Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bystrica tlačí na Košice a Slovan. Mikuláš sa odlepil z dna

Hokejisti majstrovskej Banskej Bystrice zvíťazili v stredu v 25. kole Tipsport Ligy nad Nitrou 5:2.

26.11.2019 21:01 , aktualizované: 27.11.2019 21:32
Zvolen, Foto: ,
Zvolenčania (v bielom) zvíťazili v piatom ligovom zápase po sebe.
debata

Úvod začal opatrne, oživenie priniesla až presilovka Nitry, v ktorej zaujal teč Csányiho, ale Gajan, ktorý nahradil indisponovaného Beskorowanyho, bol pozorný.

Bystričania predviedli v oslabení prečíslenie troch na dvoch a po prihrávke Bubelu sa presadil z dvoch metrov parádnou koncovkou do horného vinkla aktuálny kanonier a zároveň obranca ‚baranov‘ Southorn – 1:0.

Domáci mohli ísť aj do dvojgólového vedenia, dve možnosti mal zblízka Lamper, najmä v presilovke mohol pokoriť Kompasa. Hostia pohrozili v štrnástej minúte Fominychom, ktorý šikovne strčil hokejku do bránkoviska, ale puk za gólmana HC '05 neputoval.

Na začiatku druhej tretiny išiel do krátkeho úniku Čaládi od útočnej modrej a zužitkoval ho strelou švihom na 1:1. Domáci mali potom viac striel, najmä Bartánus mohol rozvlniť sieť z pravej strany, ale neskôr Čaládi išiel aj do druhého úniku, no ten už nevyužil.

O minútu na to po vyhratom buly sa ujala delovka Koríma spoza kruhu, možno tam bol i teč Minárika, a bolo 1:2. Lenže následne hrala Banská Bystrica dve presilovky a v prvej sa presadil príklepom pred odkrytou bránkou Jääskeläinen a v druhej otočil stav na 3:2 zblízka pohotový Hrnka.

V tretej tretine videli diváci taktiež gól v početnej výhode a dal ho majster, konkrétne Bartánus švihom z pravého kruhu na 4:2. Nitrania sa potom snažili znížiť, ale nevyužili druhú presilovku v zápase.

V nej Buček vystrelil spomedzi kruhov, Gajan puk vyrazil pred seba, kde ešte dorážali Kerbashian so Scheidlom, no gólman HC '05 za výdatnej pomoci svojich spoluhráčov puk za svoj chrbát nepustil.

V ďalších minútach hrali domáci umne, nepúšťali súpera spod Zobora do vyloženej šance, ten v samom závere odvolal brankára, avšak inkasoval aj piaty gól, dal ho Southorn spoza vlastnej modrej čiary.

HC'05 iClinic Banská Bystrica – HK Nitra 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Góly: 6. Southorn (Bubela), 38. Jääskeläinen (Hrnka, Hickmott), 40. Hrnka (Hickmott, Jääskeläinen), 45. Bartánus (Tamáši, Bubela), 59. Southorn (Marek Slovák, Mihálik) – 22. Čaládi (Kerbashian, M. Versteeg), 34. Korím (Minárik, Rácz). Rozhodovali: Štefik, Lokšík – Krajčík, Valo, vylúčení: 2:5, presilovky: 3:0, oslabenia: 1:0, 2254 divákov.

Banská Bystrica: Gajan – Ďatelinka, Nemčík, Cardwell, Southorn, Mihálik, Petrinec, Zubák – Bartánus, Bubela, Hrnka – Jääskeläinen, Marek Slovák, Hickmott – Lamper, Gabor, Kabáč – Šille, Tamáši, Fafrák
Nitra: Kompas – Morrison, Mezei, Kubka, Olsen, A. Sloboda, M. Versteeg, Rácz, Korím – Scheidl, Lušňák, Blackwater – Koyš, Kollár, Buček – Fominych, Čaládi, Kerbashian – Hrušík, Minárik, Csányi

