Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mikuláš dostal nádielku, Slovan zostáva prvý. Kouč Nitry penil

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali v nedeľnom zápase 27. kola Tipsport Ligy na domácom ľade HKM Zvolen 3:2 po predĺžení.

01.12.2019 18:51 , aktualizované: 22:20
Trenčín - Košice Foto:
Na gólmana Trenčína Mateja Tomeka padá bránka.
debata

O triumfe „belasých“ rozhodol v 64. minúte Jindřich Abdul. Slovan má na čele tabuľky pred druhou Banskou Bystricou štvorbodový náskok, Zvolen je štvrtý. Domáci klub si pred zápasom uctil svojho bývalého hráča Dáriusa Rusnáka, ktorý oslávi v pondelok jubilejné 60. narodeniny.

Legendárny center dostal pred stretnutím od predstaviteľov Slovana pamätný dres, na svetelnej kocke premietli highlighty z jeho kariéry. Rusnák takisto vhodil slávnostné buly. V úvodných minútach boli mierne aktívnejší hostia, už v 2. minúte sa Mráz ocitol sám pred Brustom, chrbtom k bránke ho neprekonal.

Momentka z majstrovstiev sveta 1985. Trio... Foto: ŠTARTFOTO/JÁN SÚKUP
Igor Liba, Dárius Rusnák, Vincent Lukáč Momentka z majstrovstiev sveta 1985. Trio (zľava) Igor Liga, Dárius Rusnák, Vincent Lukáč dotiahlo Československo k zlatým medailám.

Následne Thompson tiesnený nezakončil do odkrytej bránky „belasých“. Slovan postupne ožil, dobrú šancu na otvorenie skóre mal Š. Petráš. V 15. min zachránila Brusta žŕdka po strele Maiera, na opačnej strane neuspel pred Tomekom Abdul.

Skóre sa nemenilo ani po šanci Betkera, ktorá otvorila dianie v 2. tretine. Slovan kontroval rýchlym prečíslením 2 na 1 po zlyhaní zvolenskej defenzívy, Žitný po prihrávke Matoušeka však trafil iba Tomeka, ktorý sa stihol premiestniť k ľavej žŕdke.

„Belasí“ mali v týchto chvíľach navrch, v polovici zápasu počas svojej prvej presilovky zavreli súpera, po jej vypršaní Puliš dvakrát ohrozil Tomeka, no ten si stále držal čisté konto. Poradil si aj s tečmi Jendeka, Puliša či Matoušeka i nebezpečnou strelou Bondru.

Zvolenčania na začiatku tretieho dejstva dostali možnosť hrať 88-sekundovú presilovku 5 na 3, no túto výhodu nevyužili. Hostia sa dočkali až v 52. minúte, keď McPherson našiel v útočnom pásme Betkera a ten strelou z vrcholu kruhov spoza obrancu prekonal Brusta – 0:1.

Slovanistom sa podarilo už o necelé štyri minúty vyrovnať, keď Bačikovu delovku od modrej čiary usmernil tečom za Tomekov chrbát Viedenský. Domácich gól nakopol a v 58. minúte pridali aj druhý zásah zásluhou Abdula – 2:1.

Zvolen však dokázal expresne odpovedať, Corrin 107 sekúnd pred treťou sirénou vyrovnal a zachránil pre HKM predĺženie. Zvolenčania si ho zahrali premiérovo v sezóne. V ňom najprv Viedenský neuspel v nájazde, o triumfe Slovana napokon rozhodol v 64. minúte Abdul.

Slovan – Zvolen 3:2 pp (0:0, 0:0, 2:2 – 1:0)
Góly: 56. Viedenský (Bačik, Puliš), 58. Abdul (Puliš), 64. Abdul (Puliš, Šedivý) – 52. Betker (McPherson), 59. Corrin (McPherson, Kolenič). Rozhodovali: Orolin, D. Konc st. – Šoltés, D. Konc ml., vylúčení: 4:2 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 5128 divákov.
Slovan: Brust – Bačik, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Podlipnik, Hudec – Puliš, Zigo, Abdul – Žitný, Viedenský, Matoušek – Jendek, Kytnár, Š. Petráš – Pance, Urbánek, Sloboda – Bondra
Zvolen: Tomek – Betker, Corrin, Fatul, Švarný, Drgoň, Maier, Tomko – Štrauch, Trotter, McPherson – Thompson, Špirko, Kelemen -Bonis, Šťastný, Mráz – Tibenský, S. Petráš, Marcinek – Kolenič

