Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Extraliga ide neskutočne dole. Hráči sa živia ako stavbári či taxikári

Pikantným šlágrom Košice - Slovan (1:2) odštartovala vo štvrtok nová sezóna hokejovej Tipsport Ligy.

13.09.2019 08:52
novák hokej zámky Foto: ,
Michal Novák v drese MHC Mikron Nové Zámky.
debata (28)

Šéfovia súťaže sa pred začiatkom ročníka vytešovali z rastúcej kvality, ktorú má ešte zvýšiť Slovan Bratislava svojím návratom medzi slovenskú elitu.

Nie každý si však úroveň Tipsport Ligy pochvaľuje. Skúsený obranca Michal Novák, ktorý má za sebou pôsobenie v zahraničí a ostatných desať sezón hrával domácu súťaž, pre portál hokej.sk ostro skritizoval extraligové podmienky.

„Všade počujem, ako stúpa kvalita slovenskej extraligy. Ja si to ale nemyslím. My, starší hráči, sme ešte zažili dobu, kedy to na Slovensku fungovalo. Dnes sa ale na profesionalizmus iba hráme. Dnes hokejisti nedostávajú ročné kontrakty, ale len osemmesačné zmluvy a aj pre plat za ôsmy mesiac sa musia ťahať po súdoch. Ja si v lete musím zarábať ako kondičný tréner, extraligoví hráči sa živia ako stavbári či taxikári,“ uviedol Novák pre hokej.sk.

Tridsaťsedemročný Skaličan, ktorý hral v minulej sezóne za Nové Zámky, sa posťažoval aj na nahustený program súťaže.

„Cez sezónu nemáme žiadne voľno, s rodinou netrávime žiaden čas. Cez Vianoce nám nasáčkujú šesť zápasov v rade, že si nemôžeme dať ani kapra so šalátom, pretože na druhý deň hráme zápas. V období, kedy môžeme ísť na dovolenku a pripraviť sa na novú sezónu, tak chalani zas nemôžu nikam ísť, lebo ešte len čakajú na januárovú výplatu. A letná príprava? Tá sa prakticky nikde nekoná, všetko si hráči musia hradiť z vlastného vrecka,“ pokračoval.

Podľa Nováka je možné, že extraligovým majstrom sa môže stať aj maďarský Miškovec.

„Neodhadnem si tipnúť, kto sa stane majster v tejto sezóne. Nitra to každoročne poskladá rozumne, Košice zložili tím z korčuliarskych typov a bojovníkov, v Poprade to tiež rastie. My síce na Slovensku hovoríme o maďarských tímoch podradne, ale nečudoval by som sa, ak by našu ligu vyhral aj Miškovec. Podmienky v klube, nielen finančné, ale aj športové, sú neporovnateľné s našou krajinou. Nemusia si ani zháňať sponzorov, fungujú vďaka dotáciám. Na Slovensku pomoc od štátu neexistuje,“ dodal Novák pre hokej.sk.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Michal Novák #Tipsport Liga