa presadil hosťujúci St.Pierre. Odrazený puk po Bondrovej strele poslal nekompromisne do Pavlasovej bránky.

Aj druhé dejstvo začali Novozámčania presilovkou, blízko k jej využitiu bol Števuliak ale v rozhodujúcej chvíli netrafil puk ideálne. Potvrdilo sa tak „nedáš-dostaneš“, keď Puliš dorazil Meszárošovu strelu a hostia viedli už o tri góly.

Kým v úvodnom dejstve hrali prím hostia, druhá tretina patrila predovšetkým domácim. Po strelení gólu hral Slovan presilovú hru, v ktorej paradoxne udreli domáci. Stupka poslal puk z rohu klziska na Brusta a ten si ho zrazil do vlastnej siete. To však nebolo zo strany Zámčanov všetko.

Už o deväť sekúnd neskôr ťažil z dobrej práce Feretu Pospíšil, ktorý z ľavého kruhu švihom vyslal puk na bránu a znížil na rozdiel jedného gólu. Domáci sa do súpera zahryzli a dočkali sa ďalšej odmeny. V 32. minúte vyslal puk od modrej na bránu Jurík a vyrovnal na 4:4.

Domáci pokračovali v nastolenom tempe aj v tretej tretine. Na začiatku 44. minúty prevzal krížnu prihrávku od Stupku Pospíšil, po pravom krídle sa vrútil do útočného pásma a príklepom prepálil Brusta – 5:4.

Brusta nahradil v bránke hostí Habal a k slovu sa dostali aj „belasí“, Pavlas v súboji so Zigom za bránou stratil puk a Puliš ho poslal do odkrytej domácej svätyne.

Štyri minúty pred koncom riadnej hracej doby putoval na trestnú lavicu hosťujúci Bačik ale Novozámčania, až na Pospíšilovu strelu, výraznejšie nepohrozili. Duel tak dospel do predĺženia.

V ňom najprv neuspeli Sersen, Urbánek ani Abdul na strane Slovana, pre domácich vybojoval víťazstvo po Juríkovom priťuknutí Obdržálek.

HC Mikron Nové Zámky – Slovan Bratislava 6:5 pp (1:3, 3:1, 1:1 – 1:0)
Góly: 20. Rogoň (Holovič, Drtina), 28. Stupka, 28. Pospíšil (Fereta), 32. Jurík (Obdržálek), 44. Pospíšil (Stupka), 64. Obdržálek (Jurík) – 10. Sersen (Bačik, Abdul), 13. Demo (Bondra), 20. St.Pierre (Basaraba, Bondra), 24. Puliš (Meszároš, Abdul), 47. Puliš (Abdul, Zigo). Rozhodovali: V. Snášel ml., Novák – Šoltés, Rojík, vylúčení: 2:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 1602 divákov

Nové Zámky: Pavlas – Hatala, Ordzovenský, Drtina, Fereta, Pavúk, Mikuš – Pospíšil, Fábry, Stupka – Obdržálek, Bajtek, Jurík – Števuliak, Hruška, Andrisík – Jaša, Holovič, Rogoň
Slovan: Brust (44. Habal) – Bačik, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Demo, Jendek – Puliš, Zigo, Abdul – Basaraba, St.Pierre, Bondra – Kukumberg, Kytnár, Matoušek – Urbánek, Viedenský, M. Sloboda

Hlasy po zápase

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov: „Nehovorím, že sme začali zle, no dostali sme dva góly, keď sme nezblokovali strely. Naši hráči tieto situácie podcenili. Potom sa nám podarilo dať kontaktný gól na 1:2, následne sme v závere tretiny urobili zase chybu, po ktorej sme dostali gól na 1:3. V druhej tretine nám súper ušiel na 1:4. Z môjho pohľadu bol zlomový moment, keď sme dali spoza brány gól. To nás nakoplo, hneď sme dali aj ďalší a prišla pozitívna emócia. Potom sa nám podarilo ešte zvýšiť, ale zase sme gól dostali, tentoraz po chybe nášho brankára. Aj trochu so šťastím sme záver zvládli, aj keď už pri nájazde Pospíšila na bránu mohol padnúť gól. Zápas bol vyrovnaný, obe mužstva dobre korčuľovali, divákom sa to mohlo páčiť.“