Jindřich Abdul, autor dvoch gólov Slovana: „Zápas bol veľmi vyrovnaný, striedali sa pasáže, keď sme boli lepší my, s pasážami, keď bol lepší súper. Pravdupovediac, remíza v riadnom hracom čase zápasu ‚sedela‘, druhý bod v predĺžení sme si zaslúžili my, takže to dopadlo tak, ako to malo dopadnúť. Pri víťaznom góle som dostal krásnu prihrávku od Meszároša, nešpekuloval som, vystrelil z prvej a spadlo to tam.“
Marek Viedenský, autor prvého gólu Slovana: „Zvolen má dobrý tím, ukázal to aj dnes. Snažili sme sa diktovať hru, som rád, že sme to v závere otočili. Mužstvo ukázalo silu, keď na konci nezložilo zbrane. Bol to vyrovnaný zápas, nakoniec sa body rozdelili spravodlivo.“
Roman Stantien, tréner Slovana: „Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Súper má vysokú kvalitu, vytvorenú najmä zahraničnými legionármi. Nový tréner priniesol do mužstva ešte väčšiu zodpovednosť. Prvú tretinu mali Zvolenčania viac gólových šancí ako my, v druhej sme pritlačili v osobných súbojoch, zápas sa vyrovnal, ale stále chýbal niekto, kto by sa vedel presadiť v útoku. Čo prešlo, pochytal brankár Tomek. V tretej tretine sme dokázali skóre otočiť. Škoda, mali sme to v závere ustáť. To, čo sme v posledných dvoch minútach vyviedli, by sa nám nemalo stávať. Som rád, že sme sa dokázali ubrániť v oslabení 3 na 5, Brust pochytal veľké veci, aj chalani to výborne ustáli. Napokon sme rozhodli v predĺžení, už pred gólom Abdula mohol dať gól Viedenský, ktorý šiel sám na brankára.“
Don Nachbaur, tréner Zvolena: „Vedeli sme, že Slovan má dobrý tím, prvýkrát som ho videl naživo. Všetky štyri lajny majú svoju kvalitu. Dlho sme sa držali nášho herného plánu, napokon sme ale prehrali v predĺžení. Víťazný gól bol akoby vystrihnutý z NHL, krásny pas, zakončenie, brankár bol bez šance. Myslím si, že hra nášho tímu sa neustále zlepšuje.“

Liptáci s nedostatkom hráčov

Hokejisti Popradu deklasovali v nedeľu v 27. kole Tipsport Ligy doma Liptovský Mikuláš 8:0. Liptovský Mikuláš sa v Poprade predstavil v oklieštenej zostave na tri kompletné útočné formácie bez kapitána Martina Krišku a Róberta Hunu.

Kto bude pánom na ľade sa ukazovala od prvej minúty. Už v 2. minúte otvoril skóre presnou strelou Zagrapan. O minútu neskôr sa dorážkou prezentoval Preisinger a domáci viedli o dva góly.

Lavička hostí reagovala oddychovým časom. Na začiatku 7. minúty sa v presilovej hre presadila umiestnenou strelou k ľavej žrdi Romančíkovej bránky nová popradská posila Američan Colin Shae Jacobs.

„Kamzíci“ pokračovali v kanonáde a v 14. minúte zásluhou pohotového blafáku Kundrika vyhrávali už o štyri góly. Liptáci siahli po výmene brankárov. Romančíka vystriedal Zalivin. O tri minúty na to sa v ďalšej početnej výhode parádne trafil Vandas a hostia boli zrelý na uterák.

Demontáž Liptovského Mikuláša pokračovala aj po prvej prestávke. Domáci zabávali riedko zaplnené tribúny peknými akciami. Už na 6:0 zvyšoval z medzikružia Paukovček po prihrávke Leclerca, ktorý puk vybojoval za bránkou. Leclerc mal prsty aj v siedmom presnom zásahu Popradu.

Na modrej našiel Kozáka, ktorý prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Hostia absolútne nestíhali pokrývať pohyb hráčov domácich, z čoho pramenili ďalšie šance. Ponad Zalivinove rameno z ťažkého streleckého uhla upravil na priebežných 8:0 svojim druhým presným zásahom v zápase Preisinger.