Hlasy po zápase

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: „Oba tímy začali opatrne, akoby čakali, čo sa môže stať. Našťastie sme dali my ten prvý gól, no v druhej tretine bola Nitra lepšia, otočila duel. Pomohli nám presilovky päť na štyroch i päť na troch v závere strednej časti, dali sme dva góly a otočili sme duel. V tretej tretine sme pridali ďalší gól a potom sme to dobre udržiavali, nepúšťali sme súpera do šancí. Dnes rozhodili naše presilovky aj oslabenia, hrali sme ich lepšie než v zápase v Michalovciach. Musím za to pochváliť môj tím. Veľmi dobrý výkon podal Gajan v bránke, nestratili sa ani mladíci v obrane Petrinec so Zubákom, čo bolo tiež dôležité proti takému súperovi ako je Nitra.“

Marián Bažány, tréner Nitry: „Mali sme trochu ťažký vstup do zápasu. Bystrica hrala jednoduchý, fyzický hokej. Postupom času sme sa s tým vyrovnali, začali sme byť lepší na puku, lepšie sme korčuľovali, držali sme sa v útočnom pásme, mali sme aj tlak. V strednom dejstve to bol dobrý hokej z nášho pohľadu, viedli sme 2:1, ale spravili sme faul vysokou hokejkou a dostali sme štyri minúty. Potom ďalší faul vysokou hokejkou, nevyhodili sme jasný puk z tretiny a už som vedel, že je zle. Dostali sme dva góly, súper otočil a tam sa zlomil zápas. V tretej tretine sme chceli vyrovnať, ale na začiatku sme vyholili puk mimo ihriska a v ďalšom oslabení sme znovu inkasovali gól. Povedali sme si, že chceme hrať disciplinovane, pretože presilovky má Bystrica najlepšie v lige, no päť vylúčení je veľa. V hre päť na päť sme vyhrali zápas 2:0, ale za to si nič nekúpime. Musíme hrať disciplinovane a dohrávať každú jednu situáciu stopercentne. Potom sa dostaví úspech.“

Jordon Southorn, dvojgólový strelec: „Podali sme dobrý výkon, druhá tretina bola náročná, ale aj celkovo zápas bol náročný. Vyšli nám oslabenia i presilovky, dokázali sme v nich streliť dôležité góly. Pri mojom prvom sme veľmi rýchlo prešli celé ihrisko, bola to pekná akcia, dostal som prihrávku do streleckej pozície a snažil som sa to zakončiť do horného rohu. Pri druhom mojom góle, poslednom v stretnutí, som videl bránku, vystrelil a dúfal, že to nebude zakázané uvoľnenie. Som rád, že som to trafil. Toto víťazstvo je dôležité z psychického hľadiska, keďže zápas v Michalovciach nám nevyšiel, takže je to fajn.“

Zvolen tlačí na vedúce trio

Zvolen zdolal Michalovce 5:2. O výsledku rozhodli troma gólmi v tretej tretine a dosiahol piate víťazstvo za sebou. Skóre zápasu sa zmenilo už v 2. minúte a otvorili ho hostia. Takmer celú presilovú hru kombinovali, no ujala sa hneď prvá strela, ktorou Dalhuisen prekonal domáceho brankára Tomeka – 0:1.

V ďalšom priebehu nevyužili mužstvá na oboch stranách sľubné prečíslenia. Neujala sa ešte ani šanca Betkera, v 18. minúte však už Zvolenčania vyrovnali. Trenčan si poradil len s prvým pokusom Maiera, na jeho dorážku už nestačil – 1:1. Hosťujúci brankár inkasoval druhýkrát o minútu neskôr, spoza bránky ho nachytal Štrauch – 2:1.

Domáci mohli zvýšiť náskok v úvode prostredného dejstva, McPherson mal po faule k dispozícii trestné strieľanie, ale Trenčan sa tentoraz vyznamenal. Neskôr zmaril aj možnosť Tibenského a spoluhráči sa mu odvďačili vyrovnávajúcim zásahom. V 34. minúte sa blafákom presadil Galamboš – 2:2.

Zvolenčania rozhodli o osude zápasu v tretej tretine. Na jej začiatku mal síce šancu hosťujúci Hvila, no potom už úradovali jedine domáci. Do vedenia sa vrátili v 49. minúte, keď Trotter zužitkoval prihrávku spoza bránky a skóroval – 3:2.

V 53. minúte si Zvolen vypracoval už dvojgólový náskok, Špirko úspešne zakončil individuálnu akciu – 4:2. Nádeje Michaloviec na bodový zisk definitívne pochoval už o minútu neskôr McPherson, ktorý si nakorčuľoval s pukom až do stredného pásma a prekonal aj Trenčana – 5:2.

