Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovanistická legenda hrozí Vallovi. Ak sem pustíte cudzincov, zrátame vám to

V Bratislava sa pomaly, ale iste rozhára nový spor. Hokejový. Do vlasov si skočili kluby HC Slovan Bratislava a druholigový Bratislava Capitals.

13.08.2019 09:28
Kapuš, Vallo Foto:
Primátor hlavného mesta SR Matúš Vallo a hokejová legenda Slovana Bratislava Richard Kapuš.
debata (127)

Richard Kapuš napísal na portáli dalito.sk otvorený list bratislavskému zastupiteľstvu a fanúšikom. Nešetril v ňom primátora Matúša Valla.

Prečítajte si aj náš názor: Prečo Richard Kapuš nemá pravdu

Podľa šesťnásobného majstra slovenskej extraligy sa starosta hlavného mesta chystá pustiť na štadión Ondeja Nepelu Bratislava Capitals. A to sa mu zdá ako závažný problém.

„Pýtam sa vás, pán primátor Vallo, ako toto môžete dopustiť?!! Svoje hlasy vám dali Bratislavčania. Zvolili si vás Bratislavčania. A vy ste schopný dopustiť to, aby na štadióne, kde bol odjakživa doma Slovan, bol zrazu doma aj iný klub so zázemím mimo Bratislavy. To nemôžete myslieť vážne!!?“ hneval sa dnes už 46-ročný bývalý útočník.

Pravdou je, že druhý bratislavský klub, ktorý sa bude usilovať o postup do extraligy, má blízko k banskobystrickému tímu. Jeho športovým manažérom je Július Koval ml., syn banskobystrického mecenáša. Bratislavský štadión je však majetkom mesta a nie Slovana Bratislava. Aj preto vyznievajú ďalšie Kapušove slová prinajmenšom zvláštne.

„Pán Vallo, pre Bratislavčanov je Slovan stále Slovanom. Je to klub a značka Bratislavčanov. Celá história nášho klubu sa písala a naďalej píše na jednom mieste. A to je miesto, kde teraz stojí zimný štadión Ondreja Nepelu. Celý Slovan stojí na Tehelnom poli, hokej aj futbal. Dúfam a verím, že ak do nášho domu pustíte cudzincov, Bratislava vám to spočíta v ďalších voľbách. Nezabudneme!“

„Len my sme tu doma,“ dodal na záver listu Kapuš.

127 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Richard Kapuš