Hokejisti Popradu na archívnej snímke. Foto: SITA, Radoslav Maťaš
Poprad, hokej Hokejisti Popradu na archívnej snímke.

V 34. minúte prišiel Poprad o útočníka Samuela Takáča, ktorý si po nepríjemnom páde v rohu klziska zranil koleno a zápas pre neho predčasne skončil. V tretej tretine sa hra vyrovnala, zápas obe mužstvá dohrávali.

Z viacerých šancí na oboch stranách sa žiadna neujala. Najväčšiu možnosť hostí vsietiť čestný zásah spálil po prihrávke Rudolfa Hunu Vybíral. Patrik Nechvátal vychytal prvé čisté konto v sezóne.

Poprad – Liptovský Mikuláš 8:0 (5:0, 3:0, 0:0)
Góly: 2. Zagrapan (Svitana, Ulrych), 3. Preisinger (Kozák, Ulrych), 7. Jacobs (Vandas, Kozák), 13. Kundrik (Ťavoda, Matej Paločko), 16. Vandas (Brejčák, Preisinger), 23. Paukovček (Leclerc, Fabian), 26. Kozák (Leclerc), 27. Preisinger (Brejčák, Vandas). Rozhodovali: Lokšík, Kókai (Maď.) – Krajčík, Kis-Király (Maď.), vylúčení: 5:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1474 divákov.
Poprad: Nechvátal – Kozák, Brejčák, Erving, Ulrych, Fabian, Ťavoda, Česánek – Handlovský, Preisinger, Vandas – Takáč, Zagrapan, P. Svitana – Jacobs, Paukovček, Leclerc – Matej Paločko, Mlynarovič, Kundrik – Králik
Liptovský Mikuláš: Romančík (13. Zalivin) – Dlugoš, Petran, Kurali, Nemec, Roman, Mezovský, Smutný – Lunter, Piatka, J. Sukeľ – Ru. Huna, Oško, Vybíral – Nechaj, Uhrík, Ri. Huna – Kalousek, Surový

Anton Tomko, Liptovského Mikuláša: „Náš prístup k dnešnému zápasu bol o 180 stupňov iný, ako v poslednom zápase, keď sme tu hrali. Musím vyzdvihnúť hru Popradu, boli sme pomalí v myslení a korčuľovaní. Poprad rozhodol v prvej tretine, bol rýchly, bol dôrazný, trestal naše vylúčenia. Za takého stavu bolo ťažké dvihnúť morálku v mužstve. Dnes Poprad zaslúžene berie tri body.“
Peter Mikula, tréner Popradu: „Kolega to výstižne vyjadril. K dnešnému zápasu nám výrazne pomohol prístup súpera. Bol som šokovaný, ako hrali prvú tretinu. Ľutoval som trénera na striedačke. Tiež som to niekedy zažil a nie je to príjemné. V prvej tretine sme rozhodli zápas a potom sa už iba dohrávalo.“

Prvé víťazstvo vonku pre MAC

Hokejisti Nitry prehrali v nedeľu v zápase 27. kola Tipsport Ligy doma s Budapešťou 1:2 po predĺžení. Aktívnejším mužstvom v prvej tretine boli domáci. Nitrania išli do vedenia už po necelej minúte zásluhou Mitcha Versteega, ktorý vymietol horný roh Báliszovej brány. Po zvyšok tretiny mal zápas priemerné tempo a diváci veľa vyložených šancí nevideli.

Herné zlepšenie priniesla druhá polovica prostrednej časti. Nitrania mali šance na zvýšenie svojho náskoku, ale stroskotali na výborne chytajúcom Báliszovi. Postupne nevyužili dobré príležitosti Scheidl, Fominych či unikajúci Čaládi.

Erik Čaládi z HK Nitra a Chris Langkow z MAC... Foto: SITA, Martin Havran
HOKEJ-TL: Nitra - Budapešť Erik Čaládi z HK Nitra a Chris Langkow z MAC Budapešť v akcii.

V 35. minúte chyboval v útočnom pásme Kerbashian, keď nahral do úniku Pittovi, a ten aj s prispením žŕdky vyrovnal na 1:1. Rovnaký hráč si mohol zopakovať podobný gól aj v 38. minúte, ale z mikrosúboja tentokrát vyšiel víťazne brankár Šimboch.

V 43. minúte pálil v presilovej hre nebezpečne Yellow Horn, ale Bálisz hostí opäť podržal. Nitrania sa ťažko presadzovali cez organizovaných hostí, ktorí vyrážali do protiútokov. V 52. mal na hokejke gól Mitch Versteeg, no z dobrej pozície netrafil bránu.

