Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Dve dvojciferné prestrelky. Pády Bystrice a Košíc využil Slovan

Hokejisti HKM Zvolen uspeli v šlágri nedeľného 22. kola Tipsport Ligy na ľade obhajcu titulu HC'05 iClinic Banská Bystrica 2:1. Oba góly dali už v prvej tretine a k svojmu súperovi sa v tabuľke priblížili na päť bodov.

17.11.2019 18:45 , aktualizované: 21:34
Marek Slovák Foto: ,
Marek Slovák (85) a jeho spoluhráči skórovali proti Zvolenu len raz. Na body to nestačilo.
debata

HC'05 iClinic Banská Bystrica – HKM Zvolen 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
Góly: 57. Southorn (Jääskelainen) – 6. M. Halama (Thompson, Švarný), 9. Kelemen (Štrauch). Rozhodovali: Štefik, P. Stano – Bogdaň, Ordzovenský, vylúčení na 2 min: 12:13, navyše: Hrnka 10 min za vrazenie na mantinel, Lamper 10+DKZ za nešportové správanie, Ďatelinka 10 min za zhodenie rukavíc, Nemčík 10 min za nešportové správanie – Betker 10 min za zhodenie rukavíc, S. Petráš 5+DKZ za napadnutie, Marcinek 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2841 divákov (vypredané)

Banská Bystrica: Beskorowany – Mihálik, Southorn, J. Brejčák, Ďatelinka, Cardwell, Nemčík, Zubák – Jääskelainen, Marek Slovák, Hickmott – Bartánus, A. Šťastný, Šille – Hrnka, Bubela, Lamper – Gabor, Tamáši, Kabáč – Fafrák (od 17. min)
Zvolen: T. Tomek – Corrin, Betker, S. Tomko, Švarný, Drgoň, Maier, Fatul – Štrauch, Špirko, Kelemen – B. Mráz, M. Halama, Thompson – McPherson, Trotter, Bonis – Marcinek, S. Petráš, Tibenský – Kolenič

Úradujúci majster nastúpil s Marekom Slovákom, ktorého si vypožičal z Bratislavy, keďže sa zranil Mário Lunter. Začiatok zápasu bol opatrný, previazaný taktikou. Zmenil to až úvodný gól, keď v 6. minúte Marco Halama nahodil puk do modrej a Beskorowanymu nečakane prepadol za čiaru – 0:1.

Zvolenčania ťažili aj z druhej chyby domácich. Tí zle striedali, a tak po prihrávke Štraucha sa presadil voľný Kelemen z metra na 0:2. V polovici prvej tretiny mal šancu hosťujúci Bonis z medzikružia a na opačnej strane nebezpečne zakončil z protiútoku Jääskelainen.

Potom hrali hokejisti spod Pustého hradu presilovku, ale mohli v nej najprv inkasovať po prieniku Kabáča. Tomek bol však pozorný. Tretí gól mali na hokejke Bonis, vystrelil do žrde a Thompsona bravúrne vychytal domáci brankár.

V 15. minúte po faule Hrnku na Koleniča sa strhla bitka medzi Lamperom a Tomkom a dlhšie sa nehralo. Lamper dostal za nešportové správanie trest do konca stretnutia, ale Zvolenčania presilovku nevyužili.

Aj v druhej tretine sa často prerušovalo, duel pred vypredaným hľadiskom poznačilo viacero šarvátok, nervozita sa dala krájať. Zaujala najmä pästná výmena bez rukavíc v podaní Ďatelinku a Betkera, ale bola to skôr pasovačka ako box. Viac šancí mali domáci, ale Tomek chytal spoľahlivo.

Postupne si poradil s koncovkami Slováka, Šilleho, Zubáka aj Brejčáka. Veľkú príležitosť mal tiež Šťastný, ale namieril tesne vedľa. Zaujal aj počin zvolenského útočníka Tibenského, ktorý sa čestne priznal, že nebol faulovaný a verdikt trestu pre bystrického hokejistu arbiter zmenil, čo sa stretlo s nepochopením nového kanadského kouča HKM Nachbaura.

