Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Postup hokejového srdca. Mali sme ho väčšie ako Zvolen, tvrdí kapitán Nitry

Hokejisti Nitry si po dvoch rokoch opäť zahrajú finále play off najvyššej slovenskej súťaže. Hoci majú veľkú maródku, v rozhodujúcom siedmom zápase semifinále na ľade Zvolena ukázali, že aj napriek tomu sa dá zvíťaziť.

06.04.2019 11:30
Nitra, radosť Foto: ,
Hokejisti Nitry sa tešia s fanúšikmi z postupu do finále.
debata

Kapitán „corgoňov“ Branislav Mezei hovoril po zápase o srdci, ktoré mali Nitrania väčšie.

Pred sériou i počas nej sa veľa hovorilo o tom, že mnoho hráčov Nitry hrá so sebazaprením. „Niekedy to mužstvo posilní. Mnohí by vešali hlavy, ale my sme mysleli pozitívne. Ten, kto mal šancu nastúpiť, nechal na ľade srdce. A to bol najväčší rozdiel,“ povedal Mezei a dodal:

„My sme dokázali víťaziť už aj s Trenčínom, aj tam sme mali zranenia. Ale koľkokrát si človek za život zahrá semifinále a finále? My sme sa snažili ísť do série tak, že kto sa oblečie, nechá na ľade srdce. V tomto sme boli silnejší. Do Zvolena na siedmy zápas sme prišli s pokorou, dali sme dva góly, a aj keď sa Zvolen potom dostal na dostrel, nestačilo to. My sme mali kvantum zblokovaných striel, viac sme chceli.“

Po zápase bolo v kabíne Nitry veselo, ale na niektorých hráčoch bola vidieť veľká únava a oslavy boli možno menej bujaré, ako sa čakalo. „Uvedomujeme si, že sme unavení, ale pri takomto zápase sa to rýchlo stratí. Zajtra budeme všetci v poriadku,“ poznamenal Mezei.

Nitra postúpila cez Zvolen do finále Tipsport Ligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Brankár Nitry Juraj Šimboch a Zvolenčan Samuel...

Finálová séria Tipsport Ligy sa začne v utorok, Nitrania majú tri dni na oddych a regeneráciu: „Vnímam to ako realitu. Budeme sa snažiť čo najlepšie zregenerovať, máme na to ľudí, ktorí nám v tom neskutočne pomáhajú. Každému by to malo stačiť. Uvidíme, ako to pomôže zraneným hráčom, či im tieto tri dni budú stačiť, necháme sa prekvapiť.“

K postupu zverencov Antonína Stavjaňu pomohli aj diváci. Po šiestom zápase na ľade Nitry im pripravili záver, na aký hráči dlho nezabudnú. Fanúšikovia ich na siedmy zápas vyprevadili chorálmi, do Zvolena ich prišlo 600.

„Viacerí hráči mali po šiestom zápase zimomriavky. Dodalo nám to neskutočnú energiu, veľa hráčov niečo také nezažilo. Vedeli sme, že do Zvolena prídu tiež. Sú najlepší v lige a som veľmi rád, že sme ich potešili,“ reagoval kapitán Nitry.

Pri historickom titule Nitranov v roku 2016 hrali vo finále proti Banskej Bystrici, tá istá dvojica si to o trofej rozdala aj o rok neskôr. Teraz sa stretnú vo finále opäť.

„Myslím si, že v sobotu budeme mať úplne voľno, potom si niečo k súperovi ukážeme. Veľa vecí sa nezmenilo, hrali sme spolu veľa zápasov a bude to iba o detailoch. Tešíme sa na to,“ uzavrel Mezei.

TV Pravda: Šéf slovenského hokeja Martin Kohút pochvaľuje pripravenosť Bratislavy a Košíc pred blížiacimi sa MS na Slovensku

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Nitra