Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už len 22 dní... Ak Slovan nezaplatí mestu, nebude hrať ani extraligu

Hokejový klub Slovan Bratislava musí do 30. júna zaplatiť svoje dlhy, v opačnom prípade pravdepodobne nebude hrať ani Tipsport ligu.

10.06.2019 16:54
prvy spolocny trenig HK Slovan KHL Foto: ,
V ktorej súťaži bude hrať Slovan v budúcej sezóne?
debata (8)

Bratislava požaduje najprv splatenie dlhov voči mestu vo výške viac ako milión eur. Informoval o tom bratislavský magistrát.

Členovia predstavenstva HC Slovan na konci mája vyhlásili, že klub neplánuje pokračovať v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), ale chcú hrať v slovenskej Tipsport lige a naďalej používať hokejový štadión Ondreja Nepelu.

Ak však Slovan nezaplatí svoje dlhy včas, musí klub využiť iný štadión, kde by mohol hrať najvyššiu domácu súťaž.

Jednou z možností je aj zimný štadión v Ružinove, kde však hráva iný klub HC Bratislava a hala je v časoch Tipsport ligy vyťažená. Vedeniu hokejového klubu preto neostáva nič iné, ako zaplatiť mestu miliónový dlh.

Podľa viceprimátora Bratislavy Juraja Káčera je ďalšia spolupráca s vedením Slovana ťažko predstaviteľná.

„Vedenie HC Slovan je neseriózny partner. Pre ich dlhy je mestská organizácia STaRZ v druhotnej platobnej neschopnosti, čo ohrozuje bratislavské športoviská ako napríklad kúpaliská Pasienky alebo Zlaté piesky. Na druhej strane značka Slovan patrí k Bratislave, súčasné vedenie ju decimuje, a preto urobíme všetko pre jej zachovanie do budúcnosti. Možno aj vo vlastníctve mesta,“ uviedol na sociálnej sieti Juraj Káčer.

Magistrát pripravuje aj alternatívy pre využitie priestorov na iné podujatia pre prípad, že Slovan na štadióne skončí. „Samozrejme, naďalej dlh vymáhame aj súdnou cestou. Vo veci je podaných viacero žalôb,“ uviedol hovorca magistrátu Peter Bubla.

Celkový dlh HC Slovan voči mestu je viac ako milión eur a dlh Slovan Bratislava mládež je viac ako 135-tisíc eur.

TV Pravda: Bývalý hokejista Ľubomír Višňovský reaguje na finančné problémy HC Slovan Bratislava a odchod klubu z KHL
Video
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #hokej #HC Slovan Bratislava #Tipsport Liga