V tretej tretine aktivita úradujúceho majstra pokračovala, miestami si utvoril tlak, chýbali však vyložené príležitosti. Tú mal naopak v oslabení súper, konkrétne Špirko, ale zoči–voči Beskorowanymu neuspel. „Barani“ hrali dve presilovky za sebou, ale iba Cardwell mal tutovku, Tomeka však z metra nepokoril.

Tretí gól mal potom na hokejke Zvolenčan Štrauch, ktorý sa voľný zblízka nepresadil, keď sa pekne preštrikoval pred bránku. V 56. minúte sa pre zmenu Petráš natlačil pred domácu bránku, ale zbúral v nej iba Beskorowanyho a puk do siete nedostal.

Znova sa strhli šarvátky a provokácie, čo si odniesol trestom do konca stretnutia Petráš. Banskobystričania hrali päťminútovú presilovku a v nej znížili tvrdou strelou Southorna spoza kruhu na 1:2.

O pár sekúnd sa však o väčšiu šancu na vyrovnanie pripravili vylúčením Bartánusa. Aj napriek tomu domáci odvolali brankára a hrali v závere šiesti proti štyrom, ale vytúžený gól nedali.

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: „Videli sme veľmi dobrý zápas, na úrovni play off, čo sa týka fanúšikov aj nasadenia. V prvej tretine sme boli príliš emotívni, netypicky sme spravili dve chyby a tie súper potrestal. Odohrali sme však najfyzickejší zápas sezóny. Musíme sa zlepšiť v premieňaní čistých šancí, nevieme z nich dať góly. Musíme sa presadzovať aj v hre piatich proti piatim. Treba však pochváliť aj výborného Tomeka.“

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: „Sme radi, že sme tento zápas zvládli. Podali sme veľmi dobrý výkon, hlavne bojovný. Ubránili sme veľmi veľa oslabení. Držal nás v bránke aj Tomek, ktorý chytal fantasticky. Podali sme i vyspelý taktický výkon, boli sme silnejší na puku, fyzicky sme tiež hrali veľmi dobre, neprehrávali sme súboje. Zaslúžili sme si tieto tri body.“

Miloš Kelemen, autor víťazného gólu: „Som rád, že sme vyhrali a že som dal víťazný gól. Veľmi nás tešia tri body. Bol to divoký zápas, emócie boli vypäté, hralo sa fyzicky. Všetko to však patrí k hokeju vrátane diváckej atmosféry či ich pískania. Dnes sme odviedli stopercentnú robotu, každý jeden hráč. Deje sa už rok čo rok, že vyhráme my v Bystrici a oni u nás, neviem si to vysvetliť.“

Slovan natiahol bodovú šnúru

Slovan Bratislava – HK Nitra 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Góly: 40. Abdul (Bačik, Zigo), 41. Žitný (Sersen), 55. Zigo (Meszároš), 59. Puliš (Zigo) – 52. Scheidl (Morrison, Blackwater). Rozhodovali: Novák (SR), Rencz – Kis-Király (obaja Maď.), Kacej (SR), vylúčení: 3:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 6585 divákov

Slovan: Brust – Bačik, Sersen, Hudec, Meszároš, Šedivý, Podlipnik – Puliš, Zigo, Abdul – Jendek, Viedenský, Matoušek – Pance, Kukumberg, Bondra – Žitný, Urbánek, Petráš – Sloboda
Nitra: Hanuljak – Morrison, Mezei, Versteeg, Olsen, Sloboda, Rais, Rácz – Scheidl, Kerbashian, Blackwater – Koyš, Kollár, Čaládi – Csányi, Šimun, Fominykh – Hvizdoš, Minárik, Hrušík

Vo vynikajúcej atmosfére mal od úvodu prevahu Slovan, ktorý mal aj prvé strelecké pokusy. Hanuljak sa najviac zapotil po strele Jendeka z medzikružia. Oba tímy potom veľmi dobre korčuľovali, hralo sa hore-dolu.

