Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fanúšikovia súperov ma vždy neznášali. Nebude to nič nové

Miláčik fanúšikov sa vracia na Nepelov štadión. Aj napriek tomu, že klub mu ešte donedávna dlhoval značný obnos peňazí, Kanaďan Barry Brust (36) a HC Slovan Bratislava sa dohodli na podmienkach obnovenej spolupráce.

03.09.2019 15:55
Barry Brust Foto: ,
Brankár Slovana Bratislava Barry Brust.
debata

„Dostali sme ubezpečenia, že vo vecí peňazí nebudú žiadne problémy. Vedenie deklarovalo transparentnosť, zatiaľ neexistuje dôvod mu neveriť,“ vraví staronový brankár Slovana.

Cítite nostalgiu z návratu do známeho prostredia?

S hokejom som precestoval značnú časť sveta a keďže v Bratislave som predtým strávil takmer dva roky, prirástla mi k srdcu. Som rád, že som späť. Počas predchádzajúceho pôsobenia som tu stretol množstvo skvelých ľudí. Aj teraz mi mnohí z nich posielali správy a vítali ma späť. Je to dobrý pocit, keď niekam prídete a viete, že ste vítaný.

Prekvapilo vás, keď sa ozvali zo Slovana aj v inej otázke, ako bolo vyriešenie podlžností?

Ani nie. Myslím, že obnovenie spolupráce je dobré riešenie pre obe strany. Poznám hlavného kouča i trénera brankárov. Verím, že zapadnem do tímu a pomôžem mu vyhrať čo najviac zápasov.

TV Pravda: Staronová posila hokejového Slovana a miláčik bratislavských tribún Barry Brust hovorí o svojom návrate do klubu

Video

Zohral pri vašom rozhodovaní dôležitú úlohu fakt, že trénerom Slovana je Roman Stantien?

Kouča Stantiena poznám z obdobia, keď Slovan hral v KHL. Je dobrý komunikátor. Ak hráč niečo potrebuje, vždy má dvere otvorené. Páči sa mi tento prístup. Mám 36 rokov, som už trochu starý na to, aby mi ľudia klamali. Cítim od neho rešpekt a veľmi to oceňujem.

Neobávate sa, že sa budú opakovať finančné problémy klubu z minulosti?

Dostali sme ubezpečenia, že v tejto veci nebudú žiadne problémy. Vedenie deklarovalo transparentnosť, zatiaľ neexistuje dôvod mu neveriť. Myslím, že klub si zaslúži rešpekt za to, že sa dohodol so všetkými hráčmi na splátkových kalendároch. Verím, že žiadne ďalšie problémy nebudú.

Poznáte niektorých hráčov vo vynovenom tíme?

Áno, šiestich alebo siedmich. Aj preto to bol pre mňa ľahký prechod do staronového pôsobiska. Chalani ma bez problémov zobrali medzi seba. Už sa teším sa novú sezónu i na to, čo spolu dokážeme.

Ste pripravený na pozíciu brankárskej jednotky?

To nezáleží odo mňa, rozhoduje vždy tréner. Môžete byť pripravený na čo chcete, ale dôležité sú vždy len vaše výkony a výsledky. Samozrejme, každý chce hrať čo najviac. Keď dostanem šancu, musím z nej vyťažiť maximum.

Počas predchádzajúceho pôsobenia ste sa stali miláčikom bratislavského publika. Prečo vás mali ľudia radi?

Nemôžete nikomu nakázať koho má mať rád a koho nie. Od nikoho si nenechám skákať po hlave. Myslím, že ľudia oceňujú aj to, že sa nikdy nevzdávam a že bojujem za tím do poslednej sekundy.

Slovan pre pošramotenú povesť a finančné problémy stratil značnú časť fanúšikov. Ako ich získať späť?

To je jednoduché – víťazstvami. Ak budeme bojovať a hrať na maximum, ľudia sa k nám vratia. O tom som presvedčený. V slovenskej lige budeme mať šancu na výhru v každom stretnutí. V KHL to bolo iné – často sme prehrali zápas skôr, ako sme na neho vôbec nastúpili.

Slovenská liga nie je KHL. Neberiete to ako krok späť?

Určitým spôsobom áno, ale vek nikto nezastaví. Každý chce mladých brankárov a pre nás starších je čoraz menej miesta. V slovenskej lige stále nájdete hráčov so skúsenosťami z NHL či KHL. Netrápi ma, že je to krok späť. Mám to tu rád a to bol jeden z dôvodov, prečo som sa vrátil.

Slovensko je 340-krát menšie ako Rusko. Tešíte sa na menej cestovania?

Ani neviete ako. Slovensko má jedno časové pásmo – nie desať ako Rusko. Každú noc budem zaspávať vo svojej posteli.

Slovan je podobne ako väčšina klubov z hlavných miest neobľúbený vo zvyšnej časti krajiny. Ste pripravený na hanlivé pokriky od fanúšikov mimo Bratislavy?

Fanúšikovia súperov ma vždy neznášali. Nebude to pre mňa nič nové. Zažívam to pravidelne odvtedy, ako som sa postavil do bránky, keď som mal 16 rokov. Pokriky fanúšikov mi neprekážajú – práve naopak. Je to väčšia zábava a vyburcuje ma to k lepším výkonom. Mám rád, keď mi doma priaznivci fandia a vonku na mňa bučia.

Aké sú vaše vedomosti o slovenskej lige?

Žiadne podrobné informácie nemám. Som veterán, hral som už vo veľa súťažiach. Hokej je všade rovnaký – ak sa nesnažíte a nebojujete, tak prehráte. Poznám niektorých hráčov, rovnako aj trénerov. Slovenská liga má svoju kvalitu, sezóna bude určite zaujímavá.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Barry Brust #Tipsport Liga