Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švarný sa po siedmich rokoch vrátil do Tipsport Ligy. Nový klub má i Jánošík

Slovenský hokejový obranca Ivan Švarný sa stal novou posilou tipsportligového klubu HKM Zvolen.

24.06.2019 14:51
debata

Pre 34-ročného obrancu pôjde o návrat do najvyššej slovenskej súťaže po siedmich sezónach strávených v KHL. Počas nich pôsobil najmä v Slovane Bratislava, ale aj v Medveščaku Záhreb a Dinamu Minsk.

„V novej sezóne som ešte neplánoval hrať na slovenských klziskách, no vďaka priamemu, rýchlemu a korektnému prístupu Zvolenčanov som svoje plány prehodnotil.

O zvolenskom klube už dlhšie počúvam len pozitívne informácie, aj preto sa už teraz teším na mužstvo a spoluprácu v novej organizácii. Na ľade urobím všetko pre tím a spoločný úspech," uviedol Švarný pre klubovú stránku.

Odchovanec Nitry štartoval na štyroch svetových šampionátoch, pôsobil aj vo Fínsku (Kärpät Oulu) a Česku (Třinec, Litvínov). V ročníku 2011/12 získal ako hráč Slovana Bratislava majstrovský titul v slovenskej extralige.

Slovenský obranca Adam Jánošík sa po ročnom pôsobení v Slovane Bratislava vrátil do najvyššej českej súťaže. Jeho novým pôsobiskom sa stal klub HC Verva Litvínov, s ktorým sa dohodol na ročnej zmluve s opciou.

Jánošík strávil v českej extralige prevažnú časť doterajšej kariéry. V drese Liberca a Chomutova v nej odohral celkovo 202 zápasov. Pred sezónou 2018/19 zamieril do Slovana Bratislava, za ktorý odohral v KHL 56 zápasov s bilanciou 1 gól a 4 asistencie.

"Je to všestranný obranca, ktorý má veľmi dobré korčuľovanie a cit pre hru v obrane aj v útoku. Je vo veku, keď obrancovia prichádzajú k vrcholu kariéry.

Podobný typ obrancu sme hľadali, zapadá do koncepcie nášho klubu," uviedol pre klubový web generálny riaditeľ HC Verva Jiří Šlégr.

Okrem 26-ročného Jánošíka posilnil defenzívu „chemikov“ aj navrátilec Karel Kubát. Jánošík sa v novom pôsobisku stretne aj s tromi krajanmi, v Litvínove už pôsobia aj brankár Jaroslav Janus a útočníci František Gerhát a Juraj Mikúš.

TV Pravda: Nový tréner Slovana Roman Stantien o svojich prvých krokoch vo funkcii

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HC Slovan Bratislava #Ivan Švarný #Adam Jánošík #HC Verva Litvínov