V 11. minúte hral Slovan prvú presilovku, zatlačil súpera do defenzívy, ale ten sa ubránil. Výborný hokej pokračoval, ale v prvej tretine gól nepadol.

Po prestávke ako prvý nebezpečne vystrelil Sersen, ale jeho delovka skončila na betónoch Hanuljaka. Ešte väčšiu šancu mal v 24. minúte Abdul, ktorý v bránkovisku miešal s pukom, ale nedokázal ho zasunúť do siete. V polovici zápasu sa individuálne predral pred bránku Petráš, bol však faulovaný a jeho strela nemala razanciu.

V početnej výhode domáci pálili najmä od modrej čiary, ale nitriansky brankár podržal tím. Na druhej strane spomedzi kruhov vystrelil Koyš a za Brustom zazvonila pravá žrď. Ďalšiu šancu mal Puliš, ale ani on nerozvlnil sieť po úniku a strele z pravej strany.

To sa podarilo až Abdulovi v závere druhej tretiny, keď šikovne tečoval strelu Bačika na 1:0.

Slovanu trvalo v tretej tretine iba 43 sekúnd, aby sa dostal do dvojgólového náskoku. Žitný vystrelil z pravého kruhu a poslal puk do siete ponad rameno Hanuljaka. Zápas mal aj po tomto góle grády, hostia sa snažili upraviť výsledok, to sa im podarilo v 52. minúte.

V presilovej hre napriahol od modrej čiary Morrison, jeho strelu poslal do siete tečom Scheidl. Arbitri si ešte platnosť gólu potvrdili u videorozhodcu, pretože domáci reklamovali vysokú hokejku.

Slovan potom potvrdil triumf, zatlačil Nitru, šance mali Zigo a Abdul, ale ujala sa až druhá strela Ziga, ktorý upravil na 3:1. Konečné skóre zápasu stanovil strelou do prázdnej bránky Puliš pri power play Nitry.

Zverenci Romana Stantiena natiahli šnúru zápasov, v ktorých bodovali, na pätnásť, v štrnástich zvíťazili.

Roman Stantien, tréner Slovana: „Bol to výborný zápas, skôr taktický, ale obe mužstvá sa postarali o kvalitný duel. Náš prvý útok nielenže ubránil ich elitnú formáciu, ale sa dokázal cez nich aj presadiť. Nás podržal Brust. Doma si veríme, máme silný tím a verím, že to bude pokračovať.“

Marián Bažány, tréner Nitry: „Ja budem hodnotiť krátko. Naši najlepší hráči dnes neboli najlepší, naopak, najlepší hráči Slovana boli výborní.“

Eduard Šedivý, obranca Slovana: „Takto to má vyzerať. Bol to hokejový sviatok aj na ľade, aj v hľadisku. Tento zápas by som prirovnal k play off, nič mu nechýbalo.“

Trenčania zničili Budapešť

Dukla Trenčín – MAC Újbuda 9:2 (3:1, 4:0, 2:1)
Góly: 1. Bezúch (McCormack, Alderson), 2. McCormack (Švec), 3. Hlinka (Balán), 31. Balán (Valach), 31. Hlinka (Balán, Ďurina), 34. McCormack (Mikyska, Alderson), 35. Alderson (McCormack, Mikyska), 50. Sádecký (Starosta, Tomek), 52. Valach (Bartovič, Rajnoha) – 3. Majoross (Szigeti), 60. Pitt (Klempa, K. Nagy). Rozhodovali: Müllner, Goga – Orolín, Rojík, vylúčení: 9:11, presilovky: 3:0, oslabenia: 1:0

Trenčín: Tomek – Starosta, McCormack, Štach, Rajnoha, Kajínek, Sládok, Stacha – Bezúch, Mikyska, Alderson – Valach, Sádecký, Bartovič – Hlinka, Balán, Chromiak – Džugan, Švec, Ďurina – Ferényi
Újbuda: Halász (3. Bálisz) – Garát, Carlisle, McNally, Macaulay, Fejes, Poszgai – Terbócs, Stretch, Sofron – Orbán, K.Nagy, Bodó – Klempa, Pitt, Pápa – Kreisz, Majoross, Szigeti

Trenčania vstúpili do zápasu aktívne, Alderson už po pár sekundách tesne minul bránku. Z trvajúcej akcie McCormack vystrelil od modrej čiary a puk pred Klempom tečoval Bezúch na 1:0. V 2. minúte to bol opäť McCormack, ktorý vystrelil z totožného miesta a puk opäť skončil v sieti.

