Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z Košíc do Bratislavy. Generálnym manažérom Slovana bude Bakoš

Generálnym manažérom HC Slovan Bratislava bude Juraj Bakoš. Skúsený hokejový funkcionár nastúpi do funkcie od 1. júla 2019. Informuje o tom oficiálny klubový web.

12.06.2019 10:56
Juraj Bakoš Foto:
Juraj Bakoš.
debata (1)

Ako dodáva spomenutý zdroj, 58-mročný manažér má za sebou mimoriadne úspešné roky v rovnakej pozícii v klube HC Košice. Na východe republiky zastával Juraj Bakoš funkciu generálneho manažéra od roku 2004 až do roku 2017.

V priebehu desiatich rokov bol s oceliarmi deväťkrát vo finále extraligy, získal celkom päť majstrovských titulov, vrátane extraligového zlatého hetriku v rokoch 2009–2011. S HC Košice vstúpil vôbec ako prvý slovenský tím do hokejovej Ligy majstrov.

"Do Slovana prichádzam síce v neľahkej situácii, ale s jasným cieľom čo najskôr pozdvihnúť klub po všetkých stránkach. Oficiálne na stoličku generálneho manažéra zasadnem až v prvý júlový deň, pracovať som však už začal vo viacerých oblastiach. Úzko spolupracujem s hlavným trénerom Romanom Stantienom, spoločne pracujeme na skladaní mužstva. Oslovili sme viacerých chlapcov, ktorých by sme si v klube vedeli predstaviť. Chceme, aby jeho základ tvorili slovenskí hráči, aj takí, ktorí v Slovane už pôsobili a majú k nemu vzťah,“ povedal Juraj Bakoš pre hcslovan.sk a dodal:

„Jedna kapitola mojej hokejovej funkcionárskej kariéry sa pred dvoma rokmi uzatvorila v Košiciach. Napriek tomu som naďalej pravidelne sledoval dianie v našej lige, reprezentácii, a samozrejme Slovan v KHL. Na predchádzajúce úspechy chcem opätovne nadviazať v Bratislave, so Slovanom. Verím, že tvrdá práca, na ktorú som zvyknutý, sa postupne vyplatí a fanúšikovia Slovana budú mať opäť z hokeja radosť a na svoj klub budú patrične hrdí.“

TV Pravda: Nový tréner Slovana Roman Stantien o svojich prvých krokoch vo funkcii

Video
1 debata chyba