Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bystrica sa neprihlási do Ligy majstrov. Účasť v nej je stratová, znie z klubu

Trojnásobný slovenský hokejový šampión HC '05 iClinic Banská Bystrica nevyužije právo podať prihlášku do Ligy majstrov 2019/2020. Pre denník Šport to potvrdil prezident klubu Juraj Koval.

30.04.2019 08:43 , aktualizované: 10:15
Vladimír Mihálik Foto: ,
Obranca Banskej Bystrice Vladimír Mihálik (vľavo) počas zápasu Ligy majstrov s Jyväskylä.
debata (1)

„Neprihlasujeme sa do nového ročníka Ligy majstrov, pretože naša účasť v nej je finančne stratová. Deficit po nej znamená, že ohrozujeme našu vlastnú finančnú bezpečnosť,“ uviedol Koval.

Banskobystričania účinkovali v súťaži dvakrát, ani raz nepostúpili zo základnej skupiny. „Naše náklady na Ligu majstrov boli vysoké aj vzhľadom na nevyhnutnosť leteckých presunov do švajčiarskeho Lugana a fínskeho Jyväskylä. Jednoducho povedané: zostali sme v strate za Ligu majstrov a to už nechceme. Máme reprezentovať Slovensko a ligu len za naše peniaze, bez podpory zväzu… Nechceme riskovať, a preto nebudeme účastníkom Ligy majstrov,“ povedal šéf klubu pre utorkové vydanie denníka Šport.

Bystrica zdolala Nitru a obhájila titul Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Banskej Bystrice oslavujú majstrovský...

Vstupný účastnícky poplatok do LM bol vlani 12.000 eur. Klub mal náklady na rozhodcov, organizáciu domácich zápasov, ale predovšetkým veľké výdavky spojené s leteckou a autobusovou prepravou.

Podľa Športu sa suma za prenájom leteckého špeciálu pohybuje od 60– do 80.000 eur. Z centrálneho marketingu LM dostali „barani“ v októbri 2018 sumu 30.000 eur, ďalší príjem bol z predaja vstupeniek na tri domáce zápasy, ktoré však neboli vypredané.

Bystričania získali tretí majstrovský titul v rade, keď vo finále Kaufland play off Tipsport Ligy zdolali Nitru 4:1 na zápasy.

Oslavy hokejistov a fanúšikov Banskej Bystrice Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia na banskobystrickom Námestí SNP...

Žreb skupinovej časti LM sa uskutoční 22. mája o 16.00 h v Bratislave. V nasledujúcej sezóne sa predstaví v súťaži 32 tímov, pričom Slovensko má k dispozícii jednu miestenku. Podľa pravidiel schválených Radou Ligy majstrov v prípade neúčasti slovenského majstra resp. víťaza základnej časti, ktorým je v oboch prípadoch Banská Bystrica, pripadne možnosť predstaviť sa v sezóne 2019/2020 druhému najlepšiemu tímu po základnej časti Tipsport ligy.

Na základe týchto regulí bude mať právo štartu HKM Zvolen. Ak by túto ponuku odmietli aj pod Pustým hradom, ďalším klubom v poradí je HK Nitra.

„Zatiaľ nám takáto možnosť nebola ponúknutá, čiže v tejto chvíli na túto tému nevieme odpovedať a momentálne je to bezpredmetné,“ povedal pre agentúru SITA športový riaditeľ HKM Zvolen Miroslav Klein.

TV Pravda: Majstrovské oslavy hokejistov Banskej Bystrice:

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Liga majstrov v hokeji #HC 05 Banská Bystrica #Juraj Koval