Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsayho mi pripomínať netreba. Takmer sme sa zrazili na priechode

Je lídrom Slovana a jedným z najlepších hráčov v hokejovej extralige. Obe konštatovania platia aj po nedeľňajšom súboji v Detve.

14.10.2019 17:11
Tomáš Zigo Foto: ,
Tomáš Zigo v drese Slovana.
debata

Tomáš Zigo (27) má najväčšiu zásluhu na tom, že klub, ktorý sa po siedmich rokoch vrátil z KHL, je na druhom mieste.

„Padá mi to tam. Takýto začiatok sezóny som ešte nemal. Aj v juniorke som dal solídny počet gólov, ale že by ich bolo sto, tak to teda nie,“ vraví útočník Bratislavčanov.

Počítate kanadské body?

To robí hádam niekto iný (smiech). Ja sa sústredím radšej na hokej.

Ale určte tušíte, že patríte medzi najproduktívnejších hráčov súťaže…

Samozrejme. Myslím si, že mám štrnásť bodov. Alebo šestnásť?

Pätnásť, z toho deväť za góly – toľko ste ich nastrieľali aj v minulej sezóne. Stal sa z vás kanonier?

Vlani som polovicu roka premaródoval, hádam ma tentoraz zdravie podrží. No nebudem sa sťažovať, teraz mi to tam padá, je to skvelý začiatok sezóny – taký som ešte nemal. Spomínam si, že aj v juniorke som dal solídny počet gólov, ale že by ich bolo sto, tak to teda nie.

Slovan je v extraligovej tabuľke na druhom mieste. Ste spokojný?

Úplne nie. V niektorých zápasoch sme zbytočne postrácali body, s tým by asi v žiadnom klube neboli stotožnení. Sme však druhí a to je fajn, len nech nám to takto vydrží až do konca sezóny.

Vedenie Slovana sa však pred jej začiatkom akoby dištancovalo od súboja o titul. Funkcionári vraveli, že klub naň v tejto sezóne nemá…

Nie je dôvod byť pesimistický. Máme kvalitný tím aj hráčov. Nakoniec, začiatok sezóny i súčasné postavenie v lige to len potvrdzujú.

Veľa sa špekulovalo aj o tom, ako Slovan po návrate z KHL prijmú fanúšikovia. Aká je vaša doterajšia skúsenosť?

Absolútne pozitívna. Za všetko hovoria vypredané arény, v ktorých sme zatiaľ hrali. Všade vládla skvelá atmosféra a hádam aj diváci si prišli na svoje. Páči sa mi to. Pochopiteľne, všade sa nájdu provokatéri, ktorí si neodpustia nadávky na Slovan, ale s tým sa dá žiť. Mne, ale ani mojim spoluhráčom, to neprekáža.

Vravíte o plných halách na Slovensku, ale v Bratislave zatiaľ vypredané ani zďaleka nebolo. Nie ste z takýchto návštev sklamaný?

Máme 10-tisícový štadión, predsa len, naplniť ho nie je jednoduché. Navyše, naši fanúšikovia boli zvyknutí na lepšiu súťaž, akou KHL zaiste je. Snáď ich výkonmi presvedčíme a čoskoro sa to zmení.

Možno sa to podarí už v nedeľu proti Košiciam…

To neviem. Ale v každom prípade sú Košice obrovským lákadlom. Verím, že to bude parádny zápas a Bratislavčania si prídu na svoje. Zároveň budem rád, ak natiahneme víťaznú sériu a poskočíme ešte o jeden stupienok nahor.

Strelec gólu Tomáš Zigo, vľavo Matic Podlipnik... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Zgi Slovan Strelec gólu Tomáš Zigo, vľavo Matic Podlipnik a vpravo Michal Sersen sa tešia z gólu do siete HC Mikron Nové Zámky.

Na zápase zrejme nebude chýbať ani reprezentačný tréner Craig Ramsay. Napadlo vám to?

Nemuselo, minulý týždeň sme sa takmer zrazili na priechode pre chodcov pred naším štadiónom (smiech).

Čo ste si povedali?

Veľa nie, s angličtinou na tom nie som najlepšie. Pozdravili sme sa, opýtali jeden druhého, ako sa máme a čo ideme robiť. Tak som povedal, že sa idem najesť a vyspať.

Čoskoro bude známa nominácia na novembrový Nemecký pohár. Ste v očakávaní?

Stále je to veľmi ďaleko, medzitým nás čaká ešte nejeden zápas. Robím, čo môžem, ale nakoniec je nominácia aj tak iba v rukách trénera a generálneho manažéra. Oni sa rozhodnú, koho v nej chcú.

Pred pár týždňami médiami prehrmel váš spor s Jánom Brejčákom z Banskej Bystrice. Už ste ho urovnali?

Napísal mi sms-ku, ja som na ňu zareagoval. Tým sa to pre mňa skončilo. Netvrdím, že si už na to nespomeniem, občas sa mi to v hlave vynorí. Viac to nechcem riešiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #extraliga #HC Slovan Bratislava #Tomáš Zigo