Roman Stantien, tréner Slovana: „Prvá tretina bola podľa našich predstáv, vedeli sme, čo súper hrá. Viac-menej sme to aj dodržiavali. Celkom nám to tam aj padalo. V druhej tretine sa to všetko, vo vidine ľahkého víťazstva, otočilo proti nám. Prestali sme plniť to, čo nám fungovalo v prvej tretine. Vzhľadom na to, že sme viedli 4:1, niektorí chlapci povolili a to bola voda na mlyn pre bojovný domáci tím. Ten potom perfektne otočil zápas a v tretej tretine sme to chceli otočiť na svoju stranu. V športe to však tak býva, že keď niečo podceníte, ťažko sa to vracia. Aj keď sa nám ešte podarilo vyrovnať na 5:5, v predĺžení mali viac možností domáci a rozhodli.“

Košice prehrali po 12 víťazstvách

Hokejisti MAC Újbuda ukončili dvanásťzápasovú víťaznú sériu Košíc, keď lídra tabuľky doma zdolali 4:3 po predĺžení. Východniari zaznamenali prvú prehru od 17. novembra, keď nestačili na iný maďarský klub DVTK Miškovec. MAC naopak bodoval premiérovo po šiestich dueloch.

Hráči z Budapešti ignorovali fakt, že u nich nastúpil líder súťaže a od úvodu boli aktívnejší. V 9. min otvoril skóre po umnom teči Chris Langkow.

O štyri minúty ukázal individuálnu zručnosť aj Chris Bodó a MAC viedol už o dva góly. Tento stav trval iba 36 sekúnd, keď na 1:2 znížil Branislav Rapáč.

Východniarom sa podarilo vyrovnať ešte do prvej sirény, keď 34 sekúnd pred prestávkou brankár Bernard podcenil strelu Marcela Haščáka. Približne od polovice zápasu domáci opäť viedli, keď si Langkov pred bránkou počkal na prihrávku McNallyho a pridal aj druhý gól v stretnutí.

Líder ligy dokázal zariadiť nerozhodný stav aj druhýkrát v zápase, postaral sa o to desať minút pred koncom riadnej hracej doby Dalibor Bortňák. V predĺžení rozhodol v štvrtej minúte István Sofron.

MAC Újbuda – HC Košice 4:3 pp (2:2, 1:0, 0:1 – 1:0)
Góly: 9. Langkow (Klempa, Pozsgai), 13. Bodó (Pitt), 29. Langkow (McNally, Sofron), 64. Sofron (McNally, Langkow) – 13. Rapáč (Jokeľ, Bortňák), 20. Haščák (Skokan, Zeleňák), 50. Bortňák (Milý). Rozhodovali: Baluška, Purgat – Kacej, J. Konc, vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše Belluš (Košice) 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky a oslabenia: 0:0, 605 divákov

MAC Újbuda: Bernard – Pozsgai, McNally, Bl. Orbán, Carlisle, Fejes, Garát, Bugár – Terbócs, Strech, Br. Orbán – Sofron, Langkow, Klempa – Bodó, Pitt, Szigeti – Loczi, Majoross, Kreisz
HC Košice: Škorvánek – Koch, Čížek, Zeleňák, Slovák, Repe, Růžička – Haščák, Skokan, Majdan, – Klhůfek, Chovan, Květoň – Belluš, Bortňák, Rapáč – Jokeľ, Suja, Milý

Posledný Mikuláš obral Bystricu

Banská Bystrica zvíťazila na ľade Liptovského Mikuláša 5:4 po nájazdoch. Pre „baranov“ to bol piaty triumf v sérii. Favorit z Banskej Bystrice nezačal dobre, prvú šancu mali Liptáci. Beskorowany však dobre zasiahol po pokuse Lištiaka.

„Barani“ odpovedali samostatným únikom Lampera, ale aj Zalivin v domácej bránke ukázal svoj kumšt. V 7. minúte išiel na trestnú lavicu Gabor a domáci početnú výhodu využili po 19. sekundách zásluhou Tamášiho.

Na druhej strane sa neujal ďalší nájazd, ktorý mal Fafrák a onedlho prišiel trest. Chybu hosťujúcej obrany využil Piatka a poslal Liptákov do dvojgólového vedenia. V prvej tretine zaujala ešte šanca Rudolfa Hunu, ktorého vo veľkej šanci vychytal Beskorowany.

Do druhej tretiny vstúpili lepšie hostia. Prvú šancu mal Hrnka, neskôr aj Hickmott. Prekonať Zalivina sa však „Baranom“ podarilo až v 32. minúte zásluhou Bartánusa.