HKM Zvolen – HK Dukla Ingema Michalovce 5:2 (2:1, 0:1, 3:0)
Góly: 18. Maier (Fatul), 19. Štrauch (Šťastný), 49. Trotter (Betker, Bonis), 53. Špirko (Kelemen, Thompson), 54. McPherson (Maier, Trotter) – 2. Dalhuisen (Lalancette, Mašlonka), 34. Galamboš (Juusela). Rozhodovali: Kalina, Juhász – Ordzovenský, Soltész, vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1623 divákov

Zvolen: Tomek – Corrin, Betker, Švarný, Fatul, Maier, Drgoň, Tomko – Bonis, Trotter, McPherson – Kelemen, Špirko, Thompson – Kolenič, Šťastný, Štrauch – Marcinek, Petráš, Tibenský
Michalovce: Trenčan – Ventelä, Dalhuisen, Novický, Vorobjev, Kolba, Hančák, Borov, Zekucia – Mašlonka, Lalancette, Korhonen – Spilár, Galamboš, Juusela – Giľák, Linet, Safaralejev – Hvila, Toma, Chalupa

Hlasy po zápase

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: „My sme sa dve tretiny trošku trápili. Pribrzdili nás dve oslabenia v rade v prvej tretine. Michalovce dobre korčuľovali, my sme si nevytvárali tlak. Súper bol agresívnejší, dobre otáčal hru. V druhej tretine sme mali tlak, ale málo sme strieľali. Agresívnejšie sme hralo až v tretej tretiny, tam sme to už všetko dávali na bránku a dali sme góly. Využili sme chybu súpera pri treťom našom góle a už sme boli potom lepší. Nebol to ľahký zápas, Michalovce hrali dobre, bol to vyrovnaný duel. Ďakujem chlapcom, že ho dokázali vyhrať v tretej tretine.“

Miroslav Chudý, tréner Michaloviec: „Výsledok nezodpovedá priebehu zápasu. Myslím si, že sme odohrali dobré stretnutia, minimálne tých 50 minút sme boli viac než vyrovnaným súperom domácim. Pre nás bola nešťastná prvá tretina, my sme mali ísť do vedenia, nie súper, ten dal dva góly z ničoho. Mali sme viac šancí, podarilo sa nám napokon vyrovnať. V tretej tretine to bolo o tom kto dá gól a dal ho Zvolen. Ponúkli sme súperovi šance, ktoré dobre realizoval a to dnes zápas rozhodlo.“

Trenčín na víťaznej vlne

Trenčín zvíťazil doma nad Miškovcom 2:0 a zaknihoval šiestu výhru za sebou. Hostia nastúpili iba s troma kompletnými útokmi, preto sa sústredili na rýchle striedania. V 2. min. im takmer vyšiel brejk. Galanisz našiel pred bránkou Loveia, no Valent svoj tím podržal.

O dve minúty na opačnej strane Starostovu strelu od modrej čiary zastavil mantinel. Hráčov z úvodnej letargie vytrhol v 10. min. Mikyska, ktorý ideálne prihral pred prázdnu bránku Aldersonovi, ktorý už nemal problém poslať puk za Rajnov chrbát.

Úvod druhej tretiny patril Miškovcu. Vojtkova strela v neprehľadnej situácii narobila gólmanovi poriadne problémy. Na opačnej strane klziska zblízka nevyzrel na Rajnu mladučký Chromiak. V 27. min. sa do brejku dostal Vas. Jeho pokus Valent pokryl.

O minútu neskôr z kruhu napriahol Valach a puk sa odrazil od bránkovej konštrukcie. V 33. min. mal vyrovnanie na hokejke St. Pierre. Strelou z pravého kruhu nastrelil iba pripraveného gólmana. Podobne neuspel v úniku v presilovke Vass. V 37. min. mohol zvýšiť na 2:0 Sádecký, ale osamotený pred Rajnom neuspel.

Dráma pokračovala v záverečnej časti. Do dvojgólového vedenia sa Dukla dostala v 49. min., keď Bezúch prepálil betóny brankára Rajnu a puk sa pomaly dokotúľal za bránkovú čiaru, čím definitívne rozhodol o osude stretnutia.

