Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Zabudol na spory. Miláčik fanúšikov Brust sa vrátil do Slovana

Kanadský hokejový brankár Barry Brust sa stal novou posilou Slovana Bratislava. Tridsaťšesťročný gólman bude bojovať o post jednotky s Čechom Vladislavom Habalom. Účastník slovenskej najvyššej súťaže podpísal s Brustom zmluvu do apríla 2021. Informáciu priniesol oficiálny klubový web "belasých".

30.08.2019 10:56
Brust Foto: ,
Fanúšikovia Slovana Bratislava sa v novej sezóne môžu znovu tešiť aj na šou Barryho Brusta.
debata

„V porovnaní s nedávnou minulosťou prebiehala v lete komunikácia so Slovanom výrazne lepšie. Svojim príchodom chcem pomôcť klubu k návratu na pozície, ktoré mu patrili v čase odchodu zo slovenskej ligy. Teším sa a som nadšený, že budem chytať pred najlepšími fanúšikmi, akých som v kariére zažil,“ uviedol Brust.

"Angažovaním Barryho sme vyriešili pre nás veľmi dôležitú brankársku otázku. Verím, že spolu s Habalom budú tvoriť kvalitnú dvojicu, čo sme považovali za kľúčové pri tvorbe tímu.

Barry sa vracia do Slovana po dvoch rokoch a počas jeho pôsobenia patril nielen k výrazným oporám mužstva na ľade, ale bol pre fanúšikov jedným z najobľúbenejších hráčov. K mužstvu sa pripojí začiatkom budúceho týždňa," povedal generálny manažér Slovana Juraj Bakoš.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Veľký príchod zrealizovaný! #hcslovan sa s @brustycage dohodol na dvojročnom kontrakte! #SlovanSaVratil #VerniSlovanu

Príspevok, ktorý zdieľa HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),

Brust pôsobil v bratislavskom klube v sezónach 2015/16 a 2016/17. V nadnárodnej KHL odchytal za Slovan 83 zápasov, v ktorých mal úspešnosť zákrokov na úrovni 92 %. Rodák zo Swan River strávil uplynulý ročník taktiež v KHL, keď nastupoval za Červenú hviezdu Kchun-lun a Torpedo Nižnij Novgorod.

Sezónu predtým hájil farby švajčiarskeho Fribourgu. Brust si vyskúša atmosféru Tipsport ligy prvýkrát v kariére, v minulosti pôsobil napr. v nemeckej DEL, zámorskej AHL a na konte má aj 11 štartov v NHL za Los Angeles Kings.

Brust mal v minulosti spory s bývalým trénerom Slovana Milošom Říhom, s klubom sa po odchode naťahoval kvôli nevyplateným odmenám.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Barry Brust #Tipsport Liga