Vyrovnať mohol neskôr Lamper, ale v 34. minúte išiel na trestnú lavicu Jääskeläinen a Rudolf Huna poslal domácich opäť do dvojgólového vedenia.

Aj v treťom dejstve pokračovala prevaha úradujúceho majstra. Prvú šancu mal Bartánus, no hráči Banskej Bystrice sa dočkali zníženia až v oslabení pri vylúčení Šilleho. Lamper využil chybu Zalivina a poslal puk do siete.

O 73 sekúnd neskôr bolo vyrovnané, presnou strelou sa o to postaral obranca Southorn. V závere to bolo ako na hojdačke, veľké šance mali oba tímy, ale presnú mušku mal najskôr Rudolf Huna, ktorý poslal Liptákov do vedenia.

Tréner B. Bystrice zareagoval hrou bez brankára a 58 sekúnd pred koncom poslal zápas do predĺženia Hohmann.

V ňom mali šance oba tímy, ale brankári sa predviedli. Rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých napokon predviedli viac kumštu hostia. Svoje pokusy premenili Timotej Šille a Marek Bartánus, za domácich uspel iba Róbert Huna.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC '05 iClinic Banská Bystrica 4:5 sn (2:0, 1:1, 1:3 – 0:0, 0:1)
Góly: 8. Tamáši (Ru. Huna, Petran), 13. Piatka (Sukeľ, Kramár), 36. Ru. Huna (Petran), 59. Ru. Huna (Petran, Kurali) – 33. Bartánus (Mihálik, Šille), 50. Lamper, 51. Southorn (Hohmann, Hickmott), 60. Hohmann (Jääskeläinen), rozhodujúci sn Bartánus. Rozhodovali: Orolin, Juhász – Stanzel, Soltész, vylúčení 4:5 na 2 min, navyše Brejčák (B. Bystrica) 10 min za napadnutie oblasti hlavy a krku, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:1, 1300 divákov.

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin – Kurali, Kramár, Droppa, Petran, M. Roman, Smutný, Dlugoš – J. Sukeľ, Piatka, Kriška – Lištiak, Tamáši, Ru. Huna – Ri. Huna, Ró. Huna, Nechaj – Uhrík, Oško, M. Surový – Vybiral
HC '05 iClinic Banská Bystrica: Beskorowany – Petrinec, Southorn, Mihalik, Gabor, Brejčák, Zubák, Kobolka – Hohmann, Hickmott, Jääskeläinen – Lamper, Hrnka, Bartánus – Fafrák, Mlynarovič, Šille – Sarvaš, Sojka, Mesaroš

Trenčín doma vládne

Trenčín zdolal Michalovce a prerušil tak trojzápasovú víťaznú šnúru súpera. Trenčania majú na svojom ľade najlepšiu bilanciu v Tipsport Lige.

Úvod stretnutia veľa hokejovej krásy nepriniesol. Nováčik sa zameral najmä na pozornú defenzívu. Domácim pomohlo prvé vylúčenie v zápase. Galambošove vylúčenie Trenčania využili v 11. minúte. Mikyskovu strelu Trenčan neudržal.

Sojčíkove dorážky sa ešte neujali, ale puk dokorčuľoval Bezúch a poslal ho do bránky. Zverenci trénera Pardavého o pár mnút nevyužili dve šance a pykali.

V 17. minúte po kombinačnej akcii Spilar prihral Korhonenovi, ktorý nemal problémy vyrovnať. V závere úvodnej tretiny nevyužil zaváhanie Mikysku Galamboš.

V druhej tretine udávali tempo hry Trenčania. V 26. minúte sa Štachova strela odrazila pred Hecla. Ten v dorážke neuspel a následne neprepasíroval puk do siete ani kapitán Bartovič.

V polovici stretnutia sa Dukla dostali po druhý raz do vedenia. Odrazenú puk z otočky poslal na brankára Balána a ten prepadol za bránkovú čiaru.

V 46. minúte sa hosťujúcemu tímu podarilo po druhý raz v stretnutí vyrovnať. Domáci nevyužili šancu a pykali. Brejkovú situáciu úspešne zakončil Mašlonka. Deväť minút pred koncom mohli ísť Trenčania do vedenia. Po strele Lapšanského zazvonila za Trenčanom žŕdka.