Hostia odpovedali prakticky okamžite. Puk pred Tomekom nikto neodpálil do bezpečia a dobiehajúci Majoross znížil. Ešte v tej istej minúte však Trenčania opäť viedli o dva góly. Balánovu prihrávku spoza bránky z prvej poslal za Halászov chrbát Hlinka na 3:1.

To už hosťujúci brankár nevydržal a vystriedal ho Bálisz. Hostia mali ideálnu šancu dostať sa na dostrel pri dvoch vylúčeniach Dukly, a hoci hrali počas početných výhod aktívne, strelecky sa nepresadili. V 14. minúte mal zníženie na hokejke v prečíslení Pitt, ale puk netrafil ideálne.

Hosťom na začiatku druhej tretiny výrazne pomohla presilová hra. Aj po jej skončení boli naďalej aktívni. Najväčšiu šancu spálil Bodó, ktorý v závere 26. minúty trafil žrď Tomekovej bránky. V 31. minúte sa Trenčania po prvý raz v stretnutí dostali do trojgólového vedenia.

Balán vystihol rozohrávku súpera a po jeho strele sa puk odrazil od hornej žrde do siete. Už o pár sekúnd neskôr Balán v brejku prihral Hlinkovi a ten pridal piaty gól za chrbát bezmocného Bálisza.

„Detonácia“ hosťujúceho tímu pokračovala ďalej. McCormack v presilovej hre prestrelil brankára a v 35. minúte už na 7:1 upravil Alderson, opäť v početnej výhode.

Tretia tretina veľa hokejovej krásy nepriniesla. Domáci hokejisti sa snažili udržať si vedenie. V 47. minúte sa pretlačil do zakončenia Alderson, ale na Bálisza nevyzrel. Desať minút pred koncom Sádecký prekorčuľoval stredom celého klziska a zadovkou s hokejkou medzi nohami pridal ôsmy úspech Trenčanov v presilovej hre.

V 52. minúte Dukla pridala aj deviaty gól, keď vo vlastnom oslabení ušiel obrane Valach a strelou po ľade urobil z Bálisza štatistu. V záverečnej snahe o desiaty gól zabudli Trenčania na Pitta, ktorý v samostatnom nájazde uspel proti Tomekovi.

Ján Pardavý, tréner Trenčína: „Mali sme dobrý vstup do zápasu, rýchlo sme sa dostali do vedenia 2:0. Menšia koncentrovanosť nás stála inkasovaný gól. V dnešnom stretnutí sme mali viacero dobrých momentov a v správnom čase sme strelili gól. Za stavu 6:1 sa chalanom hralo lepšie. S výsledkom som spokojný, s predvedenou hrou menej.“

Gergely Majoross, tréner Budapešti: „Bol to dlhý večer. Sotva sa zápas začal a už sme prehrávali o dva góly. Snažili sme sa dostať do zápasu, ale náš súper bol veľmi silný. Nezvládli sme niektoré náročné situácie, ktoré nás poslali do kolien. Pozitívnou vecou bolo, že sa zápas skončil.“

Šialená prestrelka pre Michalovce

HC Mikron Nové Zámky – HK Dukla Ingema Michalovce 5:6 (1:3, 4:1, 0:2)
Góly: 20. Hruška (Mikula, Andisík), 30. Rogoň (Urban, Drtina), 34. Stupka (Pospíšil), 38. Fereta (Hruška), 40. Rogoň (Hruška) – 7. Kolba (Safaralejev, Hričina), 11. Spilar (Giľák, Galamboš), 12. Linet (Safaralejev, Hričina), 40. Galamboš (Giľák), 43. Mašlonka (Ventelä, Spilar), 50. Mašlonka (Dalhuisen). Rozhodovali: Lokšík, Juhász – D. Konc ml., Soltész, vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše: Pospíšil 10 min osobný trest za bitku – Lalancette 10 min osobný trest za bitku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 964 divákov

