Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan čaká v Košiciach peklo. Skokan: Deti nechám radšej doma

Keď sa stretli naposledy, Steel arénu zahalil žiaľ. Domáci priaznivci sa so slzami v očiach prizerali oslavám nenávideného rivala.

12.09.2019 13:32
Dávid Skokan Foto: ,
Dávid Skokan v poslednej sezóne Slovana v extralige oslavoval titul. Dnes je kapitánom Košíc.
debata (2)

Sóličko útočníka hostí Libora Hudáčka a zakončenie za chrbát košického brankára Alexandra Hyláka potvrdili meno nového slovenského majstra. Kapitán Slovana Bratislava Miroslav Šatan ako prvý pozdvihol nad hlavu pohár. Belasí odvtedy cennú trofej nezískali.

Príčina je známa. Slovan pôsobil v hokejovo i finančne náročnej Kontinentálnej hokejovej lige. Po siedmich rokoch sa však v aktuálnej sezóne vracia so sklopenými ušami do Tipsport Ligy. Pripravuje sa na vlnu posmeškov a nenávisti.

Slovan odchádzal za kvalitnejšími súpermi, ktorým dlhodobo nedokázal konkurovať. Zadĺžil sa voči hráčom i mestu. Neprajníci na Slovensku sa klubu z hlavného mesta posmievali a dá sa očakávať, že mu to pri návrate na domáce štadióny dajú pocítiť.

Žreb súťaže symbolicky poslal Slovan hneď v otváracom zápase sezóny do Košíc. Vo vypredanej hale sa očakáva pekelná atmosféra. Košičanov poženie vpred, hostí by mala zrážať na podlahu.

„Viem, čo ich čaká, a nebude to nič pekné. Preto som sa rozhodol, že na prvý zápas nechám deti doma,“ cituje hokej.sk kapitána Košíc Dávida Skokana. Ten, paradoxne, v poslednom zápase Slovana v extralige mal na hrudi bratislavského or­la.

„Sú to krásne spomienky, ale bolo to dávno a teraz som na druhej strane. Budem teda bojovať za Košice,“ doplnil Skokan: „Ľudia to berú inak ako my hráči. Všetci nám pripomínajú to posledné finále, ale to bol rok 2012 a hralo sa o titul. Teraz je to otvárací zápas sezóny. Určite však chceme vyhrať.

Je to totiž veľká rivalita východu proti západu. Vieme, ako to berú ľudia a chceme ich potešiť. Pred tými siedmimi rokmi tu bola výborná atmosféra a som presvedčený o tom, že teraz to bude rovnako búrlivé.“

TV Pravda: Slovenský zväz ľadového hokeja bude od nadchádzajúcej sezóny riadiť Tipsport Ligu. Aké novinky čakajú najvyššiu súťaž? Pozrite si video. (Vysielané 5. 6.2019)

Video

Nič príjemné v metropole východu neočakáva ani útočník Slovana Roman Kukumberg: "Slovan vždy vyvoláva emócie – či už pozitívne alebo negatívne. Bude plný štadión a už začiatok zápasu bude určite divoký. Pokiaľ ide o nadávky, ľudia si povedia, čo si vždy aj povedali. Nejde tu pritom iba o Košice. Na ľade to viackrát človek ani nevníma, iba ak sa do toho náhodou započúva, ale inak na to ani nie je čas.“

Košice a Slovan sú podľa stávkových kancelárií favoritmi na titul. Spája ich historická rivalita i vzťah západu proti východu. Kto vstúpi lepšie do sezóny v rozpálenej Steel aréne?

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice #David Skokan #Tipsport Liga