Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zagrapan: Máme nôž na krku. Verím, že o postupe sa rozhodne pri Hrone

Skúsený center Popradu Marek Zagrapan (32) verí, že tradícia víťazného domáceho ľadu bude v semifinálovej sérii proti Banskej Bystrici pokračovať aj pod Tatrami.

01.04.2019 17:52
Marek Zagrapan Foto: ,
Marek Zagrapan.
debata

„Vypredané hľadisko nám vlieva energiu. Máme nôž na krku, no veríme, že sa fanúšikom odvďačíme víťazstvom,“ prízvukuje.

V základnej časti mal Poprad s majstrom lepšiu vzájomnú bilanciu, v semifinále je zatiaľ o krok vpredu súper. Vďaka čomu?

Zápasy v play off sú iné než v základnej časti. Banská Bystrica má skúsený, veľmi dobrý tím s viacerými silnými individualitami, vyrovnané štyri päťky, prím hrajú legionári. V dvoch zápasoch na ľade obhajcu nám ušli začiatky, vo všetkých troch sme podľahli o gól. Doma sme boli na koni my, verím, že aj tretí zápas zvládneme. Inú možnosť ani nemáme, ak chceme ostať v postupovej hre. Urobíme všetko pre to, aby sme sa do Banskej Bystrice ešte vrátili. Veríme, že o postupe sa rozhodne pri Hrone.

Vlado Mihalik, v mládežníckych časoch váš hokejový súputnik, vám odkazuje, že dnes sa séria skončí – a budete mu gratulovať k postupu…

S Vladom sa poznáme odmalička, určite sme viackrát hrali spolu než proti sebe. Na ľade je pre svoju vysokú postavu neprehliadnuteľný, ťažko ho obísť. Každý z nás chce postúpiť, ešte sa uvidí, kto komu zagratuluje. K tomu, čo bolo, sa netreba vracať, sústreďujeme sa na to, čo nás čaká. Sme pripravení, že to nebude nič ľahké.

Naznačíte recept, ako sa dopracovať k tretej výhre a predĺženiu série?

Musíme podať výkon na hranici našich možností – a premieňať šance. Nálada v šatni je bojovná, taká, aká má byť, keď ide o všetko. Každý z nás pociťuje dôležitosť šiesteho zápasu. Keď sme sa dostali do najlepšieho kvarteta, radi by sme sa posunuli ešte vyššie. Zabojujeme o to, holiť sa ešte nechceme.

Ste spokojný s vlastnými výkonmi?

Nerád hodnotím seba, to príde až po sezóne. Pre mňa je prvoradý tímový úspech, tomu podriaďujem všetko.

Aj Poprad žije hokejom, o čom svedčí vypredané hľadisko. Ďalší domáci zápas by mal prívlastok – finálový. Bude?

Veľmi by sme si to želali – aj kvôli našim fanúšikom. Domáce zápasy si v skvelej atmosfére užívame. V tejto chvíli sa sústreďujeme na to, aby sme vyhrali doma aj do tretice. Znamenalo by to, že naša postupová šanca ešte žije.

TV Pravda: Šéf slovenského hokeja Martin Kohút pochvaľuje pripravenosť Bratislavy a Košíc pred blížiacimi sa MS na Slovensku

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Marek Zagrapan