Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poprad sa radoval predčasne. Košice sú na koni, aj keď prehrávajú

Síce stále prehrávajú, ale po pondelku by mali byť na tom psychicky podstatne lepšie. Košičania mali v piatom zápase štvrťfinálovej série opäť nôž na krku (veď po troch dueloch prehrávali 0:3). Popradčania dokonca trikrát viedli, no domáci hokejisti vždy vyrovnali.

19.03.2019 09:28 , aktualizované: 16:16
Košice, Poprad Foto: ,
Radosť hokejistov Košíc v zápase proti Popradu.
debata

V predĺžení sa už hostia tešili z postupu do semifinále, ale gól Justina Buzzea pre posunutú bránku neplatil. O výhre Košíc tak rozhodol v presilovke meninový oslávenec Eduard Šedivý.

„Celý zápas bol pre obe strany psychicky veľmi náročný. Po takomto priebehu nás výhra teší ešte viac. Dúfam, že to bude vidieť aj v ďalšom súboji. Taká situácia, keď súperovi v predĺžení neuznajú gól, mužstvo ešte viac stmelí. Dodalo nám to väčšiu silu,“ vraví obranca s reprezentačnými skúsenosťami.

Košičania zdolali tradičného rivala až v šiestom tohtosezónnom stretnutí na domácom ľade. „Všetci sme vedeli, akú máme s Popradom bilanciu, ale neprikladali sme jej význam. Nepripúšťali sme si, že by sme mali opäť prehrať,“ tvrdí Šedivý.

Popradčania sa po stretnutí na nič nevyhovárali. Nehľadali chybu v rozhodcoch, ale sami v sebe. Uvedomovali si, že trikrát prišli o vedenie.

„Boli sme blízko k spečateniu postupu, ale nerobíme z toho vedu. Rozhodcovia posúdili situáciu a my sme ich rozhodnutie rešpektovali. Aj potom sme ešte mohli vyhrať. Pochopiteľne, mrzí nás to, ale už sme na zápas v Košiciach zabudli. Sústreďujeme sa na stredajší duel u nás. Séria je vyrovnaná, Košice majú veľmi silný káder. No vieme, že ak na ľade necháme všetko, môžeme vyhrať a postup bude náš,“ naznačuje útočník Podtatrancov Marek Zagrapan.

Nepripúšťa, že by jeho mužstvo bolo po pondelku psychicky dole. Naopak, naznačuje, že má veľkú vnútornú silu. „Odohrali sme veľmi dobrý zápas a musíme to zopakovať aj doma. Verím, že diváci si opäť prídu na svoje a na záver oslávime postup. Očakávam veľký boj,“ doplnil Zagrapan.

Šedivý prezrádza, že zverencom Romana Šimíčka momentálne hokej veľmi chutí. Najmä v ofenzíve. „Zároveň však stále robíme chyby. Opäť sme si ich ukázali a v stredu budeme hrať jednoduchšie. Najmä sa nesmieme nechať vylučovať, lebo Popradčania sú v presilovkách veľmi dobrí. Možno sme teraz po dvoch vybojovaných výhrach na koni, ale netreba zabúdať, že súper stále vedie a navyše hrá doma,“ upozorňuje.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

TV Pravda: Šéf slovenského hokeja Martin Kohút pochvaľuje pripravenosť Bratislavy a Košíc pred blížiacimi sa MS na Slovensku

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laco #HC Košice #HK Poprad #Eduard Šedivý