Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan sa zbavil dlhov. Vo štvrtok sa dozvie definitívu

Čo všetko sa dá stihnúť za jediný mesiac. Na začiatku júla trápili hokejový Slovan miliónové dlhy, nemal podpísaného jediného hráča a netušil, v akej súťaži sa predstaví v nadchádzajúcej sezóne.

31.07.2019 21:08
Slovan Bratislava hokej Foto: ,
Radovan Puliš (vpravo) počas tréningu tímu HC Slovan Bratislava.
debata (11)

Momentálna situácia? Bratislavčania už majú pod zmluvou takmer dvadsať hráčov, vyrovnali väčšinu finančných záväzkov a prakticky nič nebráni tomu, aby získali licenciu pre štart v Tipsport Lige.

O osude Slovana rozhodne vo štvrtok výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja. Ten bude posudzovať, či klub splnil všetky náležitosti pre vstup do najvyššej domácej súťaže.

Vyrovnanie dlhov voči bývalým hráčom a členom realizačného tímu bolo hlavnou podmienkou, ktorú pre klub z hlavného mesta stanovili ostatní účastníci Tipsport Ligy. Ich odkaz bol jasný – Slovan medzi sebou chceme, ale musí mať čistý stôl.

Zostávali poslední štyria

Slovan odštartoval cestu za vysporiadaním záväzkov z minulosti tým, že zaplatil miliónový dlh mestu za užívanie štadióna a záležitosti s tým spojené.

Komplikovanejšia bola situácia s podlžnosťami voči hokejistom a členom realizačného tímu, ktorí v Bratislave predtým pôsobili. Člen predstavenstva Slovana Juraj Široký ml. potvrdil, že klub dlhoval šesťdesiatke hráčov približne tri milióny eur.

Na utorkovom zasadnutí športovej rady Pro-Hokeja, ktorý doteraz riadil Tipsport Ligu a v rámci novovzniknutej Ligovej rady SZĽH sa bude spolupodieľať na tomto procese aj naďalej, predstavitelia Slovana informovali, že sa dohodli so 63 bývalými zamestnancami na vyrovnaní záväzkov.

Tréning hokejistov Slovana Bratislava Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
V popredí Radovan Puliš počas prvej prípravy na...

Zostalo kvarteto – Marek Čiliak, Dávid Buc, Tomáš Hrnka, Patrik Lamper, s ktorými sa musel Slovan vyrovnať do štvrtka.

„K utorku zostávali štyria hráči. Tak, ako sme avizovali, k 1. augustu budeme mať vysporiadaných všetkých hráčov. Ostatné podmienky, najmä materiálno-technické ako štadión a mládežnícke tímy, sme splnili už dávnejšie,“ reagoval generálny manažér Slovan Juraj Bakoš.

Vedenie klubu intenzívne pracuje na zložení kádra. Zatiaľ poslednými menami sú brankár Vladislav Habal a útočník Tomáš Matoušek. V spojitosti so Slovanom sa spomínajú aj ďalšie tváre. Či už ide o gólmana Denisa Godlu či skúseného centra Mareka Viedenského.

Juraj Bakoš, generálny manažér Slovana. Foto: Robert Hüttner, Pravda
Juraj Bakoš Juraj Bakoš, generálny manažér Slovana.

"Po mojom nástupe do funkcie začiatkom júla bolo našou prioritou podpísať zmluvu s čo najvyšším počtom hráčov tak, aby sme 22. júla naplnili plán absolvovať prvý tréning na ľade. Chceli sme rýchlo vytvoriť základ tímu a doplniť ho o mladých hráčov či juniorov. A to sa nám podarilo. Skúšame viacerých mladíkov a niektorých zoberieme do Hradca Králové, kde nás od nedele čaká prípravný turnaj.

Stále hľadáme ďalšieho brankára a áno, mali sme záujem aj o Godlu. Avšak podľa našich informácií chce do septembra-októbra čakať na zahraničnú ponuku. Čo sa týka Viedenského, vieme o ňom, je to kvalitný hráč. Bude potrebné, aby sme sa spolu stretli a povedali si vzájomné vízie," pokračoval Bakoš.

Od novej sezóny Tipsport Ligy bude platiť pravidlo o obmedzenom počte zahraničných hráčov. Kluby v prípade záujmu využijú služby maximálne siedmich legionárov.

„Nechávame túto otázku otvorenú. V prvom rade chceme doplniť mužstvo o vhodné typy. Doba však už natoľko pokročila, že mužstvá nielen na Slovensku, ale aj v celej hokejovej Európe už majú tímy vyskladané. Z tohto dôvodu nevylučujem, že kvótu naplníme,“ dodal Bakoš.

TV Pravda: Slovenský zväz ľadového hokeja bude od nadchádzajúcej sezóny riadiť Tipsport Ligu. Aké novinky čakajú najvyššiu súťaž? Pozrite si video. (Vysielané 5. 6. 2019)

Video

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #SZĽH #Tipsport Liga #výkonný výbor