Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hovorka ďalším Slovákom v Kladne: Pardubice? Nakydalo sa na mňa veľa špiny

Hokejový útočník Marek Hovorka sa po siedmich rokoch vracia do Kladna. Tridsaťpäťročný bývalý slovenský reprezentant, ktorý sa v roku 2012 stal vicemajstrom sveta, začal sezónu v Pardubiciach. Dynamo ho ale na konci novembra vyradilo z kádra a následne uvoľnilo.

17.12.2019 14:24
Marek Hovorka Foto: ,
Marek Hovorka v reprezentačnom drese.
debata

„Na Kladno spomínam veľmi rád a teším sa z toho, že som späť. Dúfam, že nadviažem na tie výkony, s ktorými som sa tu pred rokmi lúčil,“ uviedol Hovorka na klubovom webe.

Odchovanec Martina vypomáhal Kladnu najprv formou striedavých štartov z prvoligového Ústí nad Labem v sezóne 2010/11, ďalší ročník odohral za Rytierov celý a v októbri 2012 odišiel do Sparty. V kladnianskom drese si tak vybojoval aj účasť na vydarenom svetovom šampionáte v Helsinkách a Štokholme.

"Sezónu 2012/13 ovplyvnila výluka v NHL, keď mali viacerí z nás menší icetime. Ja som chcel byť vtedy viac vyťažený a riešil som to s Jardom (Jágrom) vtedy rovnako ako teraz, keď som sa vrátil. Fanúšikom vtedy neprekážalo, že som odišiel z Kladna, ale to, že som išiel do Sparty, čo im nezazlievam. Teraz však verím, že mi budú zase fandiť,​​ "uviedol Hovorka.

Zmluvu podpísal do konca sezóny. „Tu sa za ten čas vôbec nič nezmenilo. Je tu všetko pri starom. Padla na mňa veľká nostalgia. Som z toho nadšený,“ povedal Hovorka.

S Pardubicami, ktorým v minulej sezóne v baráži výrazne pomohol k udržaniu v extralige, sa Hovorka nerozišiel práve v dobrom. Dnes už bývalý tréner Dynama Radek Bělohlav uviedol, že mal zlý vplyv na mužstvo.

„Ja si nepamätám, že by sa niekedy na niekoho nakydalo toľko špiny, čo na mňa v súvislosti s koncom tam. Z väčšiny to vôbec nebola pravda. Nechcem na nikoho hádzať špinu, aj preto som túto kapitolu uzavrel. Rád by som len povedal, že som sa v Pardubiciach cítil dobre, až na tie finálne okolnosti, ktoré pramenili často z toho, že sa niektorí ľudia nešťastne vyjadrili,“ povedal Hovorka. V kladnianskom drese sa objaví prvýkrát v stredu proti Třinci.

Klub spĺňa limit

Vicemajster sveta z roku 2012 je síce už ôsmy legionár v Kladne, klub ale spĺňa limit na počet cudzincov. „Cudzincov je osem, ale Martin Réway má české občianstvo a Marek Hovorka odohral tri sezóny za sebou v Česku, takže podľa pravidiel už nie je považovaný za cudzinca,“ vysvetlil tréner David Čermák.

„Vedeli sme o Marekovi, že bol uvoľnený z Pardubíc a je to chalan, ktorý v Kladne hral. Vieme o ňom, že je strelec a taký typ hráča nám teraz trochu chýba. Dúfame, že nám najmä v tomto ohľade v závere sezóny pomôže. Angažovanie Mareka je aj trochu reakciou na maródku, ktorú tu máme,“ dodal Čermák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hovorka #HC Rytíři Kladno