V závere hrali hostia presilovú hru bez gólového efektu. V riadnom hracom čase už gól nepadol. V tretej minúte predĺženia mohol rozhodnúť Morrison, ale v úniku netrafil bránu. Na opačnej strane ukončil zápas gólom Langkow, ktorého ešte nepríjemne kolenom atakoval Blackwater. Hostia si tak z Nitry odviezli cenné dva body.

Nitra – Budapešť 1:2 pp (1:0, 0:1, 0:0 – 0:1)
Góly: 1. M. Versteeg (Blackwater) – 35. Pitt, 65. Langkow Rozhodovali: Adamec, Tvrdoň – Kacej, Gegáň, vylúčení: 2:4, navyše: Blackwater (Nitra) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky a oslabenia: 0:0, 3113 divákov.
Nitra: Šimboch – Mezei, Morrison, S. Rácz, M. Versteeg, Sloboda, Kubka, Korím – K. Versteeg, Yellow Horn, Blackwater – Buček, Kollár, Koyš – Scheidl, Lušnák, Kerbashian – Čaládi, Minárik, Csányi -Fominych
Budapešť: Bálisz – McNally, Macaulay, Garát, Carlisle, Pozsgai, Fejes, Bl. Orbán, Schlekmann – Br. Orban, Langkow, Bodó – Klempa, Strech, Sorfon – Nagy, Pitt, Terbócs – Pápa, Majoross, Kreisz

Marián Bažány, tréner Nitry: „Po piatkovom víťazstve sme si povedali, že máme pred sebou nový zápas a potrebujeme sa nanovo skoncentrovať a ísť tvrdo celých 60 minút za víťazstvom. Začiatok bol z našej strany dobrý, dostali sme sa do vedenia. Mali sme tlak, nedali sme pár šancí. Nepridali sme však ďalší gól. V druhej tretine začali hostia hrať trochu agresívnejšie a my sme upustili z našej hry. Hokej bol zrazu divoký a hralo sa hore-dole. To nie je hra, akú si predstavujeme. Spravili sme hlúpu chybu v útočnom pásme, na ktorú upozorňujú tréneri aj u žiakov, aby sa to nerobilo. Súper vyrovnal na 1:1 a hra sa vyrovnala. Budapešť mala v druhej tretiny pár samostatných nájazdov, dokonca v našej presilovke. V poslednej tretine sme znovu tlačili, ale nepodarilo sa nám prekonať výborne chytajúceho brankára hostí. Pred koncom sme boli v oslabení, našťastie sme to ubránili. V predĺžení boli šance na oboch stranách. My sme mali tutovku Morrisona, ktorý netrafil bránu. Následne sme u nás v tretine prehrali súboj a dostali sme gól. Zápas sme pustili z rúk v druhej tretine. Kým si všetci hráči neuvedomia, že musíme hrať 60 minút, tak to bude ťažké.“
Gergely Majoross, tréner MAC Budapešť: „Vedeli sme, že ideme hrať proti jednému z najlepších tímov, aj keď tabuľkové postavenie tomu nenasvedčuje. Bol som spokojný s nasadením. Prvý gól, ktorý sme dostali bol trochu nešťastný. Našťastie sme sa z neho otriasli a hrali svoju hru. Dlho sa stalo za stavu 1:1 a bojovalo sa na oboch stranách. Hrali proti sebe dve agresívne hrajúce mužstvá. Som veľmi rád, že si z Nitry vezieme dva body.“

Rozhodujúci nájazd premenil Haščák

Hokejisti Košíc zvíťazili v nedeľu v 27. kole Tipsport Ligy na ľade Trenčína 2:1 po nájazdoch. Hostia vstúpili do zápasu aktívnejšie a rýchlo aj strelili úvodný gól. V 3. minúte našiel Jokeľ na osi klziska nepokrytého Milého.

Ten mal dostatok času a priestoru na to, aby namieril presne nad lapačku brankára Tomeka. Košice tento moment pozdvihol a udávali tempo hry. Boli aktívnejšie smerom dopredu a po fyzickej stránke prevyšovali súpera.

Oliver Jokeľ (Košice) v súboji s brankárom... Foto: Radovan Stoklasa
Trenčín - Košiče Oliver Jokeľ (Košice) v súboji s brankárom Matejom Tomekom (Trenčín).

