Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odporučili licenciu pre Slovan. Klub vyhral bitku, vojnu však nie

Hoci ich slovo vďaka nesplneným sľubom stratilo na vážnosti, tentoraz funkcionári hokejového Slovana splnili to, čo pred mesiacom deklarovali. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja rozhodol, že bratislavský klub spĺňa podmienky pre vstup do Tipsport Ligy a navrhol mu udeliť licenciu.

01.08.2019 13:04 , aktualizované: 18:09
Juraj Široký ml. Foto: ,
Člen predstavenstva hokejového Slovana Bratislava Juraj Široký ml.
debata (7)

Slovanisti stihli šibeničný termín a dohodli sa na vyrovnaní finančných záväzkov so všetkými stranami – s mestom, bývalými hráčmi i členmi realizačného tímu, ktorí v minulosti v hlavnom meste pôsobili.

Podklady teraz preskúma novovzniknutý orgán Ligová rada, ktorú od štvrtku tvoria prezident SZĽH Miroslav Šatan, šéf Pro-Hokeja Richard Lintner a Igor Guryča. Ak sa rada zhodne, že podklady sú v poriadku, pošle celú vec späť na VV SZĽH a ten schváli udelenie extraligovej licencie.

"Zavŕšili sme dôležitú prvú etapu konsolidácie klubu. V tomto trende budeme pokračovať celú nasledujúcu sezónu, ako aj ďalší rok. Sme radi, že sa nám to podarilo.

Je úľava, že to máme za sebou, pretože bez udelenia licencie a štartu v novej sezóne by sme nevedeli naštartovať ani ekonomiku," reagoval na rozhodnutie VV SZĽH generálny manažér Slovana Juraj Bakoš.

Belasí informovali VV SZĽH, že uzatvorili dohody so 63 hráčmi a členmi realizačného tímu na vyrovnaní záväzkov. Zostali Marek Čiliak, Dávid Buc, Tomáš Hrnka, Patrik Lamper, ktorí požadovali vyplatenie celej dlžnej sumy naraz. S nimi sa Slovan dohodol v samom závere termínu.

Výkonný výbor SZĽH odporučil Ligovej rade udeliť licenciu klubu HC Slovan Bratislava

„Zatiaľ vieme o dvoch hráčoch, ktorým peniaze nabehli na účet, zvyšní dvaja deklarovali, že im ešte peniaze neprišli, ale to je normálna vec, že bankové prevody môžu trvať dlhšie,“ uviedol generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček.

Slovanisti však ešte nemôžu spávať úplne pokojne. Uzatvorenie dohody o dlžobách je jedna vec, splácanie druhá. Výkonný výbor Bratislavčanov varoval, že nemôžu meškať s predpísanými termínmi.

„Situácia okolo Slovana je veľmi citlivá. Aj po dohodách je objem finančných prostriedkov stále na úrovni 2,3 milióna eur, ktoré treba do konca sezóny v splátkových kalendároch uhradiť – jednu časť do 31. decembra, druhú do 30. apríla. Ak by nastali počas sezóny problémy, museli by sme Slovanu licenciu odobrať,“ pokračoval Valíček.

Najvyššia domáca súťaž bude mať teda v novej sezóne trinásť účastníkov – jedenásť zo Slovenska a dvoch z Maďarska. Licenciu by mali dostať všetky kluby.

Miroslav Valiček: Ligová rada by mala o licenciách pre kluby rozhodnúť do týždňa

Mierny rozruch vládol v posledných dňoch v súvislosti s Novými Zámkami. Hráčsky agent Tomáš Krejčí vyhlásil, že klub nevyplatil financie trojici zahraničných hráčov – Čechovi Nejezchlebovi, Lotyšovi Andersonsovi a Kanaďanovi Hendersonovi.

"Nejedná sa u nich o celú výšku platu, ale iba o časť. Deklarovali sme, že nie sme orgán na to, aby sme posudzovali právnu argumentáciu sporovej časti pohľadávok.

Súhrnne bolo hráčom Nových Zámkov na mzdách vyplatených vyše 600-tisíc eur, z toho iba maličké percento je sporové," doplnil Valíček.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Tipsport Liga