Dukla napokon víťazný gól strelila v 53. minúte počas presilovej hry. McCormack prenechal puk Mikyskovi a ten z osi klziska trafil presne. V závere Michalovčania odvolali gólmana a v 60. minúte inkasovali štvrtý gól do prázdnej bránky. Jeho autorom bol Bezúch.

HK Dukla Trenčín – HK Dukla Ingema Michalovce 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Góly: 11. Bezúch (Sojčík, Mikyska), 31. Balán (Sojčík), 53. Mikyska (McCormack), 60. Bezúch (Mikyska) – 17. Korhonen (Spilar, Ventelä), 46. Mašlonka (Dalhuisen). Rozhodovali: Valach, Nagy – Durmis, Kis-Kiraly, vylúčení: 2:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3260 divákov

Trenčín: Tomek – Starosta, McCormack, Štach, Bokroš, Kajínek, Stacha, A.Dúžek – Bezúch, Mikyska, Alderson – Bartovič, Valach, Hecl – Lapšanský, Balán, Sojčík – Džugan, Ferényi, Ďurina – Maniaček
Michalovce: Trenčan – Ventelä, Vorobjev, Novický, Dalhuisen, Hančák, Hopkovič – Spilar, Lalancette, Korhonen – Mašlonka, Galamboš, Hričina – Hvila, Linet, Safaralejev – Šimun, Toma, Giľák

Hlasy po zápase

Ján Pardavý, tréner Trenčína: „S dnešným výkonom nemôžeme byť spokojní. Musíme byť spokojní s tým, že sme našli cestu ako zvíťaziť proti húževnatému súperovi, ktorý bol blízko dobrého výsledku. Ťažko sme sa dostávali cez stredné pásmo. Rozhodli špeciálne tímy. Ubránili sme oslabenia a využili presilové hry.“

Miroslav Chudý, tréner Michaloviec: „Bol to podobný zápas ako predchádzajúce dva. Rozhodol jeden gól. Trenčín ho strelil. Nám sa nepodarilo ísť do vedenia. Dnes sme minimálne na bod mali, ale rozhodla nekoncentrovanosť jednotlivcov. Súperovi sme ponúkli po veľkej chybe presilovú hru, ktorá rozhodla.“

Špirko bol pri chuti proti Detve

Zvolen zdolal doma Detvu 5:1 a pripísal si štvrtý triumf v sérii. Domáci mali v prvej tretine viac šancí i aktivitu na hokejkách a išli pomerne skoro do vedenia.

V štvrtej minúte Drgoň bekhendom nahodil pred bránku puk k Špirkovi a ten si pekne položil brankára a rovnako bekhendom ho aj prehodil. Hostia sa potom snažili vyrovnať, ale vyloženú gólovú príležitosť si nevypracovali. Do tých sa dostal na opačnej strane legionár Parks.

Najprv však mieril z dobrej pozície vedľa a potom nepretavil do gólu ani únik. Mrzieť ho to nemuselo, pretože v štrnástej minúte pridal druhý presný zásah Špirko v presilovke, zakončoval v páde po ľade.

Následne Detva nevyužila presilovku o dvoch hráčov a mohla v oslabení dokonca pykať. Do úniku sa dostal Švarný, no nevymiešal Petríka.

Hosťom to vyšlo až na začiatku druhej tretiny. Presadil sa Gašpar, ktorý najprv mieril do žŕdky a následne puk vo vzduchu trafil bejzbalovým spôsobom – 2:1. Zvolenčania zobrali toto varovanie vážne a začali znovu sršať aktivitou.

Podstatné pre nich bolo, že využili ďalšiu presilovku. Švihom sa presadil Betker po krížnej prihrávke Parksa. O minútu na to domáci Mráz strieľal do žŕdky, zníženie mal na druhej strane na hokejke Gašpar, ktorý si Tomeka pekne položil, no puk za neho už nezasunul.

Viac možností mali hráči spod Pustého hradu a tešili sa napokon zo štvrtého gólu. V 37. minúte Corrin potiahol puk od modrej pred bránku, bekhendom po ľade prihral McPhersonovi, ktorý sa zblízka nemýlil.

Do prestávky mohol ešte zvýšiť Trotter, ale vychytal ho pekným zákrokom Petrík.

V úvode tretej časti sa Detvanci dostali v oslabení do prečíslenia, avšak Gašpar nemal presnú mušku. Potom hrali ešte tri presilovky v rade, dokonca takmer pol minúty v piatich proti trom, ale Tomek podržal medzi žrďami svoj tím. Aj so šťastím zasahoval pri šanci Sýkoru.

