Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Košice hlásia problémy s halou. Dohrajú oceliari sezónu v Steel Aréne?

Košickí hokejisti sa v domácej extralige vezú na víťaznej vlne, keď vyhrali ostatných šesť zápasov. Hernú a výsledkovú pohodu im však môžu narušiť správy ohľadne Steel Arény.

11.12.2019 17:44
HOKEJ-TL: Nitra - Košice Foto: ,
Kale Kerbashian z HK Nitra a Vojtech Zeleňák z HC Košice v súboji o puk.
debata (2)

O čo ide? Ako informuje portál hokejovysvet.sk, Steel aréna vykazuje nedostatok finančných prostriedkov na svoju prevádzku. Na minulotýždňovom zasadnutí zastupiteľstva vystúpil Igor Havrila, generálny manažér štadióna.

"Poslancom oznámil, že je ohrozená prevádzka tohto športového zariadenia. Povedal, že sa uskutočnilo už tretie stretnutie s vedením mesta Košice, s ktorým sa pokúšajú riešiť tento problém,“ informoval Viliam Knap, poslanec mesta Košice a mestskej časti Juh.

Problémy mali aj basketbalistky

Problémy so športoviskami sú v Košiciach verejnosti dobré známe. Dlhodobo sa s nimi potýkajú aj košické basketbalistky, ktoré mali komplikácie v Angels Arénou a hrozilo, že nebudú mať kde odštartovať extraligovú sezónu.

Manažér haly Havrila problémy finančného charakteru potvrdil.

„Áno, máme problémy, ale vyjadrovať sa k nim budem až po štvrtkovom mestskom zastupiteľstve,“ uviedol pre portál kosicednes.sk.

Hokejisti sa problémami s halou necítia dotknutí. „My si svoje povinnosti a záväzky voči aréne plníme načas a v plnom rozsahu. Ako hokejový klub nemáme finančné problémy,“ uviedol prezident HC Košice Július Lang.

Steel Arénu otvorili 24. februára 2006, vznikla obnovením a prestavaním starého Zimného štadióna L. Trojáka. Je situovaná v centre meste, jej súčasťou je hotel a s celkovou kapacitou 8347 miest je najväčšou multifunkčnou halou na Slovensku.

2 debata chyba