Nové Zámky: Kristín (12. Pavlas) – Hatala, Ordzovenský, Pavúk, Mikuš, Drtina, Šmach, Fereta – Pospíšil, Hruška, Stupka – Bajtek, Fábry, Múčka – Rogoň, Urban, Jurík – Mikula, Andrisík
Michalovce: Trenčan (34. Surák)- Ventelä, Dalhuisen, Kolba, Mesikämmen, Novický, Vorobjev, Zekucia – Mašlonka, Lalancete, Juusela – Spilar, Galamboš, Giľák – Hričina, Linet, Safaralejev – Hvila, Toma, Mesaroš

Súboj posledného mužstva tabuľky s nováčikom ligy sa začal v rýchlom tempe. Ako prví mohli udrieť domáci, ale Jurík nezakončil efektívne. V dobrej pozícii sa ocitol aj hosťujúci Juusela, ale vypálil len do Kristína. Prešlo 6 minút a hostia sa dostali do vedenia.

Kolba dostal prihrávku na pravý kruh v útočnom pásme a bez prípravy prestrelil domáceho brankára. O 4 minúty neskôr založili Michalovčania rýchly útok, na konci ktorého gólovo zakončil skúsený Spilar. Prešlo len 39 sekúnd a Michalovčania strelili tretí gól.

Linet dostal prihrávku spoza bránky od Safaralejeva a neomylne zvýšil náskok hostí. Domáci na to zareagovali výmenou brankára, Kristína nahradil Pavlas. Úvodné dejstvo sa nieslo v réžii nováčika ligy, napriek tomu sa tesne pred koncom tretiny presadili aj domáci vďaka Hruškovmu teču Mikulovej strely.

Hráči Nových Zámkov nastúpili do druhej tretiny ako vymenení a s jasným cieľom znižiť náskok súpera, z úvodných príležitostí však gólovo nazapršalo. V 24. minúte sa v zápase po prvý raz vylučovalo. Po faule Giľaka získali výhodu početnej výhody Novozámčania, ale Trenčana v bránke hostí výraznejšie neohrozili.

O niekoľko okamihov sa pomer síl na ľade vymenil a hostia mohli pridať z hokejky Safaralejeva štvrtý gól. Pavlas si však svoju bránku postrážil. K slovu sa dostali opäť domáci. Urban vyslal strelu na Trenčana, ktorý puk neudržal a Rogoň ho upratal do bránky.

Domáci zvýšili obrátky a dočkali sa odmeny. Pospíšil vysunul Stupku na útočnej modrej čiare, ten svoj nájazd na Trenčana premenil a vyhnal ho z bránky. To však zo strany domácich nebolo všetko. Ešte do konca druhej tretiny strelili aj štvrtý gól a ujali sa prvýkrát v dueli vedenia.

Úspešným strelcom bol po vyhranom buly Fereta. Necelú minútu pred koncom druhého dejstva vyrovnal na 4:4 Galamboš. Rovnovážny stav vydržal iba 22 sekúnd, keďže domácich posunul do vedenia druhým gólom Rogoň. Divákov následne ešte zabavila pästným súbojom dvojica Pospíšil – Lalancette.

Do tretej tretiny vstúpili lepšie Michalovčania. V presilovke vystrelil od modrej Ventelä a Mašlonka tečoval puk za Pavlasov chrbát. Mašlonka mohol v oslabení vzápätí vsietiť ďalší gól, ale Pavlas jeho nájazd zneškodnil. Rovnako si poradil aj s veľkou šancou Safaralejeva.

Gólové hody v zápase pokračovali. Na ľavom krídle sa k puku dostal Mašlonka, natlačil sa pred bránku a poslal puk k vzdialenejšej žrdi Pavlasovej bránky. Tridsať sekúnd pred koncom zápasu odvolali domáci brankára, ale úspech v podobe vyrovnania sa už nedostavil.

