Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičan Nagy s hokejom skončil. Na ľad ho vráti iba pozvánka na domáce MS

Skvelý útočník Ladislav Nagy si na záver hokejovej kariéry nedoprial klubový titul s Košicami.

21.03.2019 09:52
Ladislav Nagy Foto: ,
Ladislav Nagy z HC Košice pred zápasom v Poprade.
debata (1)

Šiesty súboj štvrťfinále play-off Poprad – Košice (4:2) s víťaznou pointou pre Podtatrancov bol pre 39-ročného krídelníka posledný v dlhej a úspešnej klubovej kariére. Jej záver si predstavoval inak, keďže Košičania zostali na štíte Popradčanov (2:4 na zápasy) a po tretí raz v sérii bolo pre nich konečnou stanicou štvrťfinále vyraďovacej časti najvyššej slovenskej súťaže.

"Je to určite koniec. A je len škoda, ako to celé dopadlo. Chcel som ísť ďalej, ale nepošťastilo sa mi. Keď som sa vrátil do Košíc, vôbec som si nepredstavoval, že trikrát po sebe vypadneme v prvom kole play-off. Stávajú sa aj horšie veci, ale rozhodnutie už nezmením. Už toho mám dosť a navyše séria bola veľmi náročná, vracal som sa po zranení. Možno by to bolo z mojej strany lepšie, ak by som pred play-off nevypadol na dlhší čas z herného tempa,“ skonštatoval Ladislav Nagy, citujú ho aj denník Korzár či portál hokej.sk.

Nagy bol napriek pokročilému veku v základnej časti Tipsport ligy jej najlepším strelcom s 34 gólmi a so 61 bodmi tretím najproduktívnejším hráčom. A to jej záver ani nedohral pre zranenie. V play-off sa podľa vlastných slov poriadne „nenakopol“, rovnako ako celý košický tím, ktorému velil na ľade z pozície kapitána.

Vo východniarskom derby proti Popradu favorizovaní Košičania nezvládli prvé dva zápasy na domácom ľade. Potom bolo už neskoro „chytať zajaca za chvost“, hoci sa ešte vzopreli osudu a znížili stav série na 2:3. Napokon však padli v stredu pred zaplneným popradským „zimákom“ 2:4 v zápase aj celej sérii.

„Bola to proti Popradu veľmi náročná séria a je škoda, že sme nezvládli šiesty zápas. Štyridsať minút nám nešli nohy a hrali sme totálne zle. Za dvadsať minút sa to potom už ťažko doháňa. Ak by sme ‚makali‘ od začiatku do konca, myslím si, že by sme vyhrali. Samozrejme, verili sme si aj za stavu 0:3 a dvoma gólmi sa nám to ešte podarilo znížiť. Mne tam puk tiež raz ušiel v dobrej šanci. Často sa stáva, že keď veľmi chcete, jednoducho to nejde,“ skonštatoval Nagy.

Aj on si myslí, že hlavná príčina neúspechu vo štvrťfinále boli prvé dve domáce prehry v Steel aréne. „Nemali sme tie zápasy prehrať, potom to už bolo celé zle. Ak by sme aspoň jeden duel vyhrali, séria by sa vyvíjala inak,“ zdupľoval Nagy.

Hokejista, ktorý v NHL odohral 435 zápasov s bilanciou 115 gólov a 196 asistencií, potvrdil, že v kariére už pokračovať nebude. Jedinou výnimkou by ešte mohli byť nadchádzajúce majstrovstvá sveta na „domácom“ košickom ľade. Tam by si zlatý medailista z MS 2002 v Göteborgu a bronzový z Helsínk 2003 rád doprial reprezentačnú rozlúčku.

„Stále rád reprezentujem, takže uvidíme, či ma zavolajú. Ak bude o mňa záujem, rád pôjdem,“ pripomenul hráč, ktorý Slovensko reprezentoval na 7 majstrovstvách sveta v kategórii dospelých a v zbierke má aj bronz z MS do 20 rokov z roku 1999 vo Winnipegu.

Život po kariére zatiaľ vidí len v náznakoch, bude mať ešte dosť času o tom popremýšľať. "Mám veľa iných aktivít, ale zatiaľ je o tom priskoro hovoriť. Veľmi rád by som pomohol aj košickému hokeju. Mládež stojí a nie je to dobré. Samozrejme, budem sa viac venovať rodine. Určite si spolu niekam vyrazíme,“ dodal Nagy pre Korzár.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Ladislav Nagy