Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Široký: Proti Slovanu sa vedie antikampaň. Tipsport Lige máme stále čo ponúknuť

Hokejový klub Slovan Bratislava splnil takmer všetky podmienky na udelenie licencie k účasti v Tipsport Lige 2019/2020, vrátane finančného a materiálno-technického zabezpečenia.

28.07.2019 17:14
Juraj Široký ml. Foto: ,
Člen predstavenstva hokejového Slovana Juraj Široký mladší.
debata (5)

rozhovore pre klubový web to povedal člen predstavenstva Juraj Široký mladší. Dodal, že klub reaguje na informácie niektorých ľudí, ktorí sa podľa neho snažia zabrániť tomu, aby Slovan licenciu dostal.

Široký tvrdí, že proti klubu sa vedie účelová antikampaň.

„Áno, mám pocit, že sa tu rozpútala istá kampaň, aby Slovan licenciu nezískal a aby minimálne rok nemohol hrať. Myslím, že je to iniciatíva pár ľudí, ktorým Slovan leží v žalúdku. Zrejme majú nejaké vlastné záujmy a ambície, dokonca mám informácie, že sú medzi nimi aj bývalí hráči Slovana, čo ma veľmi mrzí. Nemôžem sa ubrániť dojmu, že ju živia ľudia, ktorým z rôznych dôvodov návrat Slovana do najvyššej slovenskej súťaže jednoducho nevyhovuje.“

Podľa slov člena predstavenstva už Slovan vyriešil aj dlhy voči hráčom. „S hráčmi sme sa zmluvne dohodli, že všetky podlžnosti im budú vyplatené najneskôr do konca apríla budúceho roku, t.j. do konca nadchádzajúcej sezóny, pravidelnými mesačnými splátkami.“

Širokého zarazilo, že niektoré kluby a funkcionári, ktorí Slovanu vyjadrili podporu, sa tentokrát otočili proti nemu.

„Máme za to, že Slovan dokáže zvýšiť marketingovú hodnotu súťaže a priláka späť na štadióny po celom Slovenku množstvo hokejových fanúšikov. O to viac ma zaráža, keď dnes čítam a počúvam negatívne vyjadrenia niektorých zástupcov klubov a funkcionárov na adresu Slovana a jeho účasti v extralige, pričom ešte pred niekoľkými týždňami nám tí istí zástupcovia vyjadrovali verejnú podporu. Som presvedčený, že Slovan má Tipsport Lige a fanúšikom stále čo ponúknuť.“

Tréning hokejistov Slovana Bratislava Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
V popredí Radovan Puliš počas prvej prípravy na...

Definitíva, či Slovan bude hrať slovenskú najvyššiu súťaž, padne v auguste, kedy zasadne výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja.

"Slovan robí všetko preto, aby splnil požadované podmienky vstupu do extraligy a v termínoch, ktoré platia rovnako pre všetky kluby. Zarážajú ma niektoré stanoviska zástupcov Pro Hokeja, ktoré sa nezakladajú na pravde, sú účelové a bohužiaľ sú podsúvane všetkým ostatným majiteľom a zástupcom klubov, ako aj členom VV SZĽH.

Verím, že pri rozhodovaní o licenciách pre hokejové kluby na sezónu 2019/2020, členovia VV SZĽH nepodľahnú tlaku a emóciám z vedomého rozširovania nepravdivých a nekorektných informácií a budú sa pri hlasovaní rozhodovať na základe skutočných faktov," uviedol Široký.

Generálnym manažérom hokejového Slovana sa stal... Foto: Robert Hüttner, Pravda
Bakoš hokej Slovan Generálnym manažérom hokejového Slovana sa stal Juraj Bakoš.

Hrozí však aj alternatíva, že súd pošle klub do konkurzu. V júni totiž údajne jeden z hráčov podal na Okresný súd Bratislava I návrh na vyhlásenie konkurzu. Široký k tomu dodal:

„K danej otázke sa vyjadríme v správny čas. Bohužiaľ, niektorí naši bývalí hráči účelovo zneužívajú danú situáciu. Podnikáme všetky potrebné kroky aby sme ochránili klub v čo najväčšej miere a v septembri nastúpili v Tipsport Lige bez akýchkoľvek pochybností. Z právneho hľadiska však môže prísť k tomu, že bude začaté konkurzné konanie, čo v skratke znamená bližšie skúmanie finančnej situácie a podobne, pričom sa snažíme pripraviť aj na túto alternatívu.“

Slovan sa počas pôsobenia v KHL zadlžil aj voči mestu, tento záväzok už vyriešil. Hrať by tak mal aj naďalej na zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

"V súčasnosti sa postupne vysporiadavame s našimi záväzkami voči mestu ako aj ostatným partnerom. S predstaviteľmi hlavného mesta sme v pravidelnom kontakte, pričom sme dodržali všetky vzájomné dohody. Musím povedať, že komunikácia je zatiaľ veľmi korektná a osobne si to vážim, keďže za minulého vedenia to tak vždy nebolo. Zástupcovia mesta nám zároveň prisľúbili, že keď vyrovnáme svoje záväzky, začneme spoločne rokovať o úprave platných nájomných zmlúv.

Vo všetkých slovenských, ale aj českých hokejových mestách sú náklady na využívanie zimných štadiónov uhrádzané samotnými mestami, či už je to Poprad, Liptovský Mikuláš, Trenčín, Nitra, alebo ďalšie. Viaceré mestá navyše poskytujú hokejovým klubom účelovú dotáciu na podporu detských a mládežníckych družstiev. Verím, že všetky tieto dôvody a argumenty zavážia, keď bude primátor a mestskí poslanci čítať náš návrh na úpravu podmienok," uzavrel Široký.

TV Pravda: Nový tréner Slovana Roman Stantien o svojich prvých krokoch vo funkcii (vysielané 4. 6. 2019)

Video
5 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Tipsport Liga #Juraj Široký ml.