HK Dukla Trenčín – DVTK Jégesmedvék Miškovec 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Góly: 10. Alderson (Mikyska, Bezúch), 49. Bezúch (Mikyska). Rozhodovali: J. Tvrdoň, Goga – Kacej, Synek, vylúčení: 5:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 2230 divákov.

Trenčín: Valent – Starosta, McCormack, Štach, Bokroš, Kajínek, Sládok, Stacha – Bezúch, Mikyska, Alderson – Hecl, Sádecký, Bartovič – Lapšanský, Balán, Sojčík – Valach, Ferényi, Chromiak – Kováčik
Miškovec: Rajna – Vandane, Láda, Vojtkó, Ross, P.Kiss, Szirányi – Reszegh, Vas, Harrison – Rodman, St.Pierre, D.Kiss – Miskolczi, Galanisz, Löwei – Farkas

Hlasy trénerov

Ján Pardavý, tréner Trenčína: „Víťazstvo sa rodilo ťažko. Miškovec prišiel v nekompletnej zostave, ale odohral dobrý zápas. Hostia nás na začiatku zatlačili, ale gól sme strelili my. V druhej tretine dobre zachytal Rajna. Ukľudňujúci druhý gól sme pridali až v poslednej časti hry. Ofenzívny výkon tímu sa mi páčil, defenzívne sme boli slabší. Víťazstvo nám zariadil brankár Valent."

Marcel Rodman, tréner Miškovca: „Prvú tretinu sme hrali dobre a hoci sme prehrávali, hráči sa nevzdávali. Trenčínu vyšli dve brejkové situácie, ktoré zvládli dobre. V záverečnej tretine sme sa snažili dostať späť do zápasu, no chýbalo nám viac aktivity a sviežosti. Domáci boli v konečnom účtovaní lepší a vyhrali zaslúžene.“

Veľký obrat Mikuláša

Liptovský Mikuláš zdolal v domácom zápase MAC Újbuda 3:2. Stav otočili z dvojgólového manka a pripísali si piate víťazstvo v riadnom hracom čase v sezóne, uspeli po troch prehrách.

Hostia sa dostali do vedenia už vo 4. minúte vďaka presilovej hre. McNally našiel prihrávkou od modrej čiary Sofrona a ten prekonal Zalivina v domácej bránke – 0:1. Onedlho mal šancu na zvýšenie náskoku Langkow, no nepochodil a až potom sa osmelili aj Liptáci.

Sukeľ sa uvoľnil v útočnom pásme od protihráčov, jeho snahu zastavil hosťujúci brankár Bálizs. V 15. minúte opäť skórovala Újbuda, keď Langkow spoza bránky naservíroval puk Bodóovi, ktorý z prvej upravil stav – 0:2. Mikuláš stihol znížiť pred prvou prestávkou, v 19. minúte Kurali úspešne zakončil spoluprácu Nemca s Ru. Hunom a Vybiralom – 1:2.

Druhá tretina priniesla menej gólových situácií, ale jednu dôležitú pre domácich áno. V 35. minúte, iba niekoľko sekúnd po skončení presilovej hry sa zopakovala akcia po osi Ru. Huna a Vybiral, druhý menovaný prihral spoza bránky Oškovi, ktorý z voleja vyrovnal – 2:2.

Újbuda sa mohla vrátiť do vedenia tesne pred druhou sirénou, Langkow však v stopercentnej príležitosti netrafil prázdnu bránku.

Hostí to v konečnom účtovaní muselo mrzieť, pretože v 44. minúte sa vedenia po prvý raz v zápase ujali Liptáci. Lunter potiahol akciu po pravom krídle a vystrelil, Bálizs vyrazil puk len pred seba a Ri. Huna ho dorazil do siete – 3:2.

Domáci si už najtesnejší náskok postrážili a vybojovali všetky body, keď ustáli aj záverečnú vyše dvojminútovú power play súpera.

