Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Historický postup. Michalovce sa prvýkrát prebojovali medzi elitu

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce postúpili do najvyššej slovenskej súťaže Tipsport Ligy.

23.03.2019 20:21
HOKEJ-TL: žilina - Michalovce Foto: ,
Fanúšikovia Dukly Ingema Michalovce počas zápasu v Žiline.
debata

V sobotnom rozhodujúcom siedmom zápase baráže zdolali domácu Žilinu 2:1 a v sérii zvíťazili 4:3. Hrdinom hostí bol Jakub Linet, ktorý strelil oba góly Michaloviec.

Baráž o Tipsport Ligu – 7. zápas

MsHK DOXXbet Žilina – HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 (1:2, 0:0, 0:0) – konečný stav série: 3:4
Góly: 7. Surovka (Bagin, Dubeň) – 4. Linet (Hamráček), 12. Linet (Valečko, Róth). Rozhodovali: Jonák, Müllner – M. Orolin, Šefčik, vylúčení: 2:5 na 2 min, navyše: Podešva (Žilina) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2551 divákov
Žilina: Fučík – Matejka, Piegl, Mar. Hudec, Dubeň, Mendrej, Bagin, Turian, Surán – Rud. Huna, Húževka, Jenčík – Dom. Rehák, Surovka, J. Ručkay – Hvila, Podešva, Beránek – Milý, Ondruš, Hrazdíra,
Michalovce: Trenčan – Bdžoch, Kolba, Korenko, Novický, Valečko, Linet, Mesároš – Mašlonka, Piatak, Giľák – Hamráček, Toma, Chalupa – Róth, Cútt, Safaralejev – Gavrik, Bojko, Dvurečenskij – Banovský

Stanislav Škorvánek st., tréner Žiliny: „Hodnotenie je z mojej strany ťažké. Bol to typický siedmy zápas série, v ktorom sme mali mierne navrch, ale dali sme o gól menej ako súper, ktorý sériu vyhral a postúpil do najvyššej súťaže. O zápase rozhodli momenty, z ktorých mi je smutno.“

Miroslav Chudý, tréner Michaloviec: „Mne sa hodnotí tento zápas dobre, lebo sme vyhrali posledný zápas sezóny. Mali sme to o to ťažšie, že sme hrali v Žiline, ale počas celej série sme podávali kvalitné výkony a nik si nemohol byť istý víťazstvom. Som veľmi šťastný za chalanov, že našli sily po náročnej sezóne a dokázali vyhrať a vybojovať postup do najvyššej súťaže. Veľká vďaka patrí aj divákom, ktorí nám vytvorili domáce prostredie. Bol to pre nás veľký impulz v zápase.“

Rozhodujúci zápas barážovej série začali lepšie hostia, keď v 4. minúte na chvíľu zavreli domácich pred Fučíkom, Linet nahodil puk pred bránku a jeden z domácich hráčov ho nešťastne tečoval do žilinskej bránky. O tri minúty neskôr domáci kontrovali, závar pred bránkou hostí využil Surovka a dotlačil puk v skrumáži za Trenčana – 1:1.

O minútu neskôr Podešva fauloval na útočnej modrej hosťujúceho Piataka a za faul kolenom šiel predčasne pod sprchy. Hostia sa dlho nevedeli presadiť v početnej výhode, ale v poslednej polminúte presilovky stratil Fučík pri jednom zo zákrokov hokejku a Linet gólom do odkrytej bránky poslal Michalovčanov opäť do vedenia.

„Vlci“ sa snažili o vyrovnanie, hostí však viackrát podržal Trenčan. Na opačnej strane mal rovnako niekoľko vydarených zákrokov Fučík.

Žilinčania začali druhú tretinu presilovkou, ale nič z nej nevyťažili. Hra mala potom dobré tempo z oboch strán, málo sa prerušovalo a viac sa hralo. Vyložených gólových šancí sa však rodilo málo a strely z diaľky obaja brankári zlikvidovali. V 35. minúte mohli domáci po strele kapitána Hunu vyrovnať, ale Trenčan predviedol skvelý zákrok a udržal svoj tím vo vedení.

V závere druhej časti hrali Žilinčania presilovku, Michalovčania však ich strely úspešne zblokovali. Na konci tretiny vzplanuli vášne po jednom zo závarov pred Trenčanovou bránkou a lavica hanby sa na oboch stranách zaplnila dvoma hráčmi.

Snaha domácich o vyrovnanie bola od prvých sekúnd záverečnej časti očividná, ale cez bojovne hrajúcich a dobre brániacich hostí sa nevedeli dostať do vyložených šancí. V polovici tretiny hrali Žilinčania presilovku, nenašli však recept na vyrovnanie a hostia sa výbornou a obetavou hrou ich tlaku ubránili.

Čas hral pre hostí, domáci často kazili rozohrávku a nevedeli sa dostať pred Trenčana. Žilinčania sa 92 sekúnd pred koncom odhodlali k hre bez brankára, ale bez želaného efektu. Michalovčania si už víťazstvo udržali a spolu so stovkami svojich fanúšikov mohli oslavovať na žilinskom ľade historický postup do najvyššej slovenskej súťaže.

debata chyba
Viac na túto tému: #MsHK DOXXbet Žilina #Tipsport Liga #HK Dukla Ingema Michalovce