Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kytnár: Vieme, kde máme medzery. Musíme ich odstrániť

Po sklamaní z prvého stretnutia sa im podarilo vyrovnať sériu. Hokejisti Zvolena síce prišli o rýchlo nadobudnutý dvojgólový náskok, ale o víťazný gól sa postaral center Milan Kytnár (29).

27.03.2019 17:52
hokej, zraz, reprezentacia, Kytnar, Foto: ,
Milan Kytnár.
debata

„Gól v predĺžení pomáha nielen jeho autorovi, ale najmä celému mužstvu. Výhra je výhra a je jedno, kto rozhodne. Kľúčové je, že ideme do Nitry za stavu 1:1,“ tvrdí hráč so skúsenosťami z KHL aj jedným štartom v NHL.

Ako hodnotíte prvé dva súboje semifinálovej série?

Po druhom sme spokojnejší než po prvom. Trochu nás síce mrzí, že sme neudržali dvojgólový náskok z úvodu, ale dôležité je víťazstvo a vyrovnanie série.

Pomôže psychike, že ste lepšie zvládli predĺženie?

Dúfame v to. Nebol to jednoduchý zápas. Dospel až do predĺženia a sme veľmi radi, že sme v ňom boli úspešní my. Do Nitry ideme s tým, že chceme súperovi odplatiť domácu prehru. Samozrejme, pokúsime sa vyhrať oba súboje. No vieme, že to nebude ľahké. Stať sa môže všetko. Ak sa nám podarí dvakrát uspieť, budeme šťastní.

Pozdávali sa vám súboje vo Zvolene?

Ľudia v hľadisku i pri televízoroch sa mali na čo pozerať. Hral sa typický play off hokej. Nič mu nechýbalo. Čo sa nás týka, vieme, kde ešte máme medzery. Musíme ich odstrániť, aby sme boli úspešní.

Je pre vás dôležité, že ste vyhnali z bránky Juraja Šimbocha?

Malo by nám to pomôcť, ale najmä musíme pokračovať v agresívnej hre do bránky. Mali sme veľké množstvo príležitostí, puky skákali v bránkovisku, ale nedokázali sme tieto situácie využiť.

Predošlá séria Nitry s Trenčínom bola prehnane nervózna. V semifinále niečo také nehrozí?

Pokojne sa to môže zopakovať, ťažko hádať. Uvidíme, ako sa bude séria ďalej vyvíjať a čo nám prinesie. No my sa musíme sústreďovať najmä na seba a hrať náš hokej. To je jediná šanca, ako uspieť.

Považujete v semifinále domáce prostredie za výhodu?

Jednoznačne. Fanúšikovia nás hnali vpred. Veľmi si takúto pomoc vážime. Verím, že na piaty zápas príde do Zvolena ešte viac ľudí a potešíme ich výhrou.

Čo musíte spraviť v Nitre, aby ste tam uspeli?

Hrať tak isto, ako sme začali druhý zápas. Tlačiť sa od úvodných sekúnd do bránky, napádať obrancov a strieľať často na bránku s tým, že dvaja alebo traja hráči tam musia chodiť po odrazené puky. Ak budeme hrať takto, môžeme byť úspešní.

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Milan Kytnár