Zvolenčania nevyťažili v oslabení gól z úniku Thompsona, avšak tento hokejista sa dostal do rovnakej možnosti už pri plnom počte síl na ľade v 51. minúte a predviedol účinný blafák – 5:1.

O osude stretnutia už bolo prakticky rozhodnuté. Hostia mohli iba korigovať nepriaznivý stav, najbližšie mal k tomu Čacho, ale Tomek bol proti.

HKM Zvolen – HC 07 WPC Koliba Detva 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Góly: 4. Špirko (Drgoň, M. Halama), 14. Špirko (M. Halama, Drgoň), 26. Betker (Parks, Trotter), 37. McPherson (Corrin, Špirko), 51. Thompson (S. Tomko) – 23. Gašpar (Jendroľ). Rozhodovali: D. Konc st., M. Korba – Jedlička, Gegáň, vylúčení: 7:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2684 divákov

Zvolen: T. Tomek – Corrin, Švarný, Betker, Maier, Drgoň, S. Tomko, Meliško – Tibenský, Trotter, Parks – Thompson, B. Mráz, Štrauch – McPherson, Špirko, M. Halama – S. Petráš, P. Halama, Marcinek
Detva: R. Petrík – Martin Chovan, Andersons, Golian, Kuklev, F. Fekiač, Jendroľ, Gachulinec, Lalík – Šišovský, Zuzin, J. Sýkora – Ščurko, Podešva, Král – Gašpar, P. Valent, Čacho – Čenka, V. Fekiač, Ľupták

Hlasy po zápase

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: „Vedeli sme a čakali, že to bude ťažký zápas. Detva je silná najmä v protiútokoch, na to sme sa pripravili. Chceli sme hrať čo najviac u nich, teda v útočnej tretine. Moji zverenci plnili pokyny, dávali si pozor na brejky súpera. Negatívom boli naše fauly. Nemôže sa nám stať, že hráme dvakrát oslabenie v troch proti piatim. Ubránili sme sa však, dobre zachytal i brankár Tomek. V útoku sme sa presadili, viac sa tlačíme do bránky a strieľame, dali sme aj dva góly z presiloviek, takže to môžem hodnotiť pozitívne.“

Josef Turek, tréner Detvy: „Bolo to derby, ale my sme v ňom podali slabý výkon. Chýbali mi tam väčšie emócie z našej strany, viac srdca a vôle po víťazstve. Mrzí ma nevyužitá presilovka piatich proti trom. Nezahrali sme ju zle, ale Tomek nás vychytal. Potom prišli na našej strane hlúpe fauly a súper nás potrestal. Hlavne v druhej tretine nás herne prevýšil. My sme hrali slabo, preto sme prehrali.“

Rastislav Špirko, autor dvoch gólov Zvolena: „Dobre sme sa pripravili na súpera. Išli sme rýchlo do dvojgólového vedenia, čo bolo dôležité, určili sme tak jasné smerovanie zápasu. Teší ma, že sme dobre napádali, piati sme útočili a rovnako aj piati bránili. Plnili sme pokyny trénerov a vyhrali sme zaslúžene. Tieto tri body chceme ešte potvrdiť pondelok u majstra v Banskej Bystrici.“

V Nitre rozhodol Kerbashian

Nitra vyhrala nad HK Poprad 3:2. Víťazný gól zaznamenal kanadský útočník Kale Kerbashian. Duel z kategórie šesťbodový začala lepšie Nitra. V úvodnej tretine si vypracovala niekoľko vyložených príležitostí.

Prečíslenia dvoch proti jednému, ktoré na seba individuálne zobrali Kollár a Buček sa gólom neskončili. Najmä v druhom prípade si to pýtalo prihrávku na dobre postaveného Koyša. Aktivita Nitry vyústila v prvom dejstve do jediného gólu.

V 10. minúte vystrelil od modrej čiary Versteeg a tečovaný puk si našiel hokejku dorážajúceho Fominycha – 1:0. V 11. minúte mohli domáci vyhrávať rozdielom dvoch gólov, keď Koyš vypracoval dobrú šancu pre aktívneho Bučeka, no ten iba vyprášil znak na hrudi Vošvrdu.

Hostia mali ojedinelú šancu v úplnom závere tretiny, ale Erving nepotrestal zaváhanie Šimbocha.