Šance sa na oboch stranách rodili veľmi ťažko. Až v 14. minúte Skokan preveril Tomeka, ktorý mu zmenšil strelecký uhol. O dve minúty mal vyrovnanie na hokejke Kajinek, no netrafil priestor bránky. Na opačnej strane Skokan z bezprostrednej blízkosti neprepálil gólmana.

Ani začiatok druhého dejstva nepriniesol žiadnu zmenu. V 27. minúte našiel Květoň v brejku nakorčuľovaného Haščáka. Tomu v poslednej chvíľke vracajúci sa obranca klepol po hokejke a bolo po šanci. V 34. minúte mal druhý gól Košíc na hokejke Květoň. Zblízka však Tomeka po Bortňákovej prihrávke neprestrelil.

V záverečnej tretine sa domáci tím snažil o vyrovnanie. Po odrazenom puku ho mal na hokejke Sojčík, no zblízka nedokázal vymanévrovať a zasunúť ho za Košarišťanov chrbát. Rozhodnutie päť minút pred koncom odmietol Květoň, ktorý zostal osamotený pred Tomekom, no trafil ho iba do hrude.

V 56. minúte využila Dukla presilovú hru. Po dobrej práci Lapšanského trafil odkrytý priestor Bezúch. Rozhodnutie priniesla až siedma séria samostatných nájazdov gólom Haščáka.

Trenčín – Košice 1:2 sn (0:1, 0:0, 1:0 – 0:0, 0:1)
Góly: 56. Bezúch (Lapšanský, Mikyska) – 3. Milý (Jokeľ, Ružička), rozhodujúci nájazd Haščák. Rozhodovali: Baluška, Štefík – Synek, J. Konc ml., vylúčen: 3:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3120 divákov.
Trenčín: Tomek – Starosta, McCormack, Štach, Bokroš, Kajínek, Sládok, Stacha – Bezúch, Mikyska, Alderson – Hecl, Sádecký, Bartovič – Lapšanský, Balán, Valach – Sojčík, Švec, Chromiak – Džugan
Košice: Košarišťan – D.Ružička, Čížek, Cibák, Slovák, Koch, Michalčin – Marcel Haščák, Bortňák, Květoň – Klhufek, Skokan, Rapáč – S.Nagy, Vrábeľ, Belluš – Jokeľ, Suja, Milý

Ján Pardavý, tréner Trenčína: „Podľa priebehu zápasu a našej predvedenej hry berieme bod. Dnes to bol zvláštny zápas, nedokázali sme sa dostať do tempa. Košice nás nepúšťali do útoku. Chybovali sme aj vo vlastných presilovkách. Potešil výkon Mateja Tomeka. V závere sme sa pobili o dobrý výsledok, dokonca sme mohli v závere zvrátiť stav. Košice boli v zakončení v nájazdoch nekompromisnejšie, preto vyhrali.“
Peter Draisaitl, tréner Košíc: „Z našej strany sme vytvorili zbytočnú drámu v závere. 50 minút sme mali zápas pod kontrolou. Vypracovali sme si viacero šancí zápas rozhodnúť skôr. Zápas sme mali vyhrať za tri body. Tímový výkon ma potešil, ale už niekoľkokrát sme zbytočne spravili z jasného zápasu drámu.“

Zápas prerušili pokazené dvere

Hokejisti majstrovskej Banskej Bystrice zvíťazili v nedeľu v 27. kole Tipsport Ligy doma nad Miškovcom 4:2. Bystričania nastúpili už s uzdraveným Beskorowanym v bránke, hostia pricestovali iba s tromi formáciami, ale na ľade to badať príliš nebolo.

Hráči Miškovca boli v tempe, ustáli prvotný domáci tlak, keď brankár Rajna čelil viacerým strelám. Dvakrát to skúšal Jääskeläinen, po ňom Bartánus, Tamáši, v presilovke Lamper i Šille a v oslabení nevyzrel na neho v úniku ani Bubela. Prvé dejstvo prerušili pokazené dvere, odkiaľ vchádza rolba.

Necelých päť minút pred koncom tretiny tak prišla na rad predčasné prestávka a a po nej sa táto časť zápasu dohrávala. Majster v nej mal presilovku a využil ju. Po strele Cardwella od modrej čiary sa ujal v sedemnástej minúte teč Lampera – 1:0.

