Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lantoši z HK Nitra: Zuby ma stále bolia, ale netrápi ma to. Teraz ide o víťazstvo

Premrhali finálový mečbal, no aj tak ich fanúšikovia odmenili nevídanou ďakovačkou. Podľa hokejistov Nitry nebola rozlúčková. Práve naopak, za neúnavné povzbudzovanie sa chcú priaznivcom odvďačiť postupom do finále.

04.04.2019 17:40
Róbert Lantoši Foto: ,
Róbert Lantoši.
debata

„Necháme na zvolenskom ľade srdce a azda to bude stačiť. V tejto fáze sezóny už ide každý cez bolesť, aj o tom je play off,“ vysvetľuje pred dnešným rozhodujúcim siedmym zápasom vo Zvolene útočník Nitry Róbert Lantoši (23).

Aká vládne v nitrianskej kabíne nálada po zaváhaní v šiestom stretnutí?

Bojovná. Máme obrovskú motiváciu. Fanúšikom v Nitre chceme dopriať finále a budeme bojovať, čo nám budú sily stačiť. Každý z nás robí, čo sa dá a veríme, že to v piatok zvládneme. Samozrejme, domáca prehra nás mrzí. No verím, že priaznivcov ešte potešíme ďalšími stretnutiami.

Mohutný chorál po skončení zápasu pôsobil ako rozlúčka fanúšikov s hráčmi. Pripúšťate aj takúto alternatívu?

Fanúšikovia sa s nami nelúčili. Chceli nám dodať novú energiu. Bolo cítiť, ako stoja za nami a že nám veria. Je super mať fanúšikov, ktorí vám to dokážu dať najavo desať minút po zápase, ktorý prehráte 1:4. To je obrovská motivácia.

Mali ste zimomriavky?

Jasné! Bolo to niečo neopísateľné. Ešte nikdy som niečo také nezažil. Ľudia sú perfektní v každom zápase, ale ako nás vytlieskali v stredu, to si veľmi vážime.

Chýba vám niekoľko dôležitých hráčov. Začína sa to prejavovať v zápasoch?

Pôjdeme na doraz s tými chlapcami, ktorí môžu hrať. Pokúsime sa predviesť, čo vieme. Necháme na zvolenskom ľade srdce a azda to bude stačiť. V tejto fáze sezóny už ide každý cez bolesť, aj o tom je play off.

Vy ste prišli vo štvrťfinále s Trenčínom o niekoľko zubov. Ako ste na tom momentálne?

Hlava je v poriadku, ale stále pretrvávajú problémy s chrupom. Nemám ho dorobený. Čaká ma to až po sezóne. Snažím sa hrať cez bolesť. No ako som vravel, tá teraz vôbec nie je podstatná. Ide iba o víťazstvo.

Na čo si treba dať pozor vo Zvolene?

Najmä, aby sme neboli vylučovaní. Disciplína bude veľmi dôležitá, lebo Zvolen má výbornú presilovku. Popri tom budeme čakať na chyby domácich. Samozrejme, pomohol by nám prvý gól. V play off bývajú často rozhodujúce. Pokúsime sa ho streliť my a dotiahnuť duel do víťazného konca. Všetci odovzdáme na ľade maximum a azda sa nám to vráti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Róbert Lantoši