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov: „Začali sme veľmi zle, bez pohybu. Keď to porovnám s predchádzajúcimi zápasmi, neboli sme to my. V druhej tretine sme sa tlačili do brány, podarilo sa nám skórovať, nastala tam nejaká eufória, čo bolo super. Prekvapilo ma, že v tretej tretine sme čakali, že sa to asi samé vyhrá. Góly sme súperovi ponúkli sami. Nevytvárali sme tlak na hráčov súpera, niekedy sme mu odovzdávali puky. Mali by sme trochu zodpovednejšie v závere reagovať na výsledok. Rovnako by sa nemalo stať, že v našej presilovke ponúkneme súperovi v jednom striedaní dva nájazdy. Potom môžeme len ťažko očakávať, že vyhráme zápas. Súper má hráčov, ktorí vedia dať gól, takže ťažko tak pomýšľať na víťazstvo.“

Peter Bartoš, asistent trénera Michaloviec: „Zápas sa mi hodnotí dobre, zvládli sme ho. Prišli sme sem s cieľom bodovať a to sa nám podarilo. Začali sme veľmi dobre, mali sme veľmi dobrý pohyb, dali sme tri góly a myslím si, že sme ovládali hru. Potom sme trochu upustili od našej hry, stratili sme puk, domáci nám v závere tretiny dali gól. Myslím si, že to ich trošku nakoplo. V druhej tretine sme boli bez pohybu a domácim sme umožnili otočiť vývoj zápasu. Chyby nás stáli druhú tretinu, keď domáci viedli. Podarilo sa nám vyrovnať a ešte na záver sme dostali gól. Chalani však veľmi dobre zareagovali a vrátili sa k pohybu, jednoduchej hre a donútili domácich robiť chyby. Sme radi, že sa nám zápas podarilo otočiť a dotiahnuť do víťazného konca.“

Košice zaváhali v Miškovci

DVTK Jegesmedvék Miškovec – HC Košice 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Góly: 8. Beach (Dudás, Ross), 45. Harrison (Galanisz), 60. Beach – 3. Jokeľ (Koch, Michalčin). Rozhodovali: Korba, Kalina – Beniač, Stanzel, vylúčení: 7:6 na 2 min, navyše: Belluš (Košice) 10 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1411 divákov

DVTK Jegesmedvék Miškovec: Rajna – Vandane, Láda, Dudás, Ross, Szirányi, D. Kiss, Vojtkó – Részegh, Vas, Beauvillier – Rodman, St. Pierre, Beach – Harrison, Galanisz, Miskolczi – P. Kiss
HC Košice: Škorvánek – Repe, T. Slovák, Ružička, Čížek, Koch, Michalčin, Bučko – Haščák, M. Chovan, Belluš – Klhůfek, Skokan, Květoň – Jokeľ, Suja, Rapáč – Vrábeľ, Bortňák, Milý

Košičania mali dobrý vstup do zápasu, keď sa už v 3. minúte ujali vedenia 1:0. Rajna iba vyrazil Kochovu strelu pred seba a tam bol prichystaný Jokeľ, ktorý otvoril skóre. Vedenie hostí však netrvalo dlho.

V 8. minúte sa dostal do šance Beach a trafil presne do horného rohu Škorvánkovej bránky – 1:1. Domáci si následne zahrali dve presilovky za sebou, v dobrej šanci bol Láda, ale v rozhodujúcej chvíli zaváhal. V závere tretiny mal ešte veľkú šancu Vandane, no minul.

V druhom dejstve si Košičania zahrali až štyri presilovky, no ani jednu nedokázali premeniť na gól. Veľké príležitosti mali Haščák, Rapáč, Suja i Chovan, ale Rajna za svoj chrbát puk nepustil. Na druhej strane mohol poslať domácich do vedenia v 35. minúte Harrison, ktorý išiel v oslabení sám na brankára, ani on však neuspel.