Po zmene strán maďarské mužstvo vyrovnalo. Dudás vystrelil z hornej časti kruhu tvrdo a puk od žŕdky putoval za gólmana HC '05 – 1:1. Následne mali šance domáci, ale voľný Hrnka nenašiel recept na Rajnu a z úniku ho nepokoril ani Šille.

Na opačnej strane po chybe Southorna sa dostal do vyloženej príležitosti Rodman, no ani on nemenil skóre. Domáci Bubela potom z ľavej strany strieľa do žŕdky. V 35. minúte mohol ísť Miškovec do vedenia po strele Vasa, ktorý mieril pod hornú žŕdku, Beskorowany predviedol skvelý zákrok.

Na konci strednej časti sa ocitol už asi v piatej šanci Hrnka, opäť zblízka voľný neuspel. Barani na rozhraní druhej a tretej tretiny hrali v oslabení o dvoch hráčov a hoci to v trojici ustáli, následne pykali v štvorici. Dudás spoza bránky prihral do kruhu Rossovi a ten pálil bez prípravy a nekompromisne – 1:2.

Gólová radosť hokejistov Banskej Bystrice. Foto: SITA, Peter Rusko
HOKEJ-TL: Banská Bystrica - Nitra Gólová radosť hokejistov Banskej Bystrice.

Hokejisti spod Urpína však do poldruha minúty vyrovnali. Pri avizovanom dvojnásobnom treste pre hostí sa po aktivite Hrnku presadil pohotovou strelou po ľade Hickmott. Následne hrala Bystrica presilovku a ujala sa strela Southorna od modrej, keď Rajnovi dobre clonil Hrnka – 3:2.

V ďalšej početnej výhode sa presadil voľný Šille z asi troch metrov a upokojil tak pred záverom stretnutia svoj tím. Dvojgólové vedenie si už potom Bystričania ustrážili a zaknihovali ‚povinné‘ tri body.

Banská Bystrica – Miškovec 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Góly: 17. Lamper (Cardwell, Bartánus), 43. Hickmott (Southorn), 44. Southorn (Jääskeläinen, Hickmott), 53. Šille (Bartánus, Cardwell) – 24. Dudás (Vas, Beauvillier), 42. Ross (Dudás). Rozhodovali: Snášel ml., Müllner – Stanzel, Jurčiak, vylúčení: 7:6, presilovky: 4:1, oslabenia: 0:0, 2117 divákov
Banská Bystrica: Beskorowany – Cardwell, Southorn, Nemčík, Ďatelinka, Petrinec, Mihálik, Zubák – Jääskeläinen, Hickmott, Hrnka – Lamper, Bubela, Bartánus – Gabor, Tamáši, Kabáč – Fafrák, Marek Slovák, Šille
Miškovec: Rajna – Dudás, Ross, Goz, Vandane, Vojtko, Sziranyi – P. Kiss, Vas, Beauvillier – D. Rodman, St. Pierre, Harrison – Lada, Galanisz, Miskolczi

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: „Prvých pätnásť minút bolo z našej strany lepších. Po vynútenej skoršej prestávke sme dali v presilovke gól, no po ňom sme začali hrať akosi bezstarostne. Súper vyrovnal po tom, čo sme až dvakrát stratili puk. Po ďalšom góle súpera už v tretej tretine sme trošku znervózneli, no našťastie nás podržali presilovky, tie nám opäť dnes dobre vyšli. Obe presilovkové formácie odviedli skvelú prácu. V útočnom pásme sme mali lepší pohyb ako v predchádzajúcich zápasoch. Pracujeme na tom, vidno, že hráči si to osvojujú a je to už lepšie.“
Marcel Rodman, tréner Miškovca: „Prvých pätnásť minút bola Banská Bystrica jasne lepšia. Skórovala v presilovke. V druhej tretine sme sa zlepšili, hrali sme veľmi dobre a mali aj veľké šance. Brankár Bystrice svoj tím podržal. Skórovali sme rýchlo v tretej tretine, potom sa dve minúty nedialo nič, následne sme boli vylúčení a Banská Bystrica to potrestala. V presilovkách dnes domáci vyhrali zápas. Ja som rád, že moji zverenci hrali dobre, určite lepšie ako dva dni dozadu, čiže s týmto som spokojný a vidím veľa pozitív. Samozrejme, s prehrou spokojný nie som.“

Tenisový výsledok v Michalovciach

Hokejisti Michaloviec zvíťazili v nedeľu v 27. kole Tipsport Ligy doma nad Detvou vysoko 6:1. Duel dvoch bývalých prvoligových rivalov začal vo veľmi svižnom tempe. Hra mala spád, prerušení bolo iba minimum. V siedmej minúte unikol obrane hostí Matej Giľák, ktorý efektne otvoril skóre.

