Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spilar chce byť pri dokonalom obrate, Nitranov naštartoval dohovor v šatni

Odvrátili prvý mečbal, ale stále sú v nezávideniahodnej situácii. Hokejisti Košíc musia vyhrať aj ďalšie tri duely série, ak chcú cez Poprad postúpiť do semifinále.

17.03.2019 14:54
Poprad, Košice Foto: ,
Momentka zo zápasu Poprad - Košice.
debata

„Dúfame, že je pred nami ešte dlhá cesta. Nemyslíme príliš dopredu. Všetko sa bude odvíjať od pondelňajšieho stretnutia,“ tvrdí skúsený útočník Košíc Gabriel Spilar (38).

V čom bol štvrtý zápas iný než predošlé?

Mužstvu vždy pomôže prvý gól. Obzvlášť, ak ho strelíte tak skoro. Po prvej tretine sme viedli už 4:0, dali sme si pozor na začiatok druhej a keď sme zvládli aj ten, zápas sa už viac-menej len dohrával.

Je psychicky náročné nastupovať za stavu 0:3 na zápasy?

Rozhodne to nie je ľahké. Uvedomujete si, v akej ste situácii a čo sa stane, ak zápas nezvládnete. Sme radi, že sme duel v Poprade vyhrali, ale je to len prvý krok. Musíme ho v pondelok potvrdiť aj na vlastnom ľade.

Čím to je, že v zápasoch s Popradom dominujú – s výnimkou tretieho štvrťfinále – počas celej sezóny hostia?

Je to skôr zhoda náhod. Zväčša šlo o tesné zápasy. Teraz už je čas, aby sme vyhrali aj doma. Bude to náročné, ale verím, že sa ešte do Popradu vrátime.

Ktorá prehra v sérii vás najviac škrie?

Oba domáce zápasy boli cez prsty, jeden sme prehrali v predĺžení, druhý gólom v závere. V piatok mali Popradčania viac z hry, vyhrali zaslúžene.

Na konci tretieho zápasu rozpútalo vaše mužstvo dve menšie šarvátky. Nabudili vás na sobotu?

Také veci patria k play off. V sobotu zase domáci dohrávali v posledných striedaniach niektoré súboje cez hranu. V play off sa snažíte súperovi poslať v závere nejaký odkaz.

Zažili ste sériu, v ktorej by mužstvo otočilo z 0:3 na 4:3?

Z pohľadu víťazného tímu nie, ale v drese Sparty som zažil tú horšiu možnosť. V semifinále sme viedli nad Slaviou 3:0 a nakoniec sme sériu prehrali. Všetko býva raz prvýkrát, bolo by super, keby som to teraz zažil s víťaznou bodkou. Nechceme o tom veľa hovoriť, musíme vyhrať ešte tri zápasy a Poprad je kvalitné mužstvo. Všetko sa bude odvíjať od pondelňajšieho súboja.

Nitranov naštartoval dohovor v šatni

Po prvých dvoch dueloch mali lepšiu náladu Trenčania, teraz sa viac usmievajú Nitrania. Ako v Nitre, aj v Trenčíne si hokejisti zatiaľ najvyrovnanejšej série play off Tipsport Ligy víťazstvá podelili. V piatok uspela Dukla 5:3, o deň sa radovali hostia po výsledku 4:1.

„Sme radi, že sme zvládli štvrtý zápas. Nebolo by to ešte neriešiteľné, ale podstatne ťažšie, keby sme prehrávali 1:3 na zápasy. Začali sme tak, ako sme skončili duel číslo tri. Vraveli sme si, že musíme viac makať a byť dôslednejší. Napriek tomu, že sme hrali v oslabení, otvorili sme skóre a to nás nakoplo. Rozhodli naše skoré góly,“ hodnotí obranca Nitry Miroslav Pupák.

Cez druhú prestávku piatkového stretnutia zaujalo emotívne hodnotenie dovtedajšieho priebehu Branislava Rapáča. Útočník Nitry sa hneval, že jeho mužstvo hrá príliš mäkko a avizoval, že v kabíne bude horúco. Bolo a vzájomný dohovor viditeľne pomohol.

„Braňov rozhovor som nevidel, ale v kabíne sme našu hru rozoberali a nieslo sa to asi v podobnom duchu, lebo hovoril aj on. Žiadal, aby sme boli tvrdší a dôslednejší. Pomohlo to. Hoci sme už nevyrovnali, skončili sme duel na pozitívnej vlne. Tretia tretina nás povzbudila a pomohla do štvrtého súboja,“ priznáva Pupák.

Trenčanov spätne mrzí, že súperovi prenechali iniciatívu.

„Tretia tretina nebola dobrá. Podvedome sme asi čakali, že aj Nitrania budú šetriť sily a zápas sa len dohrá. Oni to však skúsili a presne tak isto zahrali aj prvú tretinu v sobotu. My sme v nej naopak pokračovali vo výkone z piatka a vypomstilo sa nám to,“ tvrdí Peter Sojčík.

Oba tímy si uvedomujú, že kľúčom k postupu do štvorky bude nitriansky ľad.

„Musíme vyhrať jeden zápas v Nitre. Vlani sme so Zvolenom v semifinále tiež hrali 2:2 na zápasy, cestovali sme k súperovi a zvládli sme to,“ nádejá sa Sojčík. „Aspoň raz doma vyhrať musíme. Ideálne už v pondelok. Ak duel zvládneme, verím, že uzavrieme sériu už v Trenčíne,“ kontruje Pupák.

Trenčania bojujú aj za dvojicu Starosta, Sádecký. Za škaredé zákroky dostali disciplinárne tresty a vo štvrťfinále si už nezahrajú. „Chýbajú nám. Takto dostali šancu ďalší chalani a musia dokázať, že si zaslúžia väčší priestor na ľade,“ hovorí Sojčík.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HK Poprad