Domáci sa dočkali v 45. minúte, Košičania stratili puk v strednom pásme, Galanisz ho potiahol, prihral Harrisonovi a ten zvýšil na 2:1. Hráči Miškovca mohli v ďalších minútach definitívne rozhodnúť, mali dve presilovky, ale väčšie šance si nevypracovali.

Košičania mali v závere viacero šancí na vyrovnanie, no Skokan ani Klhůfek svoje možnosti nepremenili. V 59. minúte hrali už bez brankára, no risk im nevyšiel, keď Beach pol minúty pred koncom upravil na 3:1.

Detve sa vonku darí

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC 07 WPC Koliba Detva 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Góly: 11. J. Sukeľ, 46. Ru Huna (Oško, Vybiral) – 4. Šišovský (Zuzin, Chovan), 7. Gašpar (Turan, Podešva), 27. Zuzin (Gachulinec, Sýkora). Rozhodovali: Tscherrig, Snášel – Šoltés, Jobbágy, vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 1120 divákov

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Romančík – Petran, Droppa, Nemec, Kurali, Mezovský, Roman, Smutný, Stehlík – J. Sukeľ, Piatka, Kriška – Vybiral, Oško, L. Lunter – Nechaj, Uhrík, Michalík – Ri. Huna, Ró. Huna, Ru. Huna
HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík – Gachulinec, Chovan, Kuklev, Golian, Jendroľ, F. Fekiač, Turan – Sýkora, Zuzin, Šišovský – Žilka, Podešva, Gašpar – Král, V. Fekiač, Čenka – Ľupták, Valent, Čacho – Török

Úvod zápasu vyšiel lepšie hosťom, keď sa už v 4. minúte ujali vedenia. Po rýchlom protiútoku sa presadil presnou strelou Šišovský. O ďalšie tri minúty bolo už 2:0 pre Detvu a opäť po brejku. Turan našiel v dobrej pozícii Gašpara a ten prekonal Romančíka.

Pre Liptákov mohlo byť ešte horšie, hostia totiž hrali od 9. minúty presilovku, no pár sekúnd pred jej koncom si nedali pozor na zadné vrátka a J. Sukeľ znížil v úniku na 1:2. V ďalších minútach prvej tretiny sa hral bojovný hokej bez väčších šancí.

Liptáci si zahrali presilovku v úvode druhého dejstva, ale bez väčších možností. Detva udrela opäť v 27. minúte, Zuzin sa dostal do šance, prvú strelu ešte Romančík vyrazil, ale druhá už skončila v sieti – 1:3.

Chvíľu nato trafil Ró. Huna len do žrde a domáci potom nevyužili ani ďalšiu početnú výhodu. Bez gólu sa skončila aj presilovka Detvy v 37. minúte.

Nádej pre Litovský Mikuláš vykresal v 46. minúte Ru. Huna, keď sa dostal medzi kruhy a presnou strelou rozvlnil sieť – 2:3. Liptáci sa v ďalších minútach snažili vyrovnať, no Detva a najmä brankár Petrík ich náporu odolali. Nič na tom nezmenila ani záverečná hra bez brankára.

Detva z ostatných piatich vonkajších duelov štyrikrát zvíťazila.


Tabuľka hokejovej Tipsport Ligy

Nadstavbová časť

Skupina o 1.-6. miesto

1. Banská Bystrica 55 32 6 4 9 4 0 180:109 120
2. Slovan Bratislava 55 29 6 2 13 4 1 191:118 108
3. Košice 55 28 2 7 14 3 1 163:114 106
4. Poprad 55 28 5 0 17 2 3 170:131 99
5. Trenčín 55 26 4 1 19 2 3 167:139 93
6. Zvolen 55 29 0 0 22 4 0 186:152 91

Skupina o 7.-12. miesto

7. Michalovce 55 20 4 1 22 6 2 152:157 78
8. Nitra 55 21 2 1 23 7 1 149:157 77
9. Miškovec 55 20 4 3 25 0 3 148:158 77
10. Budapešť 55 18 2 0 30 5 0 158:201 63
11. Nové Zámky 55 13 4 2 28 6 2 143:188 59
12. Detva 55 16 3 0 34 1 1 131:206 56
debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport Liga