Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ľahkovážnosť do play off nepatrí, znie z Bystrice. Popradčania si doma veria

Do série vstúpili podľa predstáv, hoci sa úvodné dve víťazstvá (5:4 a 4:3) nerodili ľahko. Hokejisti Banskej Bystrice sú zase o čosi bližšie k dosiahnutiu majstrovského hetriku.

25.03.2019 14:23
Banská Bystrica, Poprad Foto: ,
Roztržka medzi hokejistami Banskej Bystrice a Popradu.
debata

„Do série sme vstúpili vynikajúco. Rýchlo sme viedli 3:0. Potom sme si však vlastnými chybami skomplikovali zápas,“ tvrdí center Matej Češík (30), ktorý bol aj pri predošlých dvoch banskobystrických tituloch a ligu vyhral celkovo už päťkrát.

Ako hodnotíte úvodné dva súboje s Popradom?

V Banskej Bystrici sme všetci veľmi spokojní. Sme radi, že napriek tomu, aké to boli ťažké zápasy a že sa Poprad na nás stále doťahoval, sme nakoniec v oboch prípadoch dali o gól navyše. Po dvoch zápasoch vedieme 2:0 a to je veľmi dobrý stav série.

Nepribrzdil vás až príliš vydarený vstup do prvého stretnutia?

Mali sme veľmi dobrý úvod, Popradčania akoby boli zaskočení. Za stavu 3:0 sme však poľavili z našej hry a zbytočne sme na ľade začali vymýšľať veľké veci. To by sa v play off nemalo stávať. Popradčania zacítili šancu, prvým gólom sa dostali do zápasu a my sme si ho naďalej komplikovali vlastnými chybami a ľahkovážnosťou.

Fanúšikom sa musel ofenzívny hokej páčiť. Cítili ste spokojnosť publika?

Podporu fanúšikov cítime počas celej sezóny. Máme výborný fanklub, celý štadión nás ženie vpred a hľadisko býva vypredané. Po vyrovnaní na 3:3 v prvom zápase boli aj ľudia chvíľu zaseknutí, no znova ožili a dodali nám sily vyhrať.

Čo očakávate od stretnutí v Poprade, padne v nich menej gólov?

Momentálne padá v našej sérii veľa gólov, ale tréneri s tým istotne nie sú spokojní. Obaja mužstvám vytknú chyby a povedia, čo majú hráči v defenzíve zmeniť. Uvidíme, či sa zmení obraz hry, ale určite nás čaká ťažký boj o každý centimeter ľadu.

Vaše mužstvo má široký káder. Ako znášajú hráči, keď nemajú isté miesto v zostave?

Každé úspešné mužstvo potrebuje mať minimálne štyri vyrovnané päťky plus hráčov, ktorí sú kedykoľvek pripravení naskočiť do zostavy. V Banskej Bystrici sa nám to už štyri roky darí. Aj vlani nám vypadli hráči z prvých dvoch útokov, ale mal ich kto zastúpiť. Je dobré hrať a trénovať v takejto konkurencii, hoci keď ostanete mimo zostavy, je to psychicky ťažšie. Nezostáva vám nič iné, len tvrdo makať, aby ste znova dostali šancu.

Nestrelili ste v sezóne ešte ani gól, ale tréner vám dôveruje. V kľúčových momentoch vás posiela na vhadzovania. Cítite sa pri nich isto?

Mám skôr defenzívnejšie úlohy a čaká sa odo mňa aj to, že budem vyhrávať buly. Na konci zápasu sa pri nich striedame dvaja alebo traja centri. Je ideálne, keď každý hráč plní presne to, čo od neho tréner žiada.

Mlynarovič: Doma sa nám darí a na Bystricu to vieme

Dve tesné prehry im na pohode nepridali, no ani náhodou neskladajú zbrane. Hokejisti Popradu veria, že sa do Banskej Bystrice vrátia za nerozhodnutého stavu 2:2 na zápasy. „V prvých dvoch súbojoch nám chýbal kúsok šťastia alebo väčší pokoj na hokejkách v zlomových momentoch,“ tvrdí center prvej popradskej formácie Samuel Mlynarovič (28).

Aká bola cesta domov po dvoch prehrách o gól, keď ste v každom zo súbojov dvakrát dotiahli náskok domácich?

Rozhodne nie sme psychicky zlomení, ale boli sme smutní, že sa nám nepodarilo vyhrať aspoň jeden zápas. V oboch dueloch sme na to mali. Povedali sme si, že nič nie je stratené a musíme pozerať pozitívne dopredu. Všetci veríme, že sa do Banskej Bystrice vrátime za stavu 2:2 na zápasy.

Streliť vonku štyri, resp. tri góly a nevyhrať je nepríjemné. Čomu to prisudzujete?

Bola to divoká prestrelka. Prvý zápas sme mohli strhnúť na našu stranu a aj v druhom sme mali šance, ale nepodarilo sa nám to. Realita je jasná, musíme sa s ňou vyrovnať a pripraviť sa na ďalšie stretnutia.

Na čo môžete doma nadviazať?

Semifinále hráme po dlhej dobe, takže si to užívame. Vieme, že na Banskú Bystricu vieme hrať, ukazovali sme to v tejto i predošlej sezóne a potvrdili sme to aj v prvých dvoch dueloch. Bohužiaľ sme v nich neuspeli, chýbal nám kúsok šťastia alebo väčší pokoj na hokejkách v zlomových momentoch. Som presvedčený, že doma to aj za pomoci divákov zvládneme.

Má Poprad doma väčšiu silu než na klziskách súperov?

Na začiatku sezóny sme doma vyhrali veľa zápasov. Aj s Košicami sme potvrdili, že sa nám na vlastnom ľade celkom darí. Verím, že aj s Banskou Bystricou to bude podobné a sériu vyrovnáme.

Očakávate, že v ďalších dueloch padne menej gólov?

Ťažko povedať. Uvidíme, s akou taktikou príde Banská Bystrica k nám. Nám je jedno, či vyhráme o gól alebo o tri. Dôležité je, aby sme vyhrali a na konci celej série sa tešili my.

Trénerov by menej priepustné defenzívy istotne potešili…

Nielen tréner, ale aj my by sme boli najradšej, keby sme neinkasovali žiaden gól. Vtedy by nám stačilo streliť jeden. Ale hokej je o chybách, pokúsime sa ich urobiť menej ako súper.

Rozobrali ste si už chyby z úvodného dvojzápasu?

Áno, prebrali sme ich a pravdepodobne si niektoré detaily rozoberieme ešte aj v utorok. Mali sme dobrovoľný tréning, k dispozícii sauny, masáže a rehabilitácie. Zápasy boli fyzicky náročné, je dôležité si oddýchnuť a dobre sa nachystať na ďalšie.

TV Pravda: Šéf slovenského hokeja Martin Kohút pochvaľuje pripravenosť Bratislavy a Košíc pred blížiacimi sa MS na Slovensku

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #HC 05 Banská Bystrica #Matej Češík