Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Veteráni i mladíci. Slovan má dve tretiny kádra

Na titul to zrejme nebude, ale na Nepelovom štadióne sa formuje zaujímavá partička.

22.07.2019 14:16 , aktualizované: 18:54
Slovan Bratislava hokej Foto: ,
Hokejisti tímu HC Slovan Bratislava.
debata

Hokejový Slovan podpísal prvých pätnásť hráčov a v pondelok absolvoval prvý spoločný tréning. Na ľade nechýbali viaceré známe mená či bývalí reprezentanti, trénerovi Romanovi Stantienovi pomáhal už aj jeho nový asistent Rudolf Jendek.

O osude Slovana, ktorý sa snaží finančne vysporiadať s bývalými hráčmi a zbaviť sa dlžôb, rozhodne Výkonný výbor SZĽH na začiatku augusta. Hoci nie je isté, či dostanú licenciu pre štart v novej sezóne, Bratislavčania žiarili sebavedomím. „Všetko je na dobrej ceste, aby sme boli v licenčnom konaní úspešní,“ tvrdí generálny manažér Juraj Bakoš.

O tvoriacom sa tíme

S kvalitou kádra, ktorý máme momentálne k dispozícii, som veľmi spokojný. Úprimne poviem – nepredpokladal som, že sa nám podarí získať niektorých hráčov, s ktorými sme napokon dohodli. Ide hlavne o chalanov, ktorí hrali za Slovan v KHL – Andrej Meszároš, Michal Sersen, Tomáš Zigo či Tomáš Matoušek.

Je predpoklad, že títo hráči budú aj psychicky odolnejší ako ostatní členovia tímu. Práve oni ma prekvapili svojím postojom, že chcú hrať za Slovan. V najbližšom období predstavíme verejnosti ďalšie mená.

O ďalších posilách

Zatiaľ chýbajú Meszároš a Michel Miklík, k tímu sa pripoja neskôr. Máme záujem o Miloša Fafráka, ktorý bol s nami na pondelňajšom tréningu. Avšak na dotiahnutie jeho prestupu potrebujeme viac času. Je možno na polceste do Ameriky, ale verím, že sa nám to podarí. Záujem máme aj o brankára Denisa Godlu. Ten si zobral čas na rozmyslenie. Uvidíme, ako sa rozhodne.

O legionároch

Možnosti sú rôzne. V prvom rade sme chceli poskladať mužstvo z hráčov, ktorí sú voľní, majú svoju kvalitu a sú zo Slovenska. Pochopiteľne, do kvóty siedmich zahraničných hráčov zrejme pôjdeme aj my. Zatiaľ to však nie je nič konkrétne. Niečo mám na stole, ale momentálne je to však druhoradé. Prioritou je angažovanie ďalšieho kvalitného brankára a doplnenie počet obrancov.

Tréning hokejistov Slovana Bratislava Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
V popredí Radovan Puliš počas prvej prípravy na...

O platoch

<A>Na to, aby sme dôstojne začali hrať v extralige, káder doplníme o mladých talentovaných hráčov – potom to nemusí byť zlé. Rozpočet vám nepoviem, pretože mužstvo nie je kompletné. Samozrejme, že platy KHL-károv išli výrazne dole. Treba si uvedomiť, že sú tu hráči, s ktorými sa vysporiadavame ohľadne dlžôb z minulosti. Takže to musí byť matematika, ktorá je výhodná pre obe strany.

O dlžobách

Momentálne je to postavené na dôvere oboch strán a títo hráči dôverujú tomu, čo sa v Slovane deje a ako prebieha celý proces licenčného konania. Všetky dlžoby sú predmetom vysporiadania práve na licenčnom konaní. Potrebné podklady sme odovzdali a rozhodne sa o tom na prvom zasadnutí Výkonného výboru SZĽH v auguste.

Je rozdiel medzi doplatením a vysporiadaním záväzkov. Vysporiadania sú dohody o splátkovom kalendári. Percentá, s ktorými hráči súhlasili, sú rôzne. Úplne podrobne vám sumu nepoviem, finančné otázky rieši v našom klube iná skupina ľudí. Avšak mám informáciu, že sme na dobrej ceste, aby sme na licenčnom konaní boli úspešní.

O ambíciách

Ciele pred novou sezónou povieme až tesne pred jej začiatkom. Stále nepoznáme silu súperov a aj naše mužstvo je vo fáze skladania. Ale ako už bolo povedané – Slovan nebude mať v novom ročníku majstrovské ambície.

O dôvere

Boli hráči, ktorí nás odmietli. Avšak nie preto, že nám nedôverujú, ale jednoducho mali lepšie možnosti.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Tipsport Liga #Juraj Bakoš