Presilová hra o dvoch hráčov v úvode druhej tretiny dala Nitre možnosť odskočiť svojmu súperovi. „Corgoňom“ sa to aj podarilo a už po pár sekundách namieril presne Yellow Horn – 2:0. Rýchle využitie presilovky ukázali aj Popradčania.

V 25. minúte spoza brány hodil Preisinger puk pred Šimbochovu bránu, kde si ho nešťastne zrazil do vlastnej brány obranca Pupák. V 38. minúte opäť podržal „Kamzíkov“ dobre chytajúci Vošvrda pri strele Yellow Horna.

Na začiatku tretej tretiny mal obrovskú šancu na vyrovnanie Handlovský, pred ktorým zívala takmer prázdna brána. Istému gólu zabránil šikovným zákrokom hokejkou Šimboch.

V 47. minúte sa ocitol pred Vošvrdom azda najčastejšie strieľajúci Buček, ale aj v tomto prípade bol úspešnejší český brankár. Ten bol však bezmocný o dve minúty neskôr pri strele nekrytého Kerbashiana a Nitra znovu viedla o dva góly – 3:1.

Hostia v 53. minúte dokázali znížiť po biliardovej akcii, na konci ktorej bol Brejčák. Poprad bol v závere aktívnejší a vypracoval si presilovú hru o dvoch hráčov. V nej odviedli výbornú prácu ako brániaci hráči, tak aj brankár Šimboch a Poprad gól nestrelil.

Hostia v posledných sekundách síce odvolali brankára, ale po vylúčení dohrali zápas iba v piatich a Nitru už pod tlak nedostali.

HK Nitra – HK Poprad 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Góly: 10. Fominych (M. Versteeg, Pupák), 21. Yellow Horn (Kerbashian), 49. Kerbashian (Yellow Horn, M. Versteeg) – 25. Preisinger (Vandas, Kozák), 53. Brejčák (Preisinger, Handlovský). Rozhodovali: Tvrdoň, Štefik – Crman, Orolin, vylúčení: 7:6, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 3286 divákov

Nitra: Šimboch – Mezei, Morrison, Pupák, M. Versteeg, S. Rácz, Kubka, A. Sloboda, Korím – Blackwater, Kerbashian, Yellow Horn – Fominych, Kollár, Scheidl – Buček, Lušňák, Koyš – Hrušík, Minárik, Csányi
Poprad: Vošvrda – Kozák, D. Brejčák, Erving, Fabian, Magovac, Česánek, Králik, Božoň – Handlovský, Preisinger, Vandas – Takáč, Zagrapan, Svitana – Jacobs, Paukovček, Matúš Paločko – Matej Paločko, Bjalončík, Kundrík

Hlasy po zápase

Marián Bažány, tréner Nitry: „Som veľmi spokojný s výkonom nášho tímu proti silnému Popradu. Veľmi dobre sme ich napádali. Prvé dve tretiny sa Poprad dostal iba k šiestim strelám. Hrali sme výborne v oslabení. Blokovali sme množstvo striel, bol to výborný tímový výkon aký sme predviedli aj na Slovane. Znovu nám vypadli nejakí hráči, ale hráči obetavým výkonom udržali víťazstvo. Sú to dôležité tri body pre nás. Chcem ešte niečo povedať, čo dusím v sebe dlho. Hokej je tvrdá hra. Keď jeden hráč zostane ležať na ľade a druhé mužstvo má puk v držaní a kontroluje ho, rozhodca nemôže odpískať a prerušiť hru, len preto, že on si myslí, že je zranený. Odpíska, hráč sa postaví, ide dole z ľadu a ďalšie striedanie hrá. Tomu nerozumiem a to je jedna vec, ktorá ma rozčúlila. Už to v sebe držím dlho. Neviem aké sú tu pravidlá, ale už sa na to nemôžem pozerať.“

Peter Mikula, tréner Popradu: „Myslím si, že diváci mohli po krátkej prestávke vidieť zaujímavý hokej. Prispeli sme k tomu aj my. Rozhodla presilová hra 5 na 3. Domáci ju využili a my nie. Obe mužstvá v defenzíve vytvorili niekoľko chýb. My sme ich nevyužili, ale náš súper áno. Hlavne v druhej tretine sme sa málo tlačili do brány a mali sme málo striel. V závere zápasu sme mali šance, aby sme niečo so stavom urobili. Musím uznať, že súper veľmi dobre blokoval strely.“

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport Liga