MHk 32 Liptovský Mikuláš – MAC Újbuda 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
Góly: 19. Kurali (Vybiral, Ru. Huna), 35. Oško (Vybiral, Ru. Huna), 44. Ri. Huna (Lunter) – 4. Sofron (McNally, Klempa), 15. Bodó (Langkow, Nagy). Rozhodovali: Valach, Nagy – Šoltés, Kis-Király, vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 750 divákov

Liptovský Mikuláš: Zalivin – Petran, Droppa, Nemec, Kurali, Mezovský, Roman, Smutný, Dlugoš – Sukeľ, Piatka, Lunter – Vybiral, Oško, Ru. Huna – Ri. Huna, Uhrík, Haluška – Michalík, Kalousek, Nechaj
Újbuda: Bálizs – Macaulay, McNally, Carlisle, Garát, Fejes, Pozsgai, Kreisz, Bl. Orbán – Bodó, Langkow, Nagy – Sofron, Strech, Br. Orban – Terbócs, Pitt, Klempa – Szigeti, Majoross, Pápa

Nové Zámky padli na dno

Nové Zámky prehrali doma s Popradom a ocitli sa na dne Tipsport Ligy. Úvodných päť minút sa hralo s minimom prerušení, ale bez výraznejších príležitostí otvoriť skóre. Zagrapan poslal puk len do Kristína, ktorý krátko nato schoval do lapačky Svitanov pokus.

Rovnako dopadli aj Paločkov pokus s Ťavodovou dorážkou. Na popradskej strane postupne pribúdali šance, úspešne nezakončila svoju kombináciu ani dvojica Leclerc – Kartedud. Prvá tretina sa niesla jasne v réžii Popradčanov, domácich však niekoľkokrát podržal brankár Kristín.

V druhej tretine pálil Takáč z pozície medzi kruhmi len do Kristínovej hrude. V 26. minúte narušil súperovu rozohrávku domáci Giertl, ale nedokázal zasunúť puk pomedzi Nechvatalove betóny. Novozámčania postupne zvýšili frekvenciu streľby, no navrch mal stále mierne Poprad.

Rýchly domáci výpad zakončil Andrisík bekhendom len do popradského gólmana. Najväčšiu šancu dovtedajšieho priebehu spálil v 36. minúte zblízka Brejčák, ktorého vychytal Kristín. Hosťom sa nakoniec podarilo otvoriť skóre, keď po Kozákovej strele poslal puk do siete Vandas. Následne prišla presilová hra domácich, vôbec prvá v zápase, zostala však nevyužitá.

V úvode tretieho dejstva neuspel pred domácim brankárom Leclerc a rovnako pochodil Takáč. Na druhej strane predviedol peknú šťahovačku Rogoň ale jeho pokus mieril len do brankára. K slovu sa tak dostali hostia, ktorí v 46. minúte zvýšili vďaka Zagrapanovmu zakončeniu.

Krátko na to mohol pridať tretí gól Leclerc ale Kristín si priestor okolo betónov postrážil. Necelé dve minúty pred koncom stretnutia odvolali domáci brankára a to sa im vyplatilo.

Do konca riadnej hracej doby ostávalo 52 sekúnd, keď Jurík posunul puk na nekrytého Pospíšila a ten ho poslal do odkrytej brány. Podtatranci však o 22 sekúnd neskôr strelili gól do prázdnej brány a uchmatli si všetky tri body.

HC MIKRON Nové Zámky – HK Poprad 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Góly: 60. Pospíšil (Jurík, Rogoň) – 36. Vandas (Kozák, Brejčák), 46. Zagrapan (Erving, Svitana), 60. Zagrapan (Takáč, Svitana). Rozhodovali: Baluška, D. Konc st. – Frimmel, Jurčiak, vylúčení: 0:1, presilovky a oslabenia: 0:0, 832 divákov.

Nové Zámky: Kristín – Hatala, Ordzovenský, Drtina, Fereta, Pavúk, Mikuš, Šmach – Fábry, Hruška, Stupka – Jurík, Bajtek, Pospíšil – Mikula, Urban, Rogoň – Múčka, Andrisík
Poprad: Nechvátal – Brejčák, Kozák, Ulrych, Erving, Ťavoda, Magovac, Česánek – Vandas, Preisinger, Handlovský – P. Svitana, Zagrapan, Takáč – Leclerc, Paukovček, Karterud – Kundrik, Bjalončík, Matej Paločko

