Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Stavjaňa to povedal na rovinu: V Nitre sú problémy s financiami

Antonín Stavjaňa doviedol hokejistov HK Nitra do finále Tipsport Ligy, kde "corgoni" prehrali s Banskou Bystricou. Napriek zisku striebra český kouč pod Zoborom pokračovať nebude.

24.04.2019 19:42
Nitra hokej Stavjaňa Foto: ,
Tréner Nitry Antonín Stavjaňa so striebornou medailou po piatom zápase finále play off Tipsport ligy v hokeji HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra.
debata (1)

Stavjaňa zamieril do staronového pôsobiska a stal sa trénerom PSG Berani Zlín. O dôvodoch odchodu z Nitry porozprával v rozhovore pre denník Blesk.

„Mal som ešte dohodu na ďalšiu sezónu. Ale po komunálnych voľbách prišli na radnici zmeny, bol problém s financovaním klubu. V decembri sa dokonca rokovalo o tom, že by najdrahší hráči dostali možnosť odísť. Od toho času som riešil nový angažmán,“ uviedol Stavjaňa.

Krátko sa vrátil aj k finálovej sérii proti Banskej Bystrici.

„Prešli sme cez Trenčín, vlaňajšieho finalistu. Rovnaké ambície mal potom aj Zvolen, ktorý nás možno podcenil. V tej sérii sme prišli o päť hráčov. Vo finále sme už boli skutočne veľmi ‚rozstrieľaní‘ a Banská Bystrica mala podstatne lepšie zostavu,“ dodal český kouč.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Antonín Stavjaňa #Tipsport Liga