Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brejčák vyviazol za urážku Zigovej zosnulej mamy bez trestu

Obranca HC '05 iClinic Banská Bystrica Ján Brejčák už nie je disciplinárne stíhaný za slovný atak na adresu útočníka Slovana Bratislava Tomáša Ziga v zápase 5. kola slovenskej najvyššej hokejovej súťaže Tipsport ligy.

12.10.2019 10:48
Tomáš Zigo, Ján Brejčák Foto: ,
Útočníka Slovana Tomáša Ziga doprevádzajú rozhodcovia na trestnú lavicu po roztržke s Jánom Brejčákom z Banskej Bystrice.
debata

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) zastavila konanie voči 30-ročnému bekovi, pretože podľa jej tohtotýždňového rozhodnutia nedošlo k disciplinárnemu previneniu.

Incident sa odohral ešte koncom septembra v závere spomenutého stretnutia. Brejčák so Zigom sa dostali na ľade do vzájomného konfliktu, počas ktorého mal prvý menovaný uraziť svojho súpera slovami o jeho zosnulej matke.

Obranca Banskej Bystrice sa neskôr v rozhovore pre portál Šport24.sk priznal, že na Ziga slovne zaútočil a po skončení duelu sa mu ospravedlnil.

Brejčák dostal v zápase iba osobný desaťminútový trest za nešportové správanie a v ďalších stretnutiach Tipsport ligy nechýbal v zostave „baranov“. V aktuálnej sezóne zatiaľ odohral jedenásť súbojov bez bodového zisku. Zigo je momentálne najproduktívnejším hráčom Slovana, v 11 zápasoch nazbieral 12 bodov (8+4).

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC 05 Banská Bystrica #Ján Brejčák #Tomáš Zigo