Hlasy trénerov

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov: „Hodnotí sa mi to ťažšie, pretože zápas sme chceli zdramatizovať. Chýbal nám možno moment prekvapenia, možno kus umenia v koncovke. Súper bol v našom pásme nebezpečnejší, ako my v tom jeho. Nevytvárali sme si toľko šancí. Mrzí ma, že zo šiestich zápasov sme v štyroch dali len po jednom góle. To o niečom svedčí. Možno hlavy hráčov nie sú úplne koncentrované na koncovku, s jedným gólom sa ťažko vyhráva.“

Peter Mikula, tréner Popradu: „Domáci zmenili niekoľko vecí príchodom trénera Mosnára, čo sa ukázalo aj pri víťazstve nad Nitrou. Boli namlsaní tým zápasom a chceli v tom pokračovať. Musím byť neskromný, som rád, že im to nevyšlo podľa predstáv. My sme chceli tiež bodovať, čo sa nám aj podarilo. Boli sme hokejovejší a tým aj efektívnejší. Musím tiež priznať, že vďaka niektorým chybám v obrane sme "držali“ stav v napätí. Rozhodujúce bolo, že súper nestrelil zo svojich šancí gól a naopak, nám sa to podarilo. Opierali sme sa o dobrú defenzívu a prechod do útoku. Všetko bolo podložené naozaj dobrým výkonom brankára."

Slovan sa otriasol dvojciferným debaklom

Slovan Bratislava deklasoval v utorkovej predohrávke na domácom ľade Detvu 11:0. „Belasí“ dosiahli najvyššie víťazstvo v sezóne.

Zverenci Romana Stantiena tak nechali zabudnúť na nevydarený minulý týždeň, v ktorom prehrali na ľade Miškovca a Popradu. Naopak, mužstvo spod Poľany nenašlo na „belasých“ recept ani v druhom meraní síl, v tom úvodnom im v polovici októbra podľahlo na domácom ľade 2:4.

„Belasí“ dosiahli najvyššie víťazstvo v sezóne, na čele tabuľky majú sedembodový náskok pred druhými Košicami, Detva je desiata.

Slovanu vyšiel úvod, v 5. minúte si z pravého krídla nakorčuľoval pred bránku hostí Abdul a rozozvučal obidve žŕdky, Petrík mal kusisko šťastia. Následne po buly už brankár Detvy inkasoval, keď Viedenský pred ním sklepol puk po strele Podlipnika a dorazil ho do siete – 1:0. Gól ešte musel odobriť videorozhodca. Detva, ktorá hrala historicky prvý súťažný zápas v Bratislave so Slovanom, vedela v 1. tretine takisto viackrát pohroziť a Brust predviedol niekoľko náročných zákrokov. V 13. minúte Zuzin a Gašpar nevyužili svoje šance v presilovke, ďalšiu možnosť na vyrovnanie mal Čacho.

To mohlo Detvu mrzieť. Slovanisti totiž na začiatku 2. tretiny dvakrát gólovo udreli, keď najprv prekonal Petríka strelou švihom Štajnoch a o 49 sekúnd neskôr po prihrávke Slobodu zvýšil na 3:0 Pance. Domáci tým prakticky rozhodli o svojom triumfe, hostia sa už z toho nespamätali.

„Belasí“ ovládli dianie na ľade, štvrtý gól strelil Abdul po prihrávke Ziga a v 35. min vyhnal Petríka z bránky Jendek. Medzi žŕdky sa postavil Šimko. V 36. min sa o boxerskú vložku postarali Sloboda s Jendroľ, obranca Detvy putoval za vyvolanie bitky predčasne pod sprchy. Hostia už nedokázali zabrzdiť slovanistov, na 6:0 zavesil po úniku Kytnár.

Kanonáda „belasých“ pokračovala aj v treťom dejstve. Siedmy gól pridal v presilovke Abdul a na 8:0 zvýšil v 48. min Bondra, ktorý zasunul puk pomedzi Šimkove betóny. Hostia už nedokázali nijakým spôsobom brzdiť útoky slovanistov, ktorí si robili z obrany Detvy trhací kalendár.

Deviaty zásah Slovana pridal Zigo, ktorý tečoval strelu Štajnocha, volanie divákov po desiatke vypočul v 57. minúte Hudec. Skóre uzavrel v početnej výhode Matoušek – 11:0. Hostia si tak z hlavného mesta odniesli dvojcifernú prehru.