Michalovčania dostali druhú šancu na skórovanie v štrnástej minúte, kedy na trestnú lavicu putoval Frederik Fekiač. Jeho vylúčenie po 25 sekundách potrestal Ville Korhonen. To ešte nebolo z michalovskej strany všetko, keď v 17. minúte Mašlonka dorazil do siete nahodený puk od Mareka Kolbu.

Hokejisti Michaloviec. Foto: SITA, Martin Medňanský
Michalovce, hokej Hokejisti Michaloviec.

V druhej tretine sa Michalovčania ešte viac zahryzli do svojho súpera. Brankár Detvy Roman Petrík si stihol poradiť so šancami Hričinu, Hvilu aj Lalancetteho, na ďalšiu koncovku Tomáša Hričinu počas presilovej hry však už nemal nárok.

V tretej tretine sa zápas už len dohrával. Domáci hnaní plnými tribúnami ešte dvakrát skórovali. Najskôr pridal svoj druhý gól v zápase a aj za michalovskú Duklu Ville Korhonen, no a ten istý hráč zavŕšil v 58. minúte svoj hetrik.

Domácemu brankárovi Filipovi Surákovi, ktorý nahradil zraneného Trenčana, pokazil radosť z prvého čistého konta v najvyššej súťaži minútu pred koncom Zdenek Král.

Michalovce – Detva 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Góly: 7. Giľák, 14. Korhonen (Lalancette, Dalhuisen), 17. Mašlonka (Kolba, Hančák), 37. Hričina (Galamboš, Spilar), 50. Korhonen (Lalancette, Vorobjov), 58. Korhonen (Ventelä, Lalancette) – 59. Král (Šišovský, Podešva). Rozhodovali: Korba, Juhász (Maď.) – Soltész (Maď.), Beniač, vylúčení: 5:8, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 3051 divákov.
Michalovce: Surák – Dalhuisen, Ventelä, Vorobjov, Mesikämmen, Hančák, Kolba, Zekucia – Korhonen, Lalancette, Mašlonka – Hričina, Galamboš, Spilar – Safaralejev, Linet, Giľák – Chalupa, Šimun, Hvila
Detva: R. Petrík – Chovan, F. Fekiač, Golian, Kuklev, Gachulinec, Jendroľ, Turan – Šišovský, Zuzin, J. Sýkora – Gašpar, V. Fekiač, Žilka – Török, Podešva, Král – Čenka, Valent, Čacho

Peter Bartoš, asistent trénera Michaloviec: „My sme si uvedomovali dôležitosť tohto zápasu, hralo sa o šesť bodov. Chalani k tomu dobre pristúpili. Každý jeden si splnil povinnosti, ktoré mal. Dôležité boli tri góly v prvej tretine.“
Filip Turek, tréner Detvy: "Naše zlyhanie si neviem vysvetliť. Bol to z našej strany podpriemerný výkon. Súper nás vo všetkom prevyšoval a vyhral absolútne zaslúžene.“


Tabuľka hokejovej Tipsport Ligy

Nadstavbová časť

Skupina o 1.-6. miesto

1. Banská Bystrica 55 32 6 4 9 4 0 180:109 120
2. Slovan Bratislava 55 29 6 2 13 4 1 191:118 108
3. Košice 55 28 2 7 14 3 1 163:114 106
4. Poprad 55 28 5 0 17 2 3 170:131 99
5. Trenčín 55 26 4 1 19 2 3 167:139 93
6. Zvolen 55 29 0 0 22 4 0 186:152 91

Skupina o 7.-12. miesto

7. Michalovce 55 20 4 1 22 6 2 152:157 78
8. Nitra 55 21 2 1 23 7 1 149:157 77
9. Miškovec 55 20 4 3 25 0 3 148:158 77
10. Budapešť 55 18 2 0 30 5 0 158:201 63
11. Nové Zámky 55 13 4 2 28 6 2 143:188 59
12. Detva 55 16 3 0 34 1 1 131:206 56
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice #HK Nitra #MAC Budapešť