Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Poprad sa radoval predčasne. Košice sú na koni, aj keď prehrávajú

Síce stále prehrávajú, ale po pondelku by mali byť na tom psychicky podstatne lepšie. Košičania mali v piatom zápase štvrťfinálovej série opäť nôž na krku (veď po troch dueloch prehrávali 0:3). Popradčania dokonca trikrát viedli, no domáci hokejisti vždy vyrovnali.

19.03.2019 09:28 , aktualizované: 16:16
Košice, Poprad Foto: ,
Radosť hokejistov Košíc v zápase proti Popradu.
debata

V predĺžení sa už hostia tešili z postupu do semifinále, ale gól Justina Buzzea pre posunutú bránku neplatil. O výhre Košíc tak rozhodol v presilovke meninový oslávenec Eduard Šedivý.

„Celý zápas bol pre obe strany psychicky veľmi náročný. Po takomto priebehu nás výhra teší ešte viac. Dúfam, že to bude vidieť aj v ďalšom súboji. Taká situácia, keď súperovi v predĺžení neuznajú gól, mužstvo ešte viac stmelí. Dodalo nám to väčšiu silu,“ vraví obranca s reprezentačnými skúsenosťami.

Košičania zdolali tradičného rivala až v šiestom tohtosezónnom stretnutí na domácom ľade. „Všetci sme vedeli, akú máme s Popradom bilanciu, ale neprikladali sme jej význam. Nepripúšťali sme si, že by sme mali opäť prehrať,“ tvrdí Šedivý.

Popradčania sa po stretnutí na nič nevyhovárali. Nehľadali chybu v rozhodcoch, ale sami v sebe. Uvedomovali si, že trikrát prišli o vedenie.

„Boli sme blízko k spečateniu postupu, ale nerobíme z toho vedu. Rozhodcovia posúdili situáciu a my sme ich rozhodnutie rešpektovali. Aj potom sme ešte mohli vyhrať. Pochopiteľne, mrzí nás to, ale už sme na zápas v Košiciach zabudli. Sústreďujeme sa na stredajší duel u nás. Séria je vyrovnaná, Košice majú veľmi silný káder. No vieme, že ak na ľade necháme všetko, môžeme vyhrať a postup bude náš,“ naznačuje útočník Podtatrancov Marek Zagrapan.

Nepripúšťa, že by jeho mužstvo bolo po pondelku psychicky dole. Naopak, naznačuje, že má veľkú vnútornú silu. „Odohrali sme veľmi dobrý zápas a musíme to zopakovať aj doma. Verím, že diváci si opäť prídu na svoje a na záver oslávime postup. Očakávam veľký boj,“ doplnil Zagrapan.

Šedivý prezrádza, že zverencom Romana Šimíčka momentálne hokej veľmi chutí. Najmä v ofenzíve. „Zároveň však stále robíme chyby. Opäť sme si ich ukázali a v stredu budeme hrať jednoduchšie. Najmä sa nesmieme nechať vylučovať, lebo Popradčania sú v presilovkách veľmi dobrí. Možno sme teraz po dvoch vybojovaných výhrach na koni, ale netreba zabúdať, že súper stále vedie a navyše hrá doma,“ upozorňuje.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

TV Pravda: Šéf slovenského hokeja Martin Kohút pochvaľuje pripravenosť Bratislavy a Košíc pred blížiacimi sa MS na Slovensku

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laco #HC Košice #HK Poprad #Eduard Šedivý