Slovan Bratislava – HC 07 WPC Koliba Detva 11:0 (1:0, 5:0, 5:0)
Góly: 5. Viedenský (Matoušek, Podlipnik), 22. Štajnoch (Petráš, Kytnár), 23. Pance (Sloboda), 35. Abdul (Zigo, Puliš), 35. Jendek (Šedivý), 40. Kytnár (Šedivý, Podlipnik), 44. Abdul (Meszároš), 48. Bondra (Podlipnik, Bačik), 53. Zigo (Štajnoch, Matoušek), 57. Hudec (Sloboda, Zigo), 59. Matoušek (Štajnoch, Meszároš). Rozhodovali: M. Novák, D. Konc st. – Krajčík, Jedlička, vylúčení: 7:6 na 2 min, navyše Sloboda 10 min osob. trest za bitku – Jendroľ 5 + 10 min + DKZ za zhodenie rukavíc a bitku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3657 divákov.

Slovan Bratislava: Brust – Bačik, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Podlipnik, Hudec – Puliš, Zigo, Abdul – Žitný, Viedenský, Matoušek – Jendek, Kytnár, Petráš – Pance, Urbánek, Sloboda – Bondra
HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík (35. Šimko) – Gachulinec, Mart. Chovan, Kuklev, Golian, Jendroľ, F. Fekiač, Turan – Sýkora, Zuzin, Šišovský – Žilka, Podešva, Gašpar – Surový, Král, Čenka – Ľupták, Valent, Čacho

Marek Viedenský, útočník Slovana: „Povedali sme si, že sa budeme viac tlačiť pred bránku. Vďaka tomu sme sa dostávali do šancí a dokázali sme ich využiť. Po dvoch prehrách sme nechceli doma zaváhať, dúfam, že sa diváci dnes zabavili.“

Marek Sloboda, útočník Slovana: „Vysoké víťazstvo nás teší. Takto sa chceme prezentovať, hrať naplno od začiatku až do konca, za akéhokoľvek stavu.“

Rudolf Jendek, asistent trénera Slovana: „Chcem sa poďakovať mužstvu, že vedelo držať tempo celých 60 minút. V podstate každý hráč plnil to, čo mal. Brust v prvej tretine vyriešil zopár náročných situácií, potom sme to už mali v rukách. Nepamätám si, že by som niekedy zažil také vysoké víťazstvo, ale neprikladám tomu veľkú váhu. Pre mňa je hlavné, že sme sa rýchlo otriasli z dvoch prehier.“

Josef Turek, tréner Detvy: „So súperom sme vydržali držať krok iba v prvej tretine. Vypracovali sme si šance z presiloviek, z ktorých sme mohli vyrovnať na 1:1. Nestalo sa, potom bol už na ľade iba jeden tím. Podali sme vôbec najslabší výkon, čo som pri tíme. Nebolo tam srdce, nehrali sme až do konca, podali sme odovzdaný výkon, slabý, preto sa to skončilo debaklom. Mám v mužstve juniorov, hráčov nechcených v iných tímoch, pracujeme s mladými hráčmi, niekedy aj na úkor výsledkov. Takúto vysokú prehru som ešte medzi mužmi nezažil.“


Tabuľka hokejovej Tipsport Ligy

Nadstavbová časť

Skupina o 1.-6. miesto

1. Banská Bystrica 55 32 6 4 9 4 0 180:109 120
2. Slovan Bratislava 55 29 6 2 13 4 1 191:118 108
3. Košice 55 28 2 7 14 3 1 163:114 106
4. Poprad 55 28 5 0 17 2 3 170:131 99
5. Trenčín 55 26 4 1 19 2 3 167:139 93
6. Zvolen 55 29 0 0 22 4 0 186:152 91

Skupina o 7.-12. miesto

7. Michalovce 55 20 4 1 22 6 2 152:157 78
8. Nitra 55 21 2 1 23 7 1 149:157 77
9. Miškovec 55 20 4 3 25 0 3 148:158 77
10. Budapešť 55 18 2 0 30 5 0 158:201 63
11. Nové Zámky 55 13 4 2 28 6 2 143:188 59
12. Detva 55 16 3 0 34 